Faste

Faste en dag om ugen?
Valget er dit

Du kan faste én dag om ugen. Du skal ikke, men du kan. Hvis du faster en dag om ugen, kan du tage tre nydelsesmåltider i stedet for ét. Derfor er fastedagen virkelig god for dig, der har mange sociale forpligtelser (eller glæder). Men fastedagen gør også en masse godt for din krop. Forskere har vist, at faste er godt for blodsukkerreguleringen, kan sænke kolesteroltallet og mængden af inflammation i kroppen (en kronisk betændelsestilstand). Hvis har du problemer med maven, kan faste også være værd at teste af.

Faste kan give dig et godt indblik i, om du spiser, fordi du er sulten, eller fordi du bare keder dig. Mange af os spiser, selvom vi ikke er sultne. Fx fordi vi synes, det er møg-hyggeligt og lækkert at spise eller for at dæmpe følelser med mad. Træthed, dårligt humør, stress, frustration, kedsomhed – mange følelser kan sætte gang i spiserefleksen, men når man faster og pludselig ikke kan dræbe sine følelser med mad, bliver man nødt til at se dem i øjnene og finde andre og mere konstruktive måder at håndtere dem på.
Inden du starter din faste, skal du spise et lidt større måltid med ekstra protein og grønt på tallerkenen.

Sådan faster du:

Folk, der ikke må faste.

Hvis du har en sygdom, tager medicin o.a., skal du høre din læge, om det er okay, at du kaster dig ud i at afprøve faste.
Hvis du er gravid eller ammer, må du ikke faste.

Du kan læse meget mere om MK principperne her eller se billeder af seje MK-campere, der har opnået et flot vægttab.

 

MK NyhedsbrevTilmeld