Skyr smager supergodt til morgenmaden. Og den syrlige spise er især ideel til de dage, hvor det bare skal gå hurtigt. I forhold til smagen, så er skyr alene ikke nogen kæmpe fest – men du kan nemt trylle den neutrale, lidt kedelige skyr om til en lækker sund morgenmad med velsmagende toppings.
Toppings kan nemlig det, at de søder den neutrale skyr! Derfor anbefaler jeg altid at vælge en uden smag. Skyr er i øvrigt på listen over de råvarer, jeg altid har på lager derhjemme.
Er du ny her i MK-biksen, så skal du vide, at vi ikke kan sige skyr uden også liiii’ at sige skyrboller.
Og NU til top-5 over toppings til skyr. Velbekomme! 😉😋
- 1. Skyr med granola og æbletern
- 2. Skyr med banangranola
- 3. Skyr med nødde-choko
- 4. Cremet chiaskyr og bærmos
- 5. Skyr med smoothie
Overnight skyr med chokosmag smager også skønt! Du finder opskriften i MK’s kostplan for hele familien.
1. Skyr med granola og æbletern
Dette er nok den granola, jeg har lavet flest gange – og som de fleste af mine campere kender. Den er sødet med æblemos og er dejlig krydret i smagen. Den smager skønt ovenpå skyr, og kanelsmagen er dejlig efterårsagtig og passer godt til tern af æble eller pære.
Få opskriften på granola, og find også det fulde overblik over MK Universets sunde opskrifter.
Hvis du lever efter MK principperne, skal du til et hovedmåltid spise: 1 knytnæve skyr sammen med 3 spsk. granola og 1 æble eller 1 pære i tern.
2. Skyr med banangranola
Banangranolaen er enormt sød, lækker og fyldig i smagen. Den hjemmelavede granola smager skønt ovenpå skyr sammen med skiver af frisk banan eller anden slags frugt. Har du april-nummeret af MK Magasinet i dine gemmer, så er opskriften allerede din. Ellers finder du opskriften på banangranola inde på app’en.
Er du i gang med MK principperne og måske et vægttab, så skal du til et hovedmåltid spise: 1 knytnæve skyr sammen med 3 spsk. granola og ½ stk. frugt.
3. Skyr med nødde-choko
Du kan lave en virkelig nem og super lækker granola til din skyr på 15 minutter – med blot 3 ingredienser. Her kommer opskriften, som er til 6 personer:
Ingredienser:
50 g hasselnødder
50 g mandler
50 g mørk chokolade, mindst 70%
Fremgangsmåde:
Bag hasselnødder og mandler i ovnen ved 160 grader varmluft i cirka 12-15 minutter, eller til de er gyldne. Lad dem køle lidt af. Tag et stykke køkkenrulle, og nulre skallerne af hasselnødderne. Hak så chokoladen, mandler og hasselnødder groft, og bland det hele sammen. Opbevar din granola i en lufttæt beholder.
Ifølge MK principperne skal du til et hovedmåltid spise: 1 knytnæve skyr sammen med 3 spsk. granola og 1 stk. frugt.
Tip:
Efter min smag kan granolaen spises sammen med nærmest al salgs frugt. Her i efteråret synes jeg, det er lækkert at spise sammen med 1-2 friske figner skåret i både eller tern.
4. Cremet chiaskyr og bærmos
Udover knasende sprød granola, så elsker jeg at toppe min skyr med en sød, lækker bærmos. Du kan enten vælge at spise almindelig skyr med bærmosen samt 20 hakkede mandler ovenpå, eller du kan prøve at lave en lidt mere cremet skyr-variant.
Hvis du normalt ikke er sååå vild med skyr – så lov mig, at du prøver denne cremede chiaskyr. Den er nemlig virkelig lækker og plejer at falde i god jord hos de fleste.
5. Skyr med smoothie
Det lyder måske lidt tosset, men det smager virkelig lækkert, når du topper skyr med frossen smoothie. Den søde, cremede, frosne smoothie giver et godt modspil til den syrlige skyr – både i forhold til smags og konsistens.
Jeg synes, det er lækkert at have en halv portion skyr nederst og så en halv portion for eksempel blåbærsmoothie ovenpå. Du kan også vælge at blande det hele sammen. Som topping kan du komme 2 spsk. granola eller bare 15 stk. hakkede nødder over.
Tip:
Jeg har i sensommeren frosset en masse brombær ned, som jeg bruger i denne lækre brombærsmoothie. Du kan også købe dem frosne i supermarkedet – eller bruge blåbær i stedet.