Morgenmad

Søndagsbrunch

Brunch er et af mine favoritmåltider i løbet af ugen. Hvor morgenmad og frokost slås sammen til et overdådigt formiddagsbord. Hvor både maven og øjnene mættes af et farvevæld og en mættende smagsoplevelse fra de forskellige retter.

11 stk.

Fuldkornsboller

  • 5 1/2 dl lunken vand
  • 1 pk gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl græskarkerner
  • 1 dl mandler
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 breve aktivt kul
  • 8 dl rugbrødsblanding
  • 5 dl fuldkornshvedemel
  • Til drys: birkes
Til 2 personer

Blåbærsmoothie-bowl

  • 2 frosne bananer
  • 2 dl frosne blåbær
  • 1 1/2 dl frossen broccoli
  • 1 spsk peanutbutter
  • 2 spsk proteinpulver
  • 3-4 dl mandeldrik
  • Evt skal fra 1/4 øko citron. Smager såååå lækkert!

Fuldkornsboller

Kom vand i en skål. Dyk lige din lillefinger ned i vandet og mærk efter om væsken er lunken. Det skal det gerne være, så hvis det er for varmt pga. kaffe, så vent lige lidt.
Rør gær og salt deri og kom herefter chiafrø, græskarkerner, mandler, akaciehonning og kul i under omrøring. Tilsæt til sidst de 2 melsorter lidt efter lidt, imens du rører rundt. Det er vigtigt, at du stopper, når dejen er lidt klistret, da den kommer til at suge væske, når den hæver.
Sæt den til side og lad den hæve et lunt sted i 20 min.
Form 11 boller. De skal være lidt irriterende at forme, da de klistrer meget, men det gør at de ikke bliver tørre.
Drys til sidst birkes over og bag dem i ovnen i 20 min ved 175 grader, varmluft.

Blåbærsmoothie-bowl

Kom alle ingredienserne i en blender og kør det hele til en ensartet masse. Hvis din blender er god, kan du lave din bowle lidt tyk, og ikke komme nær så meget mandeldrik i. Du kan også lave den flydende og drikke den i stedet for at spise den med en ske med granola ovenpå, som vi gjorde her til morgen.