Proteinkilder
Proteiner er kroppens byggesten, de er livsnødvendige for os, og da vi ikke selv kan danne dem, skal vi have tilført protein gennem kosten. Vi opdeler proteinholdige fødevarer i primært to kategorier: vegetabilske proteinkilder, fra planteriget (fx ærter, linser, bønner og nødder) og animalske proteinkilder, fra dyreriget (fx æg, skyr, kød, fisk og kylling).
En proteinfyldt kost mætter godt, har et lav energiindhold og er med til at holde blodsukkeret stabilt. Når du lever efter MK principperne skal du have omkring 1 knytnæve protein til alle dine hovedmåltider – det gør det så meget nemmere at holde vægten.
Liste over proteinkilder:
1 portion protein = 1 knytnæve til hvert måltid
Kød, fisk og fjerkræ
Mejeri
150-200 gram
Plantebaseret
100 gram
150-200 gram
60 gram (tørrede) - 120 gram (kogt)
Andet
Når Michelle udvikler sunde opskrifter, stræber hun efter, at opskrifterne skal indeholde: protein, fedt, grøntsager, æg, FiberHUSK og loppefrøskaller.
Få overblikket over alle MK Universets sunde opskrifter til din sunde livsstil og dit vægttab. Opskrifterne tager hensyn til, at alle i familien får den rigtige næring. Du kan altid lave et børnevenligt twist eller byttehandler alt efter smag og behag.
Uanset om du lever efter de slankende eller de sunde principper, skal du til hvert hovedmåltid have omkring 1 knytnæve proteinkilde, og til snackmåltiderne skal du enten have en ½ knytnæve proteinkilde eller en ½ portion fedtkilde. 1 knytnæve betyder, at du skal bruge din knyttede hånd som målestok for, hvor meget de proteinholdige madvarer skal fylde. Det vil sige en volumen svarende til hele din knytnæve.