Skyrbollerne er proteinfyldte, mættende og velsmagende
17. apr 2020 MK principperne

Skyrboller – alt du skal vide om opskriften

Det er ved at være et års tid siden, jeg udviklede de ret så populære skyrboller.

Tænk sig, hvordan en opskrift pludselig kan tage rumpetten på én og blive en yderst succesfuld ting!?

Sådan har det været med skyrbollerne. I er mange, der har bagt de skide skyrboller, som vi engang kaldte dem. Dengang var der var cirka 500 spørgsmål til skyrbollerne hver dag. Haha, det var helt crazy.

Mange spørger stadig ind til skyrbollerne, og derfor har jeg samlet nogle af de mest stillede spørgsmål her og svaret på dem. Vi opdaterer løbende blogindlægget, når der kommer ny viden til.

Få også MK’s top-5 over meltyper.

Jeg håber, du bliver klogere! 💖

En skyrbolle vs. en grovbolle

Hvorfor er MK’s skyrboller blevet så populære?

Lad mig lige starte med at slå fast, hvorfor mine skyrboller er blevet så populære:

Som du kan se ovenfor på billedet, hvor jeg sammenligner en af MK’s skyrboller med en almindelig grovbolle, så indeholder en skyrbolle mere end 50% så meget protein som en almindelig bolle. Derudover er der næsten 40% færre kulhydrater i.

Den vejer også næsten dobbelt så meget, som en almindelig bolle – men indeholder stort set det samme antal kalorier.

Hvis vi regner kalorieindholdet ud pr. 100 gram, så indeholder en skyrbolle ca. 45% færre kalorier pr 100 gram sammenlignet med en almindelig bolle.

Alt dette gør, at skyrbollerne er både:

✔️ Mættende
✔️ Blodsukkerstabiliserende
✔️ Nå ja, og så smager de virkelig godt.

Skyrboller

Skyrbollerne smager skønt, når de er kølet af, efter du har bagt dem, og næste dag efter en tur på brødristeren. Mmm. 👏🏼👏🏼

Hvordan undgår jeg, at mine skyrboller bliver flade?

❓ Om der er forskel på den skyr, man bruger, det kan vi ikke helt lure.

🌟 Du skal bruge 2 store spsk. af den gule fiberHUSK.

🌟 Hvis du bruger fuldkornsrismel i stedet for havreklid eller havregryn, så har det en effekt.

🌟 Du skal lade dejen stå og trække i minimum 10 min. – og gerne i længere tid.

🌟 Husk at lave boller og ikke pitabrød, når du former dem.

🌟 Lad være med at åbne ovnen, før skyrbollerne er færdigbagte – og giv dem gerne 5 min. ekstra.

Hvilken fiberHUSK skal jeg bruge til mine skyrboller?

Du skal bruge den gule fiberHUSK til skyrboller – den er egnet til bagning og giver derfor det bedste resultat.

Hvis du er kommet til at købe den grønne variant, så husk, at du skal bruge dobbelt mængde. Og forbered dig på, at bollerne måske bliver lidt flade.

FiberHUSK er en af ingredienserne i skyrbolledejen.

FiberHUSK tilføjer ekstra fibre til dit bagværk, og det er glutenfrit.

Hvordan ruller jeg skyrbolledejen ud?

Jeg har faktisk lavet en video på Instagram, hvor jeg viser dig, hvordan du ruller skyrbolledejen ud.

Du kan se den herunder. 💃🏼💃🏼

Hvordan skal skyrbollerne opbevares?

Du skal opbevare dine skyrboller i køleskabet. Her kan de holde sig i 3️⃣ dage.

Du kan også sagtens fryse dem – så lav endelig en stor portion.

💥💥💥

Hvor mange kalorier er der i en skyrbolle?

Der er 1️⃣6️⃣6️⃣ kalorier i en skyrbolle. Det svarer til 1 knytnæve protein og et stykke frugt.

Vi tæller jo ikke kalorier i MK, så denne fremgangsmåde er ikke en del af MK principperne. Vi vil gerne lave et livsstilsunivers, hvor du ikke behøver at tælle kalorier for at tabe dig – og det er en befrielse for mange. Kalorietællingen kan nemlig tage al fokus fra dig selv, din krop og dine behov, og det er vi meget imod.

Men det er selvfølgelig heller ikke noget, vi lukker øjnene for. Og derfor har vi lavet metoden, hvor du bruger din knytnæve som målestok.

Skyrbolledejen lavet til et franskbrød

Er du mere til et franskbrød end til boller, så laver du da bare sådan et af skyrbolledejen.

Pizzasnegle af skyrbolledejen

Du kan også lave pizzasnegle af skyrbolledejen.

Lav pitabrød af skyrbolledejen

Pitabrød er en klassiker til aftensmaden. Lav dine egne skyrbollepitabrød.

Du kan lave lagekage af skyrbolledejen

Yes, den er god nok. Du kan også lave kage med skyrbolledejen. Her ser du vores lagkagedrøm.

Luciaboller lavet af skyrbolledejen

Luciaboller a la MK er det nyeste skud på skyrbolle-stammen. Mums, luciaskyrboller … 🕯

 

Hvor finder jeg opskriften på skyrboller?

Du finder opskriften på skyrboller flere steder. 🎉

Fra janaur 2021 har vi valgt, at opskriften skal være gratis i app’en, da den er med i maaange af vores produkter efterhånden – få overblikket herunder:

‘Mæt med MK’s skyrbolledej’

Denne samling af opskrifter er yderst populær – den indeholder i alt 1️⃣7️⃣ forskellige opskrifter med skyrbolledejen. Du kan både købe samlingen som e-bog og som en opskriftspakke i MK Universet-app’en.

Husk, at når du køber e-bogen om skyrbolledejen, så giver det ikke automatisk adgang til opskriftspakken i app’en. Det er nemlig to forskellige platforme, så du skal se det som to separate produkter og dermed to forskellige køb.

‘Spis brød til’

Også i denne opskriftspakke i app’en finder du opskriften på skyrboller.

MK magasinet, maj 2019

Find linket her.

MK magasinet, august 2019

Find linket her.

‘MK for hele familien’

Skyrbolle-opskriften er med i vores populære familiekostplan, hvor der er et børnevenligt twist til hver enkelt opskrift. Du kan også købe kostplanen i app’en.

‘Moppedrengen’

I vores giga e-bog med alverdens sunde opskrifter fra MK magasinerne finder du også opskriften på skyrboller.

‘MK’s antiinflammatoriske kostplan’

I denne kostplan med 41 sunde opskrifter, hvoraf de 29 er vegetariske, finder du skyrbollerne i blandt. Du kan også købe kostplanen via app’en.

‘Misson sund mad’

I min allerførste opskriftsbog får du opskriften på skyrboller.

‘Mission sund aftensmad’

I min bog med opskrifter på sund aftensmad får du opskriften på skyrboller.

‘Gør kål på kærestekilo og singlesul’

I nummer to bog om Store Sonja finder du også opskriften på skyrboller.

Skyrboller

Det var alt fra skyrbolleland. Jeg håber, du kan li’ bollerne og de mange forskellige retter, du kan trylle dejen om til. Velbekomme. 😄 Og hvis du har lidt tid til overs – dyk ned i MK Universets mange sunde opskrifter.

6 svar på “Skyrboller – alt du skal vide om opskriften”

Vivianskriver:

Hej med Jer
Jeg har arveligt kolsterol og prøver at spise det væk og det går nogen lunde – jeg har spist vegansk men jeg er et protein dyr og jeg føler mig ikke godt tilpas når jeg ikke får lidt skyr og fisk …jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan fordelingen af skyr bollen er når man laver den som jeg gør
Jeg laver den af 2 chia æg og 2 Alm æg
Så bruger jeg hvedeklid som har mindre kulhydrat og mere protein 80 g og 80 g havreklid
Ellers den som din fantastiske bolle som er super super go bare lidt mørkere 🙂
Gælder det stadig for det samme i madfordelingen ?

Michelle Kristensenskriver:

Åh chiaæg kender jeg ikke til, men du kan se under fedtkildelisten hvor meget en portion fedtkilde svarer til. Så dine skyrboller bliver mere fedtholdige og mindre proteinholdige ved at bruge chiafrø, men de lyder lækre :). Så det glæder ikke helt samme madfordeling. Et meget frit skud fra hoften er at du har 1/2 knytnæve protein i en bolle og en portion fedtkilde…måske mere fedtkilde alt efter hvor meget chiafrø du putter i :).

Winni Andersenskriver:

Hej Michelle
Lækre skyr boller, men jeg kan ikke tåle laktose så, har du et plantebaseret alternativ jeg kan bruge ,?
Hilsen Winni

Michelle Kristensenskriver:

Hej Winni, dejligt du kan lide dem. Hvis du ikke kan tåle laktose, så kan du bruge soyayoghurt i stedet for. Go’ dag til dig 🙂

Loneskriver:

Hej.
Super lækre skyrboller. Men jeg er meget i tvivl om hvornår de er gennembagte. Er der et tip til at kontrollere det.

Jette Grejsmark Vitting Andersenskriver:

Hej Michelle.
Kan man bruge solsikkemel i stedet for?
Mvh. Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen