Reklame for Netto.

Den der kedelige madpakke kender vi alle, gør vi ikke? Jeg gør i hvert fald, og selvom jeg tagerhatten af for, at min far hver morgen lavede madpakker til min søster og jeg, så må jeg altså også bare konstatere, at de var DØDkedelige (undskyld far :)). Så i dag skal du have tips til, hvordan du kan peppe madpakken op.

Inden du får morgenkaffen galt i halsen, så jo – jeg mener det altså. Du kan godt brugesquashskiver som “sandwichbrød”. Bevares, der er ikke meget blødt over hver bid du tager, og det er heller ikke som at sætte tænderne i en skive brød. Men det kan altså noget. Grønt til ganen – det kan vi li’. Rugbrød er også sundt, tarmene elsker det, det er rig på fuldkorn og andre gode sager, men nogle gange er det dejligt at prøve noget nyt. I denne uge i din lokale Netto kan du få fat i de fine madpakker, som fås i diverse former, med rumopdeling og i forskellige størrelser, så tjek det endelig ud!

Mættende madpakker
4 personer

Æggesalat
2 æg
2 store avocadoer
1 dl hytteost
Lidt frisk chili, hakket
1 fed hvidløg, presset (kan udelades)
Saft og skal fra 1 økologisk citron
½ tsk. salt

“Brød”
4 skiver rugbrød eller 1 squash, halveret og derefter skåret i 4 skiver på langs

Gnavegrønt
Spis det du bedst kan li’ dertil.

Cashewdip
50 g cashewnødder
½ dl mælk
1 fed hvidløg (kan undlades)
5 cm frisk gurkemeje (kan undlades)
Saft og skal fra ½ lille økologisk citron
1 drys salt
Fremgangsmåde
Læg cashewnødderne i blød i minimum 30 min. inden brug. Hæld vandet fra og kom dem i en blender sammen med de resterende ingredienser og blend det hele sammen til en cremet ensartet masse. Hvis du skal have dip’en mere flydende, så kommer du mere mælk i.

Kog æggene i 8 minutter, pil dem og skær dem i mindre stykker. Mos avocadoerne og rør æg, avocado, hytteost, chili, hvidløg, citron og salt sammen. Fordel æggesalaten på 4 halve skiver rugbrød, top med karse, og læg de andre halve skiver rugbrød over, eller læg æggesalaten sammen med 2 skiver squash og top med karse. Spis gnavegrønt dertil og dyp dine grøntsager i din cashewdip.

Tip
Du kan bytte avocadoen ud med ekstra hytteost og komme en stor klat mayonnaise i, i stedet. Det smager altså også virkelig godt!

Friske rispapirsruller
2 personer

2 håndfuld af dine yndlingsgrøntsager
Evt. 4 jordbær, ½ æble eller andet frugt (kan undlades)
4 stk. rispapir
6 stk. økologiske frikadeller fra frost (fås i Netto)

Tilbehør
Gnavegrønt–mængden er op til dig og din sult

Peanutdip
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. sojasauce
Saft fra ½ appelsin
1 spsk. hakket jalapenos fra glas(kan undlades, hvis du ikke kan li ́ stærke ting)
5 spsk. vand

Fremgangsmåde
Skær grøntsager og evt. frugt i ønskede størrelser. Stykkerne må ikke være for store. Læg rispapirstykkerne i vand et kort øjeblik, og kom dem derefter over på et fugtigt viskestykke, eller et stykke bagepapir med lidt vand på. Kom grøntsagerne og frugten på dit rispapir og rul dem sammen. Blend alle ingredienserne sammen til din peanutdip. Hvis du vil have den mere tyk, så drop noget af vandet. Hvis du vil have den mere tynd, så kom ekstra vand i. Kan du ikke li’ den stærk, så undlader du jalapenos.
Voilá! Så er der frokost. 2 rispapirsruller med 3 frikadeller, gnavegrønt og en dip til at dyppe dine ruller og grøntsager i.

Bon appetit!

Reklame for Netto.

Det er sommer og (forhåbentlig) sol og dermed helt oplagt at rykke frokosten eller aftensmaden udenfor i naturen. Om du nyder den på stranden, i skoven eller hjemme på terrassen er op til dig. Her får du mine bud på opskrifter, som jeg selv nyder at servere for folk. En sommerlig salat samt en kage, der er rig på proteiner og dermed dejlig mættende. Den lyder skør men prøv den lige. Dine gæster vil aldrig gætte, at der er bønner i.

Hvis du bruger bønner og kikærter fra dåse, så vil du have nogle tilbage, da du ikke skal bruge dem alle. Resterne kan du lave en humus ud af.

Valnøddekage
Til 18 personer

Crumble
150 gram valnødder
4 spsk. kokossukker (eller alm. sukker)
1 spsk. stødt kanel

Bund
3 dl kogte cannelli bønner (evt. fra dåse)
2 dl kogte kikærter (evt. fra dåse)
6 æg
1/3 tsk. vaniljepulver (kan undlades)
2/3 dl smeltet kokosolie eller rapsolie
4 spsk. kokossirup eller flydende honning
9 friske dadler (husk at tage sten ud)
½ tsk. salt
¾ tsk. natron
1 tsk. bagepulver
3 dl havregryn

Tænd ovnen på 200 grader.
Kom valnødder, kokossukker og kanel i en foodprocessor og kør valnødderne til mindre stykker. Vær OBS på at du ikke kører nødderne helt til mel i foodprocessor. De skal stadig have lidt tekstur. Du kan også hakke nødderne dem fint med en kniv og røre dem sammen med de andre ingredienser.

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og kør dem sammen til en ensartet masse. Kom dejen i en beklædt bradepande. Jeg har brugt den bradepande, som du pt kan få fingrene i nede i Netto i denne uge (uge 27).

Fordel dejen i bradepanden. Drys valnødde-crumble over og kom kagen i ovnen i ca. 30 min.
Lad kagen køle af og spis derefter, eller kom låg på kagen og tag den med på tur.

Tip
Hvis du har den stående ude, så vær OBS på, at den er så god at selv fluer synes den er interessant. Så kom et net over, så fluerne ikke bliver inviteret med til kagefest. Du kan få både net og bradepande (som er møg smart, da man kan putte låg på!) i Netto i uge 27.

Sommerlig salat
Til 8 personer

Salat
½ spidskål
2 stk. hjertesalat
1 bundt grønne asparges
10 stk. jordbær
1 bakke blåbær (125 gram)
200 g cherrytomater
1 rød peberfrugt
1 pose sukkerærter (125 gram)
100 g feta

Dressing
2 spsk. olivenolie
1 spsk. dijon sennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. soja sauce
2 spsk. lys balsamico
¼ dl vand

Skyl eller skræl grøntsagerne samt bær og skær dem derefter i den størrelse, som du ønsker. Jeg kan anbefale at snitte spidskålet fint og rive hjertesalaten i stykker. Kom alle ingredienserne i en stor skål.

Kom ingredienserne til dressingen i en dressing-shaker eller en bøtte og ryst dem sammen, så den bliver cremet. Hæld dressingen over grøntsagsblandingen og drys med feta, som du har skåret i mindre stykker. Rør rundt og servér eller kom låg på og tag salaten med på tur.

Tip
Salaten er god til alt fra fisk, fjerkræ eller andet, der har været en tur på grillen, men den er altså også skøn til en frokost, hvor du mangler lidt grønt on-the-side.

Inden du går i gang med at bage og kokkerere, så hop lige ned i Netto. De har alverdens skønne ting til køkkenet og strandturen, som man pludselig finder ud af, at man faktisk ikke kan undvære :-P.

Go´sommer her fra Kroatien, hvor jeg befinder mig pt.

10. juni 2019

Reklame for Netto

Sommeren er over os, hurra! Det betyder for mit vedkommende en stor lyst til is. Derfor har jeg været en tur i køkkenet og testet nye is-opskrifter af, som primært består af frugt eller skyr. De er blevet overraskende gode, siger smagspanelet, som har været underlagt at smage de 3 is, som du her får opskriften på.

Is-formene kan du få fat i i din lokale Netto her i uge 24. Enjoy!

Tropisk trafiklys
6 stk is

Den gule is
1 ½ moden mango
1 spsk. tahin
1 dadel (husk at tage stenen ud)
1 spsk. flydende honning
1 dl mælk (jeg bruger plantemælk, men du kan bruge det, du lyster)
½ tsk. gurkemejepulver (kan udlades)

Den lilla is
200 g blåbær
½ spsk. tahin
1 dadel (husk at tage stenen ud)
Et drys salt
1 dl mælk (jeg bruger plantemælk)

Blend henholdsvis den gule is og den lilla is sammen til en ensartet masse i din blender. Hæld først den gule masse i din isform. Fyld isformen ca. ¾ del op. Hæld herefter den lilla is oveni. Kom isene på frys natten over.

Når du skal have isen ud af isformen kan du evt. komme lidt varmt vand uden på formen, så den lettere slipper.

Protein-is
4 stk. is
300 g skyr
80 g mascapone
2 spsk. flydende honning
Saft fra 1 lime
Skal fra ½ øko-lime
1 dl mælk (enten plante- eller komælk)

Fyld: 80 g granatæble

Tip: Kom evt. matcha i 1/3 af skyrcremen for anden farve, men kun hvis du kan li´det.

Drys: spirulina. Et meget flot pulver, men den smager lidt mystisk for mange. Hvis du ikke kan li´smagen, så dropper du det bare eller evt. ruller isene i frysetørrede hindbær.

Blend skyr, mascapone, honning, lime og mælk sammen. Kom granatæblekernerne ned i skyrmassen og rør det sammen. Fordel cremen i 4 isforme. Kom isene på frys natten over.

Dyp som sagt evt. toppen af isen i spirulina eller anden drys inden, du serverer.

Banansplit

3 stk. is
1 ½ banan
2/3 dl mandeldrik
½ spsk. peanutbutter
1 dadel (husk at tage stenen ud)

Overtræk: 40 g 85% chokolade

Blend alle ingredienserne sammen. Fordel bananmassen i 3 isforme og kom ispinden ind i formen. Kom isene på frys natten over.

Smelt chokoladen over vandbad og kom den over de 3 is. Kan fryses med chokoladen eller spises med det samme.

Go´pinse til jer alle.

18. april 2019

Jeg er stor fan af styrketræning, der kan udføres med egen kropsvægt og komme i hus på nul-komma-fem. Så du får en effektiv træning, der ikke varer for længe og som kan presses ind i den travle hverdag. I dette program er der fokus på ben og balder.

Kør hver øvelse i 30 sek. uden pause imellem. Når du har kørt de 5 øvelser igennem, holder du 30 sek. pause, og første runde er kørt igennem. Kør 5 runder i alt og derefter kan du sige ‘tjek’ til at dagens træning er i hus.
I videoen nedenfor kan du se, hvordan du skal udføre øvelserne.

Øvelserne du skal udføre:
1. Squat
2. Lunges, venstre
3. Lunges, højre
4. Lunges med twist
5. Squat med små dyp

Go’ træning

Det er lidt i bølger, at der er gang i bloggen her. Men nu er det altså tid til, at vi tager endnu en bølge, hvor der kommer lidt gang i den herinde. – Ihvertfald noget mere gang i den, end der har været de sidste 3 uger. Det er også ret let at slå, ha!

I dag skal du møde Lina og Steffen. – Et sejt par fra Ringsted, som skrev til mig med deres imponerende resultater efter, at de havde kørt efter min 4-ugers kostplan. Her kan du læse om de 4 uger, hvad de fik ud af dem, og hvordan det var at følge kostplanen sammen.

_____________________

Navne            Steffen og Lina
Alder              34 og 29 år
Bopæl            Ringsted

Hvornår hoppede I på MK’s 4-ugers kostplan?
Vi købte kostplanen en af de første dage i januar og startede så den efterfølgende mandag den 7. januar.

Hvad var jeres motivation for at ændre jeres kost/livsstil?
Vi ville gerne have lidt mere struktur i vores kost og smide nogle af de ekstra ”kæreste-kilo”, som vi havde taget på. Derudover, kunne det også være rart med inspiration til at gøre de forskellige måltider mere interessante.

Har I opnået det, I ville have ud af det?
Ja, det synes vi bestemt. Vi har begge tabt os, og vores måltider har været alt andet end kedelige.

Hvad har ændringerne på jeres kroppe været? Fx. bedre søvn, tabte kilo, mere energi o.a.?
Vi har tabt ca. 4 kilo hver samt adskillige cm. rundt omkring på kroppen.

Steffen: Jeg lider af irritabel tyktarm og bliver derfor nemt oppustet og får kraftige mavesmerter. I de 4 uger var der kun en enkelt gang, hvor jeg oplevede dette, hvilket er en markant forbedring.

Lina: Jeg har siden teenageårene døjet med meget uren hud og før fået receptmedicin til at behandle urenhederne. De 4 uger på kostplanen har medført, at jeg har fået meget renere hud, og jeg føler ikke længere, at det er så slemt at gå ud uden make-up.

I har fulgt principperne i de 4 uger sammen. Hvordan har det været at have haft hinandens støtte?
Det har været nemmere ikke at falde i, da vi jo også lidt har haft hinanden at stå til regnskab for. Vi valgte at måle os med målebånd søndag inden opstart og så først igen den sidste dag på kostplanen. Men vi har været på vægten hver søndag for at se, om det gik den rette vej. Vi har heldigvis en vægt, der viser både fedtprocent, muskelmasse og bodyage. Når vi skulle vejes hver søndag, ville vi gerne vise den anden, at vi havde gjort det godt i den forløbne uge, og det var en motivation. Vi tror, at det gør en forskel, når man sådan skal vise en anden, hvordan ugen er gået fremfor, at det kun er en selv, der følger med.

Hvornår har det været ekstra hårdt?
Lina: Jeg synes, at det har været hårdest på arbejdet. Jeg har en meget sød tand, så det har været hårdt at sige nej til slik og kage, og det var der meget af i januar. Hvis jeg på forhånd vidste, at en kollega ville have kage med pga. en fødselsdag eller lignende, så kunne jeg dog forberede mig ved at have et lille snackbrød med, som jo smager som kage. Så var jeg heller ikke helt udenfor, når de andre stod og smovsede.  

Steffen: Det hårdeste for mig har nok været at skulle undvære Coca Cola! Jeg elsker cola og drak det gerne hver dag. I de 4 uger på kostplanen har mit cola-indtag været minimalt, og der er max. blevet drukket det ene lille glas om ugen, som planen tillader. Her efter de 4 uger holder jeg stadig igen med at drikke cola, men så nyder jeg det også bare ekstra meget de dage, hvor jeg tillader mig selv at drikke al den cola, jeg har lyst til.

Vil I blive ved med at følge principperne sammen?
Ja, vi følger stadig principperne – dog med mere plads til nydelsesmåltider. Vi har købt nogle flere MK bøger for således at få flere opskrifter, og så bruger vi MK app’en. Lina laver hver søndag en kostplan for den kommende uge baseret på MK opskrifter, eller bare den viden om, hvad principperne er og dermed, hvad et måltid skal indeholde.

Vi var ret enige om, at købet af den 4-ugers kostplan ikke bare skulle være en kur, men en mindre livsstilsændring. Derudover ville vi også gerne væk fra, at aftenens menu oftest blev besluttet i supermarkedet, når man kom hjem fra arbejde. Nu har vi en plan for hver dag, og vi handler max. ind 2 gange om ugen. Dermed undgår vi også spontant køb af fastfood, da vi jo allerede har købt ind til, hvad vi skal have at spise.

Og så lige den sidste: Hvad har været jeres go-to-ret fra kostplanen?
Steffen:Det må det helt klart være spidskålslasagnen! Lasagne er min livret, og det viste sig faktisk, at lasagne lavet på spidskål slet ikke er så slemt.

Lina: Jeg kunne rigtig godt lide pølsemixen, men chili con carne-opskriften var også rigtig god!

Af morgenmaden er vi begge rigtig glade for de grønne proteinvafler, som vi også allerede har lavet igen her efter, at de 4 uger var ovre.

___________________

Tusind tak til jer to!

Du kan finde opskrifterne og hele planen som Lina og Steffen har spist efter i kostplanen. Den finder du her på shoppen.
Hvis du mere er typen, der skal holdes lidt mere i hånden og have mig tættere på, så hop med på den kommende MK online Camp, som starter her den Xx. Du kan læse mere om her.

Mange har det med at gøre træning for besværlig. At man skal træne minimum 60 min 5 gange om ugen før end man får noget ud af det. Det skal presses ind i en hverdag, hvor man i forvejen føler, at man har 2 timer for lidt i døgnet og er mere umuligt end muligt. Det medfører, at de fleste aldrig kommer afsted til træning, da det simpelthen bliver for urealistisk. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at gøre træningen så besværligt. 15 min. træning er nok, hvis du træner effektivt og smart.

I dag skal træningen skyde din forbrænding i vejret. Så gør klar til høj puls og en krop der jubler bagefter.

Sådan udfører du programmet
Du skal køre hver øvelse igennem i 30 sekunder.
Efter du har kørt de 5 øvelser igennem, holder du 30 sekunders pause, hvorefter du kører alle øvelserne igennem en gang til.
Du skal køre 5 runder i alt og voilá – derefter er der gået 15 min, og du kan sige ’tjek’ til at træningen er i hus.

Så ofte skal programmet gerne køres
Hvis du gerne vil mærke og se forskel, så skal du køre programmet igennem 3-4 gange om ugen. Stå evt. tidligere op om morgenen og få træningen i hus inden dagen starter.
Lad os komme i gang!

Bagud lunges

Stil dig på venstre fod og løft højre op. Kør herefter det højre ben bagud og sæt foden i jorden.  Hold vægten på hælen på den forreste fod og på forfoden på den bageste. Bøj i benene så det højre knæ kommer tættere på jorden.
Sæt herefter af, kom op til stående og kør herefter det højre ben bagud igen.
Når du har kørt 30 sek. med højre ben i bevægelse skifter du og kører 30 sekunder med venstre ben i bevægelse.

Jump squat

Stil dig med hoftebreddes afstand mellem fødderne. Bøj en benene så numsen kommer længere ned mod jorden.
Sæt nu af og hop så højt opad som muligt. Land med bøjede ben og gør klar til at hoppe opad igen.

Push-up

Kom hænderne i jorden i linje med skuldrene og strakte arme. Hvis du ikke er så rutineret i push-ups, så sæt knæene i gulvet og skub rumpetten ned. Sæt hænderne i en afstand, så når du bøjer i armene, vil der være 90% vinkel ved dine albuer.
Bøj i armene så overkroppen kommer tættere på jorden og albuerne kører tæt langs kroppen hele tiden. Skub herefter fra og kom op til strakte arme igen.

Mountain climbers

Stil dig på fødderne og placér hænderne i linje med skuldrene på strakte arme.
Kør nu skiftevis det ene knæ efter det andet tættere på dine hænder. Det skal være i et tempo, som er så højt som muligt, så din puls kommer op.

Bennedsænk

 

Læg dig på ryggen og kør begge arme og dit venstre ben strakt ned mod jorden samtidig med, at du holder din lænd i jorden. Hverken arme eller ben må røre jorden.
Kør herefter op til udgangsposition, så begge ben og arme peger op med loftet. Kør herefter modsatte ben og arme  strakt ned mod jorden.

Hvis du har svært ved at få træningen prioriteret, så kan du måske bruge lidt fif fra et tidligere blogindlæg her. Og hvis du jubler over 15 min træningsprogrammer, så tjek også dette program ud.

Xx Michelle

16. april 2019

Netto og MK har en fælles mission om at gøre Danmark sundere og vise danskerne, at sund kost og træning kan gøres simpel og inspirerende i den travle hverdag. For når alt kommer til alt, så ved de fleste, at det er sundere at spise større mængder grøntsager end slik i løbet af hverdagen. Men en ting er at vide det. En anden ting er at efterleve det. Det kan være svært.

Der er stadig mange mennesker, der går rundt med et syn på, at sund mad både er kedeligt og usmageligt. At det nærmest er en straf at sætte tænderne i grøntsagsfyldte retter frem for forkælelse. Den opfattelse vil jeg gerne lave om på. Det gør jeg blandt andet ved at give dig opskrifter på grøntsagsfyldte retter, hvor jeg laver retterne på lidt nye måder, som du måske ikke har set før. Hvor jeg laver retten så smagsfuld og simpel samtidig med at jeg har for øje, at de ikke må tage alt for længe at lave. Du skal kunne lave dem på travle dage. Det samme gælder træningen. Træningen skal være overskuelig og kunne passe ind i hverdagen og udføres hjemme.

Hver måned finder du mig i din Netto avis, hvor jeg kommer med tips til at få mere bevægelse eller flere grøntsager ind i hverdagen. Derudover afholder Netto og jeg en stor bootcamp fra den 29. april og 4 uger frem. Den kan du læse mere om her.

Jeg håber, du finder samarbejdet inspirerende. Du kan både få inspiration i din Netto avis samt herinde på bloggen.

Xx Michelle

Reklame for NETTO

HURRA foråret er endelig over os! Det har jeg simpelthen glædet mig så meget til. Hvert år føler jeg, at jeg får en energiindsprøjtning på denne tid. Når det begynder at blive varmere og lysere, fuglene synger og træerne begynder at vise sig med grønne blade på grenene. Kan du fornemme, hvor jeg er på vej hen? Ja den er god nok. Denne tid på året er nemlig også den OPLAGTE tid at starte op på træningen, hvis du ikke liiiige er kommet i gang med den endnu. For når alt kommer til alt så er det altså bare lettere at starte en træningsrutine op, når fuglene synger og der er lyst kl 6.00 om morgenen. Vinterens scenarie hvor der er koldt, det regner udenfor og man bliver mødt af mørke, når man træder ud af døren kl 6.00, er knap så motiverende.

Derfor skal du i dag have mine bedste tips til at komme i gang med at træne. For hvis der er noget de fleste gerne vil have tips til, så er det at få deres hjerner overtalt til at få gang i en fast træningsrutine. Lad mig se, om jeg kan få dig hjulpet lettere på vej med disse tips!

5 tips til at komme i gang med træningen

 

  1. Er det for din egen skyld eller andres, du vil i gang med træningen?

Når man skal i gang med at træne, så kræver det man har en indre motivation. At man kan mærke en spænding over at sulle i gang med noget nyt. Bevars, man ved selvfølgelig også godt, det bliver hårdt, men hvis man ikke selv kan mærke den mindste gnist, så er det dømt til fiasko. Hvis det er dine omgivelser, der ønsker du skal i gang med at træne og ikke dig selv.
Så kig dig selv dybt i øjnene og spørg dig selv HVORFOR du virkelig gerne vil i gang med at træne. Svaret skal du huske på. Især på dage hvor du har svært ved at slæbe dig afsted til træning.

  1. Sæt et realistisk mål

Den største fejltagelse de fleste begår, når de starter op med at træne, er at sætte alt for store mål for dem selv. At man vil gå fra at træne nul gange om ugen til fem gange om ugen. At man vil kunne løbe 5 kilometer uden pause om 6 uger, selvom man knap og nap på nuværende tidspunkt kan komme igennem 400 meter uden at brække sine lunger op.
Det er så vigtigt, at du sætter nogle realistiske mål for dig selv, så du får succes med træningen. Jeg vil hellere have, du sætter et mål om at træne 2 gange om ugen, de næste 2 måneder og får en god oplevelse med det. Så kan du altid tilføre en tredje træningsgang i de uger, det er muligt. Og så skal du selvfølgelig huske at rose dig selv, når du får de 2 træninger i hus.

 

  1. Gå aldrig ned på udstyr

I denne uge kører NETTO med træningstøj og andet udstyr til dagligdagens bevægelse og motion. Det kan jeg godt li´. For jeg er selv stor fan af, at man investerer i træningstøj, som man føler sig godt tilpas i og finder flot. Jeg kan især godt li´, at køb af nyt træningsgear er en præmie for det slidt og vedholdenhed, man har lagt i træningen. Nyt træningsgear kan også være en god kickstarter til, at man skal i gang med at træne.
Jeg kan selv få følelsen af at kunne alt, når jeg er iført træningstøj, jeg finder flot. Måske du får samme følelse.

  1. Gør det simpelt

Man kan hurtig gøre træningen enorm besværlig. At man skal i et træningscenter for at man får noget ud af det. At man skal træne minimum en time hver gang samt man skal bruge 10 forskellige remedier for at få en god træning i hus. Men det kan gøres helt simpelt!
En god træning kan udføres hjemme på stuegulvet eller ude i haven, hvor det eneste du skal bruge, er din egen kropsvægt og eventuelt en måtte, hvis du ønsker lidt ekstra komfort. Du kan selvfølgelig også udføre det i et træningscenter.

 

  1. Lidt er bedre end ingenting

Har du 8 minutter? Så har jeg et effektivt træningsprogram som kan gøre din maves muskler stærkere. Det eneste du har brug for, er din egen kropsvægt.
Du udfører hver øvelse i 30 sekunder uden at holde en pause mellem dem. Når du har udført de 3 øvelser, holder du en velfortjent pause på 30 sekunder. Så er en runde i hus.
Kør 4 runder i alt.

Planke

Planke med træk

 

Planke med twist

Du kan se en video af øvelserne her, hvis du har svært ved at lure, hvordan de skal udføres.

Så er der vist ikke andet tilbage end at sige rigtig god træning!

Xx Michelle

Jeg burde sove nu. Jeg burde faktisk virkelig sove nu. Klokken er 01:14 og lige om lidt er det lørdag morgen. Jeg er lige kommet hjem efter at have været ude og spise med Stephania Potalivo. Hende lærte jeg at kende for lidt over et år siden. Siden da er vi blevet tætte veninder og har vendt store som små ting. Ting der fylder meget og lidt i vores hverdag. Når der er noget, der skal fejres, når der er noget, der fylder for meget i hjernen og når der er noget, vi er rasende over eller kede af. Vi snakker om alt fra bøfsandwich til broccolibrød, bosslady begrebet (som vi begge har det liiiiidt anstrengt med!) og om hvorfor, det er mere sejt at sige, man har travlt og folk kigger med bedrøvede hundeøjne på én, hvis man siger, man ikke har en skid at lave. Og så snakker vi meget om kroppen, sundhed og udseendet. Alt i alt emner som er helt almindelige hos det kvindelige køn. Især de sidste 3 ting.

Jeg har aldrig rigtig åbnet sådan HELT op for min egen kropsrejse. Jo jeg har fortalt, jeg var større end resten som lille og blev drillet med, at jeg var tyk. At jeg har været på 100 slankekure og har være en størrelse, som ikke kunne gå ned i butikken og købe cowboybukser, jeg kunne passe. Jeg har fortalt lidt, men jeg har aldrig fortalt alt om den rejse, jeg mentalt har været på, for at acceptere den krop jeg er født med.
Når alt kommer til alt, så er det jo altså meget mere dejligt for mig at tale om jer. Om mine seje campere. Fordi jeg hører rigelig på mig selv i min hverdag, og fordi det er meget letter for mig, at fortælle om andres rejse end min egen. Det er mere trygt at tale om andre, end at dykke ned i min egen private verden og give dig noget af den. Men nu kommer min nye bog snart ud. Hvor Store Sonja optræder, hvor du får en meget stor del af den historie, jeg har været på. Du får ikke hele historien. Så ville bogen blive for lang, men du får rigtig meget af den. For jeg har proppet en masse af min fortid ned i Store Sonja, men jeg har også puttet mine 10.000 MK campere ned i hende. Så hun er en blanding af os alle. Og hvis du tænker ’hvad fanden er det for en bog hun snakker om?´, så er det den du finder her.

Efter at Stephania igen prikkede til mig i aftes, om hvornår jeg havde tænkt mig, at du kære læser, måtte få noget mere fra denne kropsrejse jeg har været på, så er det måske på sin plads at tage mere hul på det nu – inden bogen udkommer. Selvom der stadig er noget i mig, der er lidt nervøs for det. Det kan jeg godt forstå jeg er, men omvendt kommer Store Sonja bogen snart ud. Men jeg er også i en branche, hvor alt skal være så skide perfekt eller også sker der det stik modsatte. At folk gør grin med de tynde kvinder, og udstiller sig selv som værende meget større end de egentlig er (i min verden!). Hvor de står ud går en dyd ud af at få deres deller så synlige som mulige, sætte bukserne og trusserne så maven kommer til at syne større. Begge ting er noget jeg ikke bliver lykkelig af at se på.

Det er så vigtigt at vi begynder at tale mere om det her emne (og nu tør jeg endelig J). For jeg ved, jeg ikke er alene. Det har jeg jo kunne se på mine MK camps, hvor mine campere deler mange af de samme tanker og mønstre, som jeg har haft og på dårlige dage stadig kan have.  Men nu skal vi have fikset lortet sammen! Og når alt kommer til alt, så har jeg også fået en del tæsk ude på de sociale medier de sidste år, at jeg er blevet meget mere hårdhudet. Ikke at jeg jubler, når det sker men det er som om, at jo flere gange en ubehagelig ting sker, jo mere vant bliver man til det….skræmmende nok! Så hvis der er folk der begynder at snakke i krogene, ja så må de gøre det. Det er alligevel sket en del gange før.

Mit forhold til min egen krop har været fucked up! Det kan man jo egentlig godt forstå, når jeg allerede fra barn blev kaldt Store Michelle og det ”kælenavn” holdte fast i mine barne- og ungdomsår. At det har fået mig til at se på mig selv som var jeg en meget større størrelse end jeg egentlig var. Jo jeg var buttet som barn. Virkelig sød og buttet og større end de andre børn på min alder. Derfor var jeg også det oplagte mobbeoffer. Da jeg gik i 3. klasse var jeg stadig større end de andre. Ihvertfald så stor, at jeg ikke kunne passe de shorts, som vi spillede kamp i til håndbold. De andre havde de grønne og smarte shorts på. Jeg havde altid cykelshorts på. Fordi dem kunne jeg passe. Jeg tænker selv, at de shorts må have været urimelige små. For når jeg ser på det billede, så kan jeg simpelthen ikke se, at jeg skulle være tyk. Men ifølge de grønne shorts, så var jeg tyk. Jeg var i hvert fald ikke en normal størrelse.

I starten af mine 20’ere fyldte min stræben på at blive tynd til tider alt for meget. Det kommer jeg ind på en anden dag. Der er meget jeg kommer ind på en anden dag, for jeg har samlet en del sammen over årene på den her kropsrejse. Hold kæft hvor har jeg brugt latterlig mange timer på at svine min krop til. Og jeg håber simpelthen sådan, at jeg kan gøre noget for at du ikke bruger lige så mange timer, døgn, uger, måneder ja sgu nok også år på at svine din krop til som jeg har brugt. Men at du finder en accept i din krop og de gener den er født med. Det er det, der er missionen med de her blogs.

Jeg kom til København i juni 2010. Inden da havde jeg læst Idræt på Universitet og været 9 måneder på Club La Santa som green teamer. I disse år havde jeg det fint med min krop. Jeg så den mest som et redskab, der skulle være i god form til eksaminer, til diverse træningstimer vi havde på Idræt og til at undervise på de hold, jeg havde i fitnesscentret. Jeg trænede virkelig meget qua mit studie på Idræt, og med et studiejob som spinning underviser og personlig træner. Så min krop var mere en maskine som skulle testes af i diverse forsøg og blive god til sportsgrene, så jeg kunne få fine karakterer.

Da jeg landede i København for at studere Human Ernæring, fik jeg hurtig en fod indenfor i denne branche som jeg stadig er i. 2 måneder efter jeg var landet herovre, blev jeg fast træningsekspert på iForm bladet og et år efter blev den personlige træner, som skuespillerne kom til, når de skulle formes til roller. Jeg kom også på Aftenshowet allerede 3 måneder efter jeg var landet i KBH og var hos dem et lille år, hvorefter Go´Morgen DK begyndte at hive fat i mig.

Ud over at træne skuespillere, så trænede jeg også Hr og Fru DK. Et år efter jeg var landet i København, var jeg på et kursus med en amerikansk mand. Hans koncept var kendt for at man tog fedtmålinger med en tang og fyldte en helvedes masse kosttilskud i kroppen og snakkede om, at man kunne punkttabe sig visse steder på kroppen – fx på knæene. At det fedt man havde på knæene skyldtes at man drak for meget rødvin (tror jeg nok var årsagen – jeg kan ikke helt huske det ud over at det meste, var virkelig gak! For nej fedt på knæ kommer ikke på grund af du drikker rødvin og du kan ikke punkttabe det).

Til kurset sad mange af de personlige trænere, som jeg havde set op til i flere år forinden. Som jeg havde set i diverse blade. Vi skulle alle – én efter én – op til tavlen og få lavet en fedtmåling af den amerikanske mand. Hvor han hev ud i vores deller (eller hudfolder for andre) og skrev tallet op på tavlen. Inden jeg var mødt op til kurset, følte jeg mig ikke stor. Jeg tænkte, at jeg endelig havde det dejligt med min krop. Men det var en anden følelse, jeg havde efter den måling. Alle de andre trænere havde stort set kun hudfolder, når de smed tøjet og havde en fedtprocent der ikke sneg sig op over 18%. De var med andre ord i den slanke kategori. Mig derimod. Jeg landede på 25.7% i fedtmasse og var derfor i den overvægtige klasse. Ja jeg var så åbenbart overvægtig. Og jo mere jeg så på det tal, jo mere blev jeg egentlig også overbevist om, at det nok var rigtig. At jeg igen var Store Michelle og jeg så hellere måtte gøre noget ved det. At jeg synes det var pinligt at spise mad på kurset. Især den banan jeg havde med, for manden fik mig overbevist om, at frugtsukker var den rene fedmekilde for mig. Jøsses!! Så jeg gik hjem efter det kursus, slettede alle fester i kalenderen og levede enorm restriktivt i 3 måneder, for at jeg kunne tabe mig, blive en del af den her sundhedsverden og passe ind. Jeg havde godt nok ikke noget socialt liv, da alt drejede sig om enorm sund kost og ikke for meget mad. For allerede på det tidspunkt vidste jeg, at jeg skulle leve enorm fanatisk, hvis jeg skulle tabe mig meget. Fordi jeg er født med mine fars gener, og vores krop har det bare bedst med at være alt andet end en small størrelse.

Jeg har haft en kropsstørrelse, der var en størrelse small, men der så jeg stort set ikke nogen som helst ud over min familie og håndboldholdet i den periode, da alt andet handlede om træning og kalorietælling. Om jeg var lykkelig, da jeg kunne hoppe i de små bukser? Jo nok lige da jeg kunne gøre det, men jeg havde ligesom ikke set nogle mennesker i voldsom lang tid, og var mere ensom end jeg var lykkelig….men dog tynd! 4 måneder efter var jeg ikke tynd mere. Der var jeg blevet alt for sulten og droppede (heldigvis) den fanatiske, småt-spisende livsstil.

2 år efter denne episode med kurset og den amerikanske mandfik jeg at vide af en kollega, at man i et forum for personlige trænere på facebook havde hængt mig ud fordi det var en joke, at jeg kunne få så meget succes, når jeg var tyk. Så dum som jeg var, gik jeg ind og kiggede på det forum. Den dag tudede jeg og overvejede endnu engang om jeg egentlig hørte til i den her ”sundheds-specialist-verden mens jeg åd noget chokolade. Og så får du ikke mere for denne gang. Ellers bliver det simpelthen aaaalt for langt. Du får del 2 om et par uger. Måske allerede næste uge, hvis tiden tillader det. For det er nemlig en anden ting jeg er blevet meget bedre til. Ikke at presse kalenderen for sindsygt. Noget min krop takker mig for, da den har det bedre end den længe har haft det. Noget mange af jer også har været søde at skrive til mig. At jeg ser så sund, glad og afslappet ud. Men jeg er også endelig er begyndt at slappe mere af med de gener jeg er født med og med det job jeg har. Det har til gengæld også været helt af helvedes til med udfordringer på jobbet (mit bedste råd – bliv ikke selvstændig, ha!).

Men er jeg så kommet helt i land med at finde helt ro i min krop? Nej ikke helt, men jeg er kommet meget langt! Men jeg tænker du, jeg og Store Sonja måske kunne hjælpe hinanden? For det er trods alt sjovere at tage kampen sammen.

Tak for du læste med. Du kan lure min nye bog ’Ny krop på 4 uger’ her. Som har en mission om at du skal få øjnene op for nye ting, som vil gøre at du forhåbentlig finder en større ro i din krop og kampen mod kiloene. Rigtig god lørdag.

28. februar 2019

Det er længe siden jeg har pippet op herinde på bloggen. Og det er der god grund til.
For det første er der smæk på kalenderen, efter jeg kom retur fra detox forløbet. Jeg har sammen med teamet skulle færdiggøre MK online magasinet, som udkommer på lørdag. Det kommer altid bag på mig, hvor lang tid det egentlig tager at flette sådan et magasin sammen. Især når bossen liiiige tænker, at der da skal være lidt mere kød på magasinet denne gang. Hun er sgu svær at holde i ørene hende bossen, ha! Men til gengæld er jeg meget stolt af det magasin, vi sender ud den 2. marts. Det oser af inspiration og viden, hvis du spørger mig. Du kan se indholdet i magasinet her.

Derudover har jeg knoklet med at få afleveret 150 tætskrevne A4 sider til mit forlag. Min nye bog er i gang med den helt store rette omgang og der er en del kommunikation frem/tilbage omkring teksten og opskrifterne. Men om 2 uger ryger den i trykken, HALLELUJA! Så kan jeg ikke gøre andet end at vente. Jeg er meget spændt på den bog!
Så er der de skønne MK campere! 630 mennesker der er startet på deres uge 2 af MK online campen. De fylder vores forum med energi og jeg er meget taknemmelig for, at MK camperne er så søde ved hinanden og deler ud af god, positiv energi!

MIT VÆRKSTED

Spørg mig ikke hvad der sker for de tulipaner der?! Man skulle tro der var stormvejr i min lejlighed, haha. Og ja – jeg opdagede det først efter billedet var taget! 

Alt dette og mere til er gået ud over bloggens indhold. Men generelt har jeg også brug meget tid på at overveje hvilken retning MK egentlig skal i og hvordan jeg fungerer bedst. Og jeg kommer ikke til at lave blog indlæg på fast basis. Så spændende er min hverdag sgu ik, haha! Men du skal nok få lidt engang imellem.
Noget som gik op for mig havde stor betydning for mig, var mit køkken i den forholdsvis nye lejlighed. Det skulle simpelthen op og spille max NU! Jeg flyttede ind 1. december og har ikke rigtig fået det fikset ordentlig. Det holder ikke, for det er rummet i lejligheden, som fungerer som et værksted for mig. Det er her jeg sidder ude det meste af tiden, det er her jeg afprøver mine opskrifter og det er her jeg får mange af mine idéer. Så det skulle altså fikses og nu er det gjort, hvilket er så skønt og jeg er meget tilfreds med resultatet.

Jeg er især glad for mit køkkenskab. Da jeg bor i en ret lille lejlighed nu sammenlignet med de foregående jeg har boet i (ja jeg har flyttet 5 gange på 2 1/2 år, så har prøvet en del lejligheder :)), har det været vigtigt for mig, at der var rigtig god skabsplads, da jeg har reeet meget køkkengrej. Så jeg købte et stort PAX skab i IKEA og var så snyde heldig at få leveret disse skabslåger fra REFORM CPH. Så de er altså en gave. Det var min søster, som tippede mig om reform. Det er et genialt koncept, som tryller IKEA møblerne om til æstetisk smukke møbler. Jeg er ihvertfald rigtig glad for skabet og synes det passer så fint ud i køkkenet selvom det er stort. Og det bedste er, at jeg kan gemme alle mine maskiner, mandolinjern og 100 andre køkkensager væk derinde bag de rosafarvede låger og være ligeglad med, hvor meget de roder på hylderne bag. GENIALT!

Derudover har jeg købt det her ekstra bord i IKEA, slæbt det op på 4. sal og samlet skidtet selv…..mens jeg bandede ENORMT meget. Det var ret ud sagt et helvede og tog 4 stive timer, men det lykkedes. Det står ihvertfald endnu! Så jeg kunne få mere køkkenplads, da der ikke var meget i forvejen.

 

På bordpladen ser du en Thermomix’er (er også en gave), som nok egentlig godt kunne have klaret en lille våd klud inden jeg tog det billede, ups! Et vidunder af en maskine, som jeg skulle teste af og blev så forelsket i den, at jeg ikke har fået mig skilt af med den. Den har gjort, at min blender og foodprocessor er blevet kylet op i sommerhuset, for den her maskine kan alt. Den kan sgu også dampe OG stege ting. Jeg er på røven over den!

NYE RUTINER & NYT PROJEKT

Det var et kig ind i værkstedet. Hvor jeg sidder og tænker og laver en hulens masse mad. Så til de nye rutiner og projekter. Det er både fordele og ulemper ved at være selvstændig. Det gode er den fleksibilitet i forhold til hvornår jeg arbejder. Især efter jeg nu har et lille team, hvor ingen af dem arbejder fuldtid, men (på nær grafikeren) har 10-20 timer/ugen, har jeg fået meget fleksibilitet retur, og jeg må bare indse, at det passer mig allerbedst at arbejde på den måde.
Da jeg havde 21 ansatte havde jeg altid dårlig samvittighed over ikke at være nok på kontoret og det stressede mig enormt. Jeg dur ikke til at skulle møde ind på et kontor og sidde der fra kl 8-17. Jeg bliver afbrudt for meget og får ikke lavet en skid. Især ikke når mit arbejde også inkluderer afvikling af en del videomateriale, der skal laves til MK online camperne (hvor der ikke kan være larm i baggrunden) samt al den idéudvikling jeg sidder med. Det kan jeg ikke lave på kontoret, hvor der er andre mennesker, selvom jeg grov elsker vores nye kontor, som jeg deler med Ditte, der er kageQUEEN. Heldigvis kan jeg lave så meget andet på det kontor. Men jeg har ændret meget i min indstilling til, at jeg jo ikke skal gøre noget for at gøre andre glade, men forme en hverdag der passer til min hjerne. Jeg er tættere på at nå punktet end før.

Hvad ulempen så ved at være selvstændig? Jeg kunne lave en ret lang liste, haha! Faktisk siger jeg altid til folk, der spørger om mit bedste råd til at blive selvstændig, det er at de ikke skal blive det. Jeg elsker det nu, jeg har været det i 9 år og har ligesom indset, at jeg nok aldrig bliver ansat i et “normalt” job. For jeg har aldrig prøvet at have et fuldtidsjob som ansat, da jeg allerede startede som selvstændig, da jeg læste på UNI. Men hvis man ønsker at gøre sin business stor, så kræver det, at man kan tage en del tæsk på vejen. At man er klar på at knokle røven ud af bukserne og har det godt med den økonomiske usikkerhed, der følger med i perioder.

Sommeren var liiidt hektisk. Jeg bankede blandt andet en blog op på 1 døgn sammen med min grafiker. Fordi vores store MK site gik i sort fra den ene dag til den anden og (de nu gamle!) IT folkene havde “lige glemt” at tage back-up af sitet. Så alt var tabt. Shop, blog, alt! Så jeg måtte igang med at lave en løsning på ingen tid, og sådan blev mkuniverset.dk født, som du pt besøger og læser denne blog på.

Men nu er det altså på tiden at denne side får nyt look og bliver gjort rigtig lækker og overskuelig. For der er mange ting, jeg ikke er tilfreds med. Men det bliver jeg snart. For nu får sitet en ordentlig rusketur. Jeg er gået igang med brainstorm og hele min weekend er sat af til at idéudvikle på sitet. Jeg skal også lige ud og drikke sjusser i weekenden, men jeg tænker, det kun understøtter idéerne, ha!
Så det er nogle af de nye rutiner og et af flere projekter der venter. Jeg er også blevet meget bedre til at sige nej og så er det  yderst mærkeligt at have en kalender der er helt booket op til slutningen af maj. Men det er rigtig godt til mig, for ordet ‘nej tak, det kan jeg desværre ikke’ bliver jeg virkelig god til at sige. Det klæder mig :)!

I næste uge tager jeg til Jylland og mødes med IT udviklerne og gennemgå planen. Så hvis du har ønsker til ændringer eller nye tiltag herinde, så skriv endelig en kommentar. Det vil jeg elske.

Go´torsdag og tak for du læste med. Det blev lidt langt 🙂

Xx Michelle