Lises flotte vægttab på MK principperne
18. jan 2021 Vægttab

Lises vægttab fyldte alt: 15 kilo lettere & færdig med at spise på følelser

Vægttab på hjernen. Dét var, hvad Lise havde – hendes historie er ret vild.

Igennem de sidste 1️⃣0️⃣ år har hun talt kalorier, været på fastekure og andre ‘mirakelkure’, uden at noget af det gav hende andet end afsavn og følelsesmæssige rutsjebaneture.

– Jeg har dunket mig selv oven i hovedet med alt det, jeg ikke dur til. Talt grimt om mig selv og skjult mig bag tanker om, at det ikke var så slemt. Men det var slemt, skriver Lise til MK.

Hun fortæller, at hun i mange år har spist på sine følelser, og at hun retfærdiggjorde de mange snacks og energidrikke med, at det jo var synd for hende, hvis det fx var hårdt på arbejdet. Sådan en indre ‘forhandling’ er vi nok mange, der kender til. Og vi er helt sikkert flere, der ligesom Lise har en form for wakeup-call-episode.

Hvor er du modig at dele dit wakeup-call med os, Lise. Tak, og kæmpe respekt! 🙏🏼💥

Læs med herunder, og dyk ned i forskellige temaer i Lises vægttabshistorie:

I sommers kunne jeg ikke have min numse i en forlystelse i Fårup sommerland, men jeg pressede mig selv ned og fik mange blå mærker og bed en voldsom smerte i mig for ikke at skulle erkende, at jeg ikke kunne være der. Det er en oplevelse, der gjorde indtryk på mig, og det var en øjenåbner for, at der skulle ske noget.

Put iltmasken på dig selv først

Læs mere om MK principperne. De har dannet rammerne for et vægttab eller blot en sundere livsstil hos rigtig mange mennesker. Mere end 130.000 mennesker har allerede downloaded MK Universet-app’en.

‘Jeg spiste mere end flere personer til sammen’

Lise vægt toppede i 2004.

– Jeg dyrkede motion seks gange om ugen, men jeg spiste mere end flere personer til sammen, skriver hun.

Med en stødt stigende vægt faldt Lise over en online-side med kost- og motionsvejledning.

– Som den JYDE jeg er, skulle jeg have max. ud af forløbet, når nu jeg havde betalt penge for det. Dengang var det kalorietælling helt ned til mindste detalje. Jeg tabte mig, og jeg tabte mig meget.

1. graviditet

I sommeren 2007 blev Lise gravid efter et vægttab på omkring 45 kg. Hun tog 20 kg på igen under graviditeten, men hun var fortrøstningsfuld, da det gik udmærket med at opnå det store vægttab.

Men der var bare lige én ting:

– Jeg var ikke nået i mål, og derfor havde jeg ikke lært, hvordan jeg skulle spise for at være vægtstabil.

I 2008 måtte jeg erfare, at kalorietælling havde været hele mit liv under vægttabet, og at det ikke var foreneligt med livet som nybagt mor.

2. graviditet

Lise nåede kun at tabe det antal kilo, der forsvandt sammen med fødslen, inden hun i sommeren 2009 blev gravid igen. Og ved fødslen af sit andet barn vejede hun det samme som ved sin første fødsel.

– Disse kilo har jeg kæmpet med siden, og i starten af september 2020 ramte jeg igen den samme vægt, som dagen inden jeg fødte begge mine to børn, fortæller Lise.

Kendte Michelle fra ‘Fede forhold’

Lise skriver, at hun havde set ‘Fede forhold‘, og at hun kendte Michelle fra tv. Hun googlede MK principperne – og der gik ikke lang tid, så havde hun købt en MK Vægttabscamp.

– Igen kom jyden op i mig – når jeg har betalt, vil jeg også have noget ud af det. Jeg var fast besluttet på at gå all in, men med en tanke om, at det ikke ville lykkes. IGEN …

– Søndag den 20. september 2020 tog jeg et par lyse cowboybukser på. Jeg tog de billeder, der skulle tages, men jeg fortrød og fandt et par mørke, der også var for små. Jeg troede ikke på, det kunne lykkes at komme ned i det lyse par, lyder det fra Lise.

Cowboybukse-testen har været en fantastisk oplevelse.

Lises vægttab på MK principperne

Før-billederne er fra den 20.9.20 (MK Vægttabscamp-start), og efter-billederne er fra den 13.12.20 (efter 4 uger på julecampen). Lyset er forskelligt på billederne – men det er de samme bukser, skriver Lise. Hun har tabt 14,9 kg og 49,5 cm på i alt 12 uger. Flot vægttab! 🧡

2 x bootcamps for at undgå gamle mønstre

– Nu mangler jeg 15-17 kg for at være der, hvor jeg gerne vil være. Det skal nok komme.

– Det vigtigste for mig har ikke været tallet på vægten, men at jeg faktisk har fået en helt ny garderobe. Jeg kan nu passe alle mine gamle bukser, fortæller Lise, der straks hoppede med på endnu en bootcamp, da juletiden nærmede sig.

– Det var en nem beslutning at bestille julecampen med det samme for ikke at falde tilbage til de gamle mønstre.

– Jeg tænkte, at det ville være godt med motivation og støtte i den tid, og jeg har været så glad for det. Det har været alle pengene værd, og jeg gør det helt sikkert igen næste år.

– Ved siden af campen har jeg også haft julekalenderen. Det har været rigtig godt.

I går havde jeg de lyse bukser på, på arbejde.

De fire MK camps

Vægttab eller bare end sundere livsstil? Her kan du læse mere om MK’s forskellige bootcamps.

Træning trods knæskade

På den første bootcamp var det kun kosten, Lise ændrede på, da en knæskade gjorde det vanskeligt at træne.

Hun følte overskud, da der var kommet ro på omkring kosten i dagligdagen.

– På julecampen havde jeg fået styr på maden og meldte mig derfor igen ind i et fitnesscenter, og det har jeg faktisk fundet rigtig stor glæde ved, skriver Lise.

– Da fitnesscentrene lukkede ned, var jeg bekymret for, at min træning skulle gå i stå, men det er lykkes at vedligeholde træningen hjemme ved hjælp af Michelles træningsvideoer, lyder det fra Lise.

MK Universet-appen

I MK Universet-app’en finder du diverse træningsvideoer med fokus på forskellige behov.

Fællesskab i Facebookgruppen

Det har kørt ret smooth med motivationen for Lise.

– Når jeg tidligere har været på kur, kunne andre ‘lokke’ mig til at spise usunde ting – sådan har jeg det slet ikke nu.

Lise fortæller, at hun generelt ikke har lyst til at spise usundt længere, og at hun typisk bruger sine nydelsesmåltider,  når hun ikke synes, at hun kan følge MK principperne 100 procent. Fx hvis de skal ud at spise eller spiser hos familien.

– I starten følte jeg, at det skulle være usundt, fordi jeg måtte. Men nu handler det om, hvad jeg nyder, og det er rigtig dejligt, skriver Lise.

Jeg har kun én dag siden den 20.9.20 haft en off-dag, og den klarede jeg, fordi jeg havde fællesskabet i Facebookgruppen til julecampen.

Sund med MK

Husk, at du altid kan finde støtte og inspiration i denne gruppe, når du er i gang med et vægttab.

Sunde opskrifter – Lises craving 🥕

– Jeg elsker brød, og jeg nyder, at jeg kan få et stykke brød i min madpakke eller en toast, fortæller Lise.

✔️ Skyrbrød
✔️ Grøntsagsbrød
✔️ Kikærtebrød

– Tænk sig at spise toast, pølsehorn og pizzasnegle, når man skal tabe sig. Det kan jeg godt lide. Jeg elsker også mange af de mere søde opskrifter som fx bananpandekager eller vafler.

– Men favoritten over dem alle er den cremede gulerodssuppe. Den er blevet lavet næsten hver uge og med mange forskellige slags grøntsager.

Min søn på 10 år, som HADER grøntsager, sagde i sidste uge, at det var hans nye livret og blev frygtelig vred den dag, jeg havde taget gulerodssuppen med op til svigerforældrene, og han ikke skulle have det.

Cremet gulerodssuppe

Du finder opskriften på cremet gulerodssuppe i bl.a. e-bogen ‘Moppedrengen‘.

Derfor spytter børnene broccolien ud

Laktoseintolerans – MK principperne hjælper

Lise fandt i 2018 ud af, at hun er laktoseintolerant efter en lang årrække med enten forstoppelse eller diarré.

Men selv om hun begyndte at leve anderledes, forsvandt maveproblemerne ikke helt. Hendes mave blev hurtigt slået i stykker ved små uregelmæssigheder i kosten.

– Det har jeg ikke oplevet i samme grad siden uge 2 på Kickstarter-campen. Jeg kan mærke, at maven bliver bedre og bedre, som tiden går, fortæller Lise.

Hvor er det skønt! 👏🏼👏🏼👏🏼

‘Jeg behøver ikke at spise på mine følelser’

Lise har fået nogle dejlige sidegevinster og erkendelser udover det flotte vægttab:

⭐️  Jeg har lært at lytte til min krop og mærke efter, hvad der er brug for. Jeg er i gang med at lære min krops signaler at kende, hvilket giver mig en psykisk ro. En ro omkring, om andre kigger på, hvad jeg spiser, hvor meget jeg spiser, og om de har en holdning til min størrelse.

⭐️  Jeg har lært at sætte struktur på min uge. Hver søndag planlægger jeg ugen med en madplan, hvori jeg skriver, hvilke måltider, træningsmåltider, fastemåltider og nydelsesmåltider der er. Det har givet mig en kæmpe ro både fysisk, men også psykisk.

⭐️ Jeg behøver ikke at sulte for at tabe mig. Jeg har aldrig spist så meget mad før. Eller det har jeg – men ikke i en periode med et vægttab i samme omgang.

⭐️ På min arbejdsplads ‘hygges’ der rigtig meget med kage og friskbagte boller. Tidligere var det med til at udfordre mig, men det har det ikke gjort denne gang.

⭐️ Jeg har siden starten af oktober oplevet et arbejdspres, som jeg aldrig har prøvet før. Og jeg plejer at droppe alt sundt, når arbejdet fylder meget. Men denne gang har kosten været et af de elementer, der har styrket mig. Kosten har været et sted, hvor jeg kunne tage kontrol. Og jeg er hver dag gået hjem og har sagt til mig selv, at når jeg kunne klare DENNE dag uden at ‘falde i’ eller overspise, så kan jeg også klare det i morgen.

Jeg har igennem de sidste 13 uger fået så meget positiv feedback. Ikke på vægttabet som sådan, men på det, at jeg aktivt gør noget godt for mig selv. Jeg har særligt fået meget positiv feedback på min glød, og at jeg stråler af mere energi nu.

Lises 3 gode råd til andre

🌟 Giv det en chance. Stol på, at det virker.

🌟 Lav en ‘rose-bog’, hvor du fokuserer på det, du lykkes med. Fx: ‘Jeg spiste ikke den nybagte bolle i den første pause på arbejdet i dag. Måske jeg kom til at spise den i anden pause’ – men hold fokus på, hvordan det lykkes ikke at gøre det første gang, og så sig PYT, når det sker.

🌟 Mærk efter, hvad der virker for dig, og vær ærlig over for dig selv. For mig har det virket at gøre op med ALLE de gamle vaner og strategier, hvilket også er grunden til, at jeg er med her.

Det er vi glade for, Lise. Du kan være stolt af dig selv og alt det, du har opnået! 💖💪🏼

Jeg har gemt mig og har ALDRIG før fortalt nogen, hvad jeg vejer eller talt om emner, der kunne ende med en samtale om vægt eller bukse-størrelse, så jeg kunne blive ‘afsløret’.

Pyt-knappen virker hver gang

Er der nogle gamle vaner, som du trænger til at begrave i et dybt hul? Så hop med på Sund hjerne campen, der begynder på søndag. Du kan tilmelde dig via app’en.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen