Opskriften på Nutella mousse
5. feb 2021 Opskrifter

Til alle os med en sød Nutella-tand: 5 sunde opskrifter

I dag er det World Nutella Day simpelthen. Og hvem elsker ikke smagen af Nutella? Kombinationen af sød chokolade og cremede hasselnødder, der for mange bringer minder frem om fødselsdage og weekendhygge. ❤️🍫🌰

Men vægttab og chokolade harmonerer jo ikke ligefrem, tænker du måske, hvis du er ny i MK Universet?

Så vil vi gerne sige tre opløftende ting:

1️⃣. Når trangen til chokolade melder sig, fx i form af Nutella, så kan du sagtens spise det som en del af et nydelsesmåltid, når du lever efter MK principperne. Du kan enten ‘tage den hele vejen’ og spise en lys bolle med Nutella eller måske putte det i en pandekage – eller du kan smøre den cremede chokolade på en MK-venlig vaffel eller en skyrbolle for at få et mere mættende måltid.

2️⃣. Du kan sige pyt, hvis du kom til at gå helt Nutella-amooook – og så er det bare op på hesten igen til næste måltid.

3️⃣. Vi har en del sunde opskrifter med chokolade, der giver et strejf af den samme søde og nødede smag, som vi forbinder med Nutella. Med andre ord: sundere alternativer til de mange sukkerbomber derude.

Chokolade skal nydes, så husk at gøre det – god weekend! 🤎 

 

Søde vafler med Nutella

MK’ søde vafler med chokolade. Så får du en lidt mere nærende Nutella-mad, end hvis du valgte lyst brød – få opskriften på de populære vafler, som du både kan lave søde og salte.

Skyrboller med Nutella

Hvis du craver chokoladeoplæg, så hvad med at putte Nutella på en skyrbolle for et lidt sundere alternativ? Du kan læse alt om opskriften på MK’s populære skyrboller her.

Nutellamousse

En sundere opskrift på chokolademousse får du her – inklusiv gode proteiner og sunde fedtstoffer. Husk, at du kan bytte hasselnødder ud med bagte mandler.

Ingredienser:
1 dl bagte hasselnødder
1 spsk. tahin
3 spsk. kakao
4 dadler
1/2 dl mandelmælk
2 bananer
1 spsk. chiafrø
1 drys salt
4 æggehvider

Fremgangsmåde:
Kør hasselnødderne til helt fine stykker i foodprocessoren. Kom herefter de resteredende ingredienser i på nær æggehviderne, og kør det til en ensartet masse. Piske æggehviderne op, og vend det i chokolademoussen. Lad den stå og køle af i minimum en time. Fordel den i to skåle og pynt moussen med frugt.

MK principperne:
1 portion svarer til 1/3 portion fedtkilde (hasselnødder, tahin og chiafrø) og 1/3 stk. frugt (dadler og banan). Der er også en smule protein i opskriften, men det er så lidt, at det ikke tæller med.

Se vores store udvalg af opskrifter på sunde desserter.

Opskriften på Nutella mousse

En ægte Nutellamousse! 🤎

MK-snickers

Prøv en af vores mest populære opskrifter med chokolade, nemlig MK-snickers. Med snitternes sprøde peanuts, dadler og mørk chokolade er de den perfekte søde dessert.

Se vores store udvalg af opskrifter på sunde desserter.

Få opskriften på vores MK-venlige snickers

Du får en snert af noget lækker Nutella-cremethed med disse frække snickers. Kæmpe chokolade-favorit i MK Universet. 🤎

Brownies

Hvis du også synes, at kombinationen af nødder og chokolade er lidt magisk, så er denne opskrift på de lækreste brownies med chokolade og valnødder en stensikker vinder.

Se vores store udvalg af opskrifter på sunde desserter.

Opskrift på lækre brownies

Brownies i smukke kvadrater, plus pynt – og den er hjemme! 🤎 

Choko-crunch kage

Denne chokocrunch-kage med hasselnødder, mandler og figner jubler vi også over.

Se vores store udvalg af opskrifter på sunde desserter.

Chokocrunch-kage

Chokoladekage kan de fleste lide, og denne MK-venlige variant er fyldt med sunde fedtstoffer fra lækre nødder. Og naturligvis chokolade. 🤎 

Ferrero Rocher-kugler

Opskriften på skønne Ferrero Rocher-kugler med chokolade, dadler og hasselnødder finder du blandt andet i vores e-bog ‘Moppedrengen‘, der fyldt med sunde opskrifter fra MK magasinerne.

Se vores store udvalg af opskrifter på sunde desserter.

Ferrero Rocher-kugler

Mmmh, Ferrero Rocher-kugler. Du må lige tænke dig til guldindpakningen. 🤎 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen