Tætpakkede kulhydrater

Tætpakkede kulhydrater er fødevarer, som indeholder mange kulhydrater pr. 100 gram. Sammenligner vi brød fra supermarkedet med fx spidskål, så indeholder brødet op til 10 gange så mange kulhydrater (og kalorier). Du kan altså spise 5-10 gange større mængder af de grønne sager sammenlignet med brød, ris og pasta.

Det er værd at tænke på, hvis du gerne vil tabe dig. Og da MK’s primære målgruppe er kvinder, der ønsker at opnå et vægttab, så putter vi masser af grønsager i vores sunde opskrifter og færre tætpakkede kulhydrater. På den måde ryger de overflødige kilo hurtigere. Og når du så rammer drømmevægten og bare gerne vil leve sundt, så kan du tilføje flere tætpakkede kulhydrater til de sunde retter.

De sunde kulhydratkilder

Mængde ved under 30 minutters træning = ½ knytnæve tætpakkede kulhydrater:

Tørvarer

Brød

Andet

 

Mængde ved over 30 minutters træning = 1 knytnæve tætpakkede kulhydrater:

Tørvarer

Brød

Andet

Med en simpel byttehandle kan du lave et slankende grøntsagsfyldt måltid om til blot at være en sund og nærende ret ved at erstatte nogle af grøntsagerne med tætpakkede kulhydrater. Det skriver vi en masse om i MK’s kostplan for hele familien, der består af 37 opskrifter med et børnevenligt MK-twist.

Er du fan af tætpakkede kulhydrater, kan du én gang om dagen bytte et stykke frugt ud med fx 3 spsk. havregryn eller en anden form for kornprodukt, hvis du ikke er den største havregrynsfan. Se listen over de forskellige typer af tætpakkede kulhydrater ovenfor.

Hvis du lever efter de slankende principper, så husk at tilføje ½-1 knytnæve tætpakkede kulhydrater til et hovedmåltid, hvis du skal træne et par timer efter.

De slankende principper uden vægttab De sunde principper uden vægttab

MK NyhedsbrevTilmeld