MK Opskrifter

I dag har jeg udviklet mere end 1000 opskrifter, blandt andet MK’s skyrboller, som er en af mine mest populære sunde opskrifter. Og sidste år udkom min første opskriftsbog, som jeg er meget stolt af. ‘Mission Sund Mad‘ er uden så meget “snak” og fyldt med 100 opskrifter lavet efter MK principperne. De er lette, lækre og lynhurtige at lave i en travl hverdag. Her på siden finder du både slankende og sunde opskrifter og til stædige mandage festlige fredage – til vægttab og sund livsstil. Så tag for dig af de sunde retter. Jeg har dækket op med manér og håber sådan, at der er noget, du kan li’.

Det skønne ved mine sundhedsprincipper er, at de er med til at gøre vejen til en sund livsstil overskuelig. Der er nemlig stor elastik i mine sunde opskrifter og kostplaner – strategien er, at de mange muligheder for at bytte råvarer ud skal gøre dig selvkørende. Derfor er jeg altid opmærksom på, at de sunde opskrifter skal kunne noget mere end ”bare” at være en opskrift. Den skal kunne tilfredsstille både krop og hjerne samt give dig mulighed for at prøve ting af – så du selv bliver en ørn i et køkken, hvis det er dit mål.

”Er der noget, jeg er blevet god til, så er det at lave grøntsagsfyldte retter og mættende måltider med færre kalorier og kulhydrater. Den kobling har den magiske effekt, at vi taber os, hvis vi samtidig har en aktiv hverdag”.

Morgenmad Vis alle

Frokost Vis alle

Snacks Vis alle

Aftensmad Vis alle

Sådan tænker jeg, når jeg udvikler opskrifter

Jeg var overbevist om, at jeg skulle være enten kok eller konditor, når jeg blev stor. I stedet kom jeg til at arbejde med madlavning og sunde opskrifter på en måde, som giver uendelig stor mening for ig. Med en mission om at vise danskerne, at sund og slankende mad kan smage enormt lækkert og laves lynhurtigt. Mange har spurgt mig, hvilke tanker der går gennem hovedet på mig, når de sunde opskrifter bliver til. Det kan du læse lidt om herunder.

1) MK principperne

Opskriften skal først og fremmest følge mine sundhedsprincipper. Derfor undgår jeg visse fødevarer og ingredienser, for eksempel raffineret sukker og hvedemel.

2) Protein og fedt

Jeg stræber altid efter at få en form for protein ind i mine sunde opskrifter, da det mætter og hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. Fedt har samme gavnlige effekt for blodsukkeret, og så har det også den anden smukke evne, at det hjælper os med at optage de fedtopløselige vitaminer, og sidst men ikke mindst giver fedt enormt meget smag og tekstur til en ret.

3) Æg binder ingredienser sammen

Når jeg vil lave noget, der minder om brød, pandekager, omelet eller muffins, så bruger jeg æg. De er helt geniale, fordi de får ingredienserne til at hænge sammen – og selvfølgelig også på grund af proteinindholdet.

4) FiberHUSK og loppefrøskaller

Når jeg laver brød, vafler, pandekager, muffins og andet bagværk, er det et must for mig at bruge fiberHUSK eller loppefrøskaller. Det er magiske ingredienser, som i de fleste tilfælde kan erstatte alle former for mel. På den måde sparer jeg på kalorierne og øger proteinmængden i måltidet.

5) Grøntsager

Og hvad er det så med de grøntsager? Jeg elsker dem. Men engang syntes jeg, at det var noget, fanden havde skabt, for den jyske salat var pænt kedelig. Heldigvis har jeg lært, at der findes andre måder at få grøntsager på, så jeg forsøger altid at snige de grønne sager ind i mine sunde opskrifter for at få mængden af kalorier ned og indholdet af mættende kostfibre op.

Grøntsagerne kan tilføre alt fra sprødhed, blødhed, sødme og bitterhed, og du kan lave enormt mange lækre og velsmagende retter og dressinger med dem. Kort sagt er grøntsager geniale! Især hvis vi tryller lidt med dem – eller laver en god byttehandel, så et måltid går fra at være knap så sundt til pludselig at sprudle af sundhed.

Skyrbolledejen Vis alle

Brød & pandekager Vis alle

Dessert og sødt Vis alle

Dressing og dip Vis alle

Mad på max. 20 minutter Vis alle

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne