Frokost

Den møghurtige spidskålssalat

Det gode ved denne opskrift er dens høje indhold af både vitaminer og kostfibre.

Til 2 personer

Den møghurtige spidskålssalat

  • 300 g spidskål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 æble
  • Dertil 1 æg pr person
Til 2 personer

Dressing

  • 2 spsk tahin
  • 2 spsk balsamico
  • 1/4 dl vand
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1 drys salt

Æg indeholder D-vitamin. D-vitamin er vigtigt for os i et land, hvor vi generelt er rimelig low på solrige, D-vitaminfyldte dage. Derudover har det en høj biologisk værdi, som betyder, at kroppen let kan optage proteinet i det. Udover at give mæthed indeholder spidskål kostfibre, som er med til at nedsætte risikoen for diverse livsstilssygdomme. Som prikken over i’et er tahin en lækker fedtkilde lavet på sesam, som er dejlig calciumrig.

Den møghurtige spidskålssalat

Snit spidskål fint og skær peberfrugt og æble i ønskede størrelser.
Ryst ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten. Kog eller steg et æg og spis det dertil.