Fedtkilder

I denne kategori finder du de forskellige fødevarer, som har et højt indhold af fedt – deraf betegnelsen fedtkilder. Der er særligt to kategorier man kan dele fedtkilderne op i: de vegetabilske fedtkilder og de animalske fedtkilder.

Animalske fedtkilder kommer fra dyreriget, mens de vegetabilske fedtkilder kommer fra planteriget. Fedtkilder kan være alt fra frø, nødder og avocado til mejeriprodukter. Både vegetabilske- og animalske fedtkilder har et højt energiindhold, og kan bidrage til mange retter med enten en sprød tekstur fra f.eks. nødder, eller en cremet tekstur, fra fødevarer som avocado, olie og mascarpone.

MK principperne
Til hvert hovedmåltid skal der indgå omkring 1 portion fedtkilde, og til snackmåltider skal der evt. indgå ½ portion fedtkilde. Se listen over fedtkilder her.

Her kan du finde alle MK Universets opskrifter – til din sunde livsstil eller dit vægttab.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld