Hold vægten i december med MK principperne
25. nov 2020 MK principperne

Drop vægttab i december – sådan holder du vægten i julen

Vi nærmer os december. Måneden, hvor vi ræser rundt, julehygger, gaveshopper, spiser lidt for meget konfekt og skåler i hvidtøl. Typisk løber tiden hurtigere, end vi selv gør i julemåneden – for mange af os har det med at slække lidt på træningen og de sunde vaner, når der er æbleskiver i ovnen og stearinlys på bordet.

Godt, at vi så har pyt-knappen, og husk, at det er menneskeligt at spise en juleklejne for meget og ikke at nå alt på to-do-listen. Så derfor: ha’ de bedste intentioner i december, men vær god ved dig selv. Fokuser på at vende blikket indad, tænk over dine mål for det nye år – vægttab? drømme?

… og hvis buskerne så alligevel strammer på den anden side af nytår, ja, så er du med garanti ikke alene – mange sætter lighedstegn mellem januar og slankekur! Uanset så er den gode nyhed, at du med MK principperne kan lave nogle smarte byttehandler, så der er plads til søde sager i december.

Her får du fire gode råd til, hvordan du holder vægten i julen. ⭐️🤞🏼

Det er ikke det, du spiser i julen, der sætter sig på sidebenene. Det er dét, du spiser i løbet af året, der tæller.

Juletræet i hytten, 2020 💚

1. Gør plads til sødt: byt kulhydrater ud med grøntsager

Jeg har selv prøvet det et utal af gange – at opnå et vægttab og så tage alle kilo på igen. Det føles noget så demotiverende, og jeg vil gøre alt for, at du skal undgå det. Samtidig med at du holder julehumøret højt.

Her er strategien over dem alle: byttehandler. Du sparer en hel del kalorier ved at bytte de tætpakkede kulhydrater, det vil sige brød, ris og pasta, ud med grøntsager. Kalorierne kan du i stedet bruge på søde sager, eller du kan helt droppe dem, hvis du gerne vil holde fast i dit vægttab i december

Hvis du spørger mig, så skal du i december måned ikke gå efter et vægttab, men blot stræbe efter at holde vægten. Ellers bliver det for surt, og du kommer til at sige nej lidt for mange gange gange, til alle mulige hyggelige ting. Så her får du et par smarte byttehandler:

Smarte byttehandler

2. Stop i tide: lyt til din sult og mæthed

Hvor ofte spiser du dig overmæt? Og spiser du tit uden at være sulten?

Kroppen er klog. Den fortæller dig, hvornår den er sulten, og hvornår den er behageligt mæt. Hvis du altså lytter til den. Er det nyt for dig at mærke din krop, så kan det tage lang tid, før du kan høre noget som helst. Men pludselig en dag, er der hul igennem.

Så ved du, om det er nødvendigt med portion nummer to. Husk, at det er vigtigt at få protein og fedt til dine hovedmåltider, så holder mætheden længere, og dit blodsukker jubler. Når du får styr på balancen, så er det nemmere at tage gode beslutninger.

Problemet opstår, når folk holder jul fra midten af november til slutningen af december. Men du kan sagtens spise flere søde og fede sager og drikke mere alkohol, end du plejer, mellem den 23. og 27. december, uden at det vælter dit vægttab. Nyd det!! Uden at spise dig overmæt. Og klem gerne en lækker salat ind på julebordet. Som altid handler det om mængder.

3. Prioriter din nattesøvn og ‘en morfar’

Faktisk vil jeg sige, at søvn kommer før alt andet. Lige på nær din vejrtrækning, så er søvn det vigtigste, når vi taler om at have en sund krop og overskud. Og en powernap er heller aldrig af vejen.

Det er ikke uden grund, at søvn bliver brugt som torturredskab. Du bliver vanvittig, hvis du ikke sover nok. Og så er søvn særlig interessant, når vi snakker vægttab, fordi dine sulthormoner øges, når du ikke får nok søvn, og samtidig stiger lysten til fed mad og søde sager.

Derfor skal du virkelig prioritere din søvn i december måned, da julens fristelser ligger på lur alle vegne. Der står slikskåle med julegodter, småkagefade på jobbet, og gløggen serveres i stride strømme. Så se lige, om du ikke kan få 7-8 timers nattesøvn, så du ikke ender med at sige ja tak til hele molevitten.

4. Spis en god og mættende morgenmad

Om morgenmaden er dagens vigtigste måltid, dét er der delte meninger om. Hvis du spørger mig, så er svaret JA, for det er hip som hap, om du spiser morgenmad klokken 7 eller 11 – spis, når du er sulten. Uanset hvornår det er, så er det stadig dagens første måltid, hvor du fylder benzin på kroppen for at komme godt fra start. Ret vigtigt!

Morgenmadsmåltidet danner fundamentet for din appetit resten af dagen. Spiser du morgenmad efter MK principperne, så holder du dig mæt og energifyldt op ad dagen, og dit blodsukker tager ikke på rutsjebanetur. Det betyder, at pebernødderne til formiddagskaffen virker knap så fristende.

Sørg for af få noget protein, nogle gode fedtstoffer og frugt eller grønt til morgenmaden. Spis også gerne en skive rugbrød eller havregryn, hvis du ikke er i gang med et vægttab, eller hvis du skal træne senere.

2 svar på “Drop vægttab i december – sådan holder du vægten i julen”

Lendaskriver:

Hej med jer. 😃

Tak for gode kogebøger, tips, og træningsprogram.
Og nu julekalender.
Idag er det et år siden jeg fik konstateret diabetes 2, ja tænkte jeg rigtig god fødselsdag og glædelig jul,
Så måtte jeg jo tage skeen i den anden hånd jeg fik bestilt 2 af dine kogebøger og en tredie er kommet til og de bruges tit og ofte, fik trænings tøjet på og kom ud og gå.
29 jan. 2021 var mit blodsukker normalt og 8,4 kilo var pist væk.
Så blev det sommer og jeg fik travlt i min lille biks, men nu er jeg på 4 uge af dit træningsprogram for begyndere og det er jeg super glad for og jeg går stadig derudaf.
Om 14 dage skal jeg til kontrol igen og mon ikke der er røget et par kilo mere.
TAK for jeres positive måde at være på og også tak til dejlige sonja.
God jul og godt nytår. 😃 fra Lenda

Michelle Kristensenskriver:

Hej Lenda 🙂 hvor er det en dejlig besked at få, tusind tak for den! Skønt at høre at opskrifterne hjælper dig, og at det kører med træningen. Sådanne meldinger jubler vi over, og det er til stor inspiration for andre. Rigtig god weekend til dig – og også glædelig jul og godt nytår fra os i MK 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen