5 tips til at komme igang med træningen
16. apr 2019 Netto x MK

Kom godt i gang med træningen med disse 5 tips

Reklame for NETTO

HURRA foråret er endelig over os! Det har jeg simpelthen glædet mig så meget til. Hvert år føler jeg, at jeg får en energiindsprøjtning på denne tid. Når det begynder at blive varmere og lysere, fuglene synger og træerne begynder at vise sig med grønne blade på grenene. Kan du fornemme, hvor jeg er på vej hen?

Ja den er god nok. Denne tid på året er nemlig også den OPLAGTE tid at starte op på træningen, hvis du ikke liiiige er kommet i gang med den endnu. For når alt kommer til alt så er det altså bare lettere at starte en træningsrutine op, når fuglene synger og der er lyst kl 6.00 om morgenen. Vinterens scenarie hvor der er koldt, det regner udenfor og man bliver mødt af mørke, når man træder ud af døren kl 6.00, er knap så motiverende.

Derfor skal du i dag have mine bedste tips til at komme i gang med at træne. For hvis der er noget de fleste gerne vil have tips til, så er det at få deres hjerner overtalt til at få gang i en fast træningsrutine. Lad mig se, om jeg kan få dig hjulpet lettere på vej med disse tips!

5 tips til at komme i gang med træningen

 

  1. Er det for din egen skyld eller andres, du vil i gang med træningen?

Når man skal i gang med at træne, så kræver det man har en indre motivation. At man kan mærke en spænding over at skulle i gang med noget nyt. Bevares, man ved selvfølgelig også godt, det bliver hårdt, men hvis man ikke selv kan mærke den mindste gnist, så er det dømt til fiasko. Hvis det er dine omgivelser, der ønsker du skal i gang med at træne og ikke dig selv.
Så kig dig selv dybt i øjnene og spørg dig selv HVORFOR du virkelig gerne vil i gang med at træne. Svaret skal du huske på. Især på dage hvor du har svært ved at slæbe dig afsted til træning.

  1. Sæt et realistisk mål

Den største fejltagelse de fleste begår, når de starter op med at træne, er at sætte alt for store mål for dem selv. At man vil gå fra at træne nul gange om ugen til fem gange om ugen. At man vil kunne løbe 5 kilometer uden pause om 6 uger, selvom man knap og nap på nuværende tidspunkt kan komme igennem 400 meter uden at brække sine lunger op.
Det er så vigtigt, at du sætter nogle realistiske mål for dig selv, så du får succes med træningen. Jeg vil hellere have, du sætter et mål om at træne 2 gange om ugen, de næste 2 måneder og får en god oplevelse med det. Så kan du altid tilføre en tredje træningsgang i de uger, det er muligt. Og så skal du selvfølgelig huske at rose dig selv, når du får de 2 træninger i hus.

 

  1. Gå aldrig ned på udstyr

I denne uge kører NETTO med træningstøj og andet udstyr til dagligdagens bevægelse og motion. Det kan jeg godt li´. For jeg er selv stor fan af, at man investerer i træningstøj, som man føler sig godt tilpas i og finder flot. Jeg kan især godt li´, at køb af nyt træningsgear er en præmie for det slidt og vedholdenhed, man har lagt i træningen. Nyt træningsgear kan også være en god kickstarter til, at man skal i gang med at træne.
Jeg kan selv få følelsen af at kunne alt, når jeg er iført træningstøj, jeg finder flot. Måske du får samme følelse.

  1. Gør det simpelt

Man kan hurtig gøre træningen enorm besværlig. At man skal i et træningscenter for at man får noget ud af det. At man skal træne minimum en time hver gang samt man skal bruge 10 forskellige remedier for at få en god træning i hus. Men det kan gøres helt simpelt!
En god træning kan udføres hjemme på stuegulvet eller ude i haven, hvor det eneste du skal bruge, er din egen kropsvægt og eventuelt en måtte, hvis du ønsker lidt ekstra komfort. Du kan selvfølgelig også udføre det i et træningscenter.

 

  1. Lidt er bedre end ingenting

Har du 8 minutter? Så har jeg et effektivt træningsprogram som kan gøre din maves muskler stærkere. Det eneste du har brug for, er din egen kropsvægt.
Du udfører hver øvelse i 30 sekunder uden at holde en pause mellem dem. Når du har udført de 3 øvelser, holder du en velfortjent pause på 30 sekunder. Så er en runde i hus.
Kør 4 runder i alt.

Planke

Planke med træk

 

Planke med twist

Du kan se en video af øvelserne her, hvis du har svært ved at lure, hvordan de skal udføres.

Lyst til endnu mere effektiv træning? Så prøv Tabata også!

Eller hvad med en omgang bootcamptræning, der strækker sig over flere uger? Få overblikket over mine MK camps her.

Rigtig god træning!

Xx Michelle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen