Snacks

Sødt kartoffelbrød

Et dejligt kartoffelbrød, der er perfekt til supper eller sammenkogteretter.

18 skiver
  • 1 stor sød kartoffel eller 2 små
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 spsk. fiberHUSK
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 spsk. chiafrø
  • 2 dl græskarkerner
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 2 dl. mandelmel
  • 4-5 dl boghvedemel

Pynt

  • En håndfuld græskarkerner

Fremgangsmåde

Tænd for ovnen på 175 grader varmluft.

Skræl kartoflen, skær den i mindre stykker, og kog dem i ca. 20 minutter, indtil de er så møre, at de slipper gaflen når du prikker i dem. Lad kartoffelstykkerne køle af, og blend dem derefter til en cremet masse.

Pisk vand, fiberHUSK, salt, chiafrø, græskarkerner, bagepulver og æg sammen. Tilsæt herefter kartoffelcremen, og rør mandelmel og boghvedemel i blandingen. Dejen vil være lidt klistret, men man skal kunne forme et brød med fingrene.

Bag det i ovnen i ca. 45 minutter

Tip
Brødet kan fryses.

MK Universet