At skabe energiunderskud.

I MK skærer vi meget ned for de tætpakkede kulhydrater, når folk vil tabe sig. Hvis ordet tætpakkede kulhydrater ikke siger dig en dyt, så hop lige ind på hjemmesiden og download den gratis manual, som du pt får, hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet. Læs den igennem og SÅ forstår du, hvad jeg taler om. Men hvorfor er det det, at vi har skåret så drastisk ned for dem?
Hvis man skal tabe sig, skal man forbrænde mere end man indtager, og derved kommer man i energiunderskud. Det er den meget simple forklaring. Hvordan man kommer i energiunderskud, kan man gøre på mange forskellige måder. Her hos MK har vi fundet ud af, at en simpel og overskuelig måde for mange er at bytte en del af de tætpakkede kulhydrater ud med grøntsager.
Du kan nemlig spise op til 10 gange så mange grøntsager, som du kan indtage tætpakkede kulhydrater som ris, gryn, brød, pasta ol.. og derfor er det ret smart at bytte de tætpakkede kulhydrater ud med grøntsager, når man gerne vil tabe sig.
På den måde får man stadig god mæthed, kan lave lækre retter og kommer i energiunderskud uden at skulle holde nøje øje med ens samlede energiindtag. For vi orker simpelthen ikke at tælle kalorier!

Spis nok grøntsager

Grøntsager er noget som de fleste danskere ikke får indtaget nok af, og derfor vil vi rigtig gerne have, at man skruer op for dem. Frugt er de fleste danskere heldigvis gode nok til at få spist. Frugt og grøntsager er gode at fylde op med på tallerkenen, da de generelt har et lavt energiindhold, fylder godt på tallerknen og i maven og indeholder fibre som øger ens mæthed. Især hvis man vælger de grove grøntsager. Derudover er der en masse vitaminer og mineraler i grøntsager og frugt, som er vigtige for kroppens processor. For at sikre, at kroppen får de vitaminer den har brug for anbefales det, at voksne spiser 600 gram frugt og grønt om dagen.

Hvordan spiser man 600 gram grøntsager om dagen?

Her kan du se et eksempel. 
– 1 stk. frugt til morgenmaden (100 g)
Prøv fx chocolate cake fra app’en. Du finder opskriften i opskriftspakken Start dagen med en smoothie.
– 200 gram gnavegrønt til frokosten
Prøv fx æggesandwich fra app’en og vælg squash i stedet for rugbrød.
– 1 stk. frugt til mellemmåltid om eftermiddagen.
Prøv fx bananispinde som du finder opskriften på inde på app’en.
– 200 gram grøntsager der indgår i aftensmaden.
Prøv fx sticky rice med laks i app’en. Kom 50 gram ekstra blomkål i opskriften og voilá – du får 200 gram grønt fra blomkål).

Er tætpakkede kulhydrater usunde?

Nej, ingen fødevarer er usunde i de rette mængder. Alle fødevarer kan indgå i en sund kost, for det sundeste vil altid være at spise varieret. Kroppen har brug for kulhydrater, også de tætpakkede, for de giver nemlig både energi, brændstof til hjernen og så kan de lagres i vores muskler og lever som sukkerreserver. Dog skal man ikke have for mange af dem under et vægttab. Til gengæld er det godt til personen, som ikke skal tabe sig, men blot leve sundt.

Mere grøn måltidssammensætning

Hvis man kigger på en typisk dansk kost, ses det dog, at de tætpakkede kulhydrater fylder for meget på danskernes tallerken. Men det vil vi gerne gøre op med og derfor finder du i de fleste MK måltider en masse grøntsager, smag og mæthed.
Her kan du fx se, hvordan du kan bytte knap så artige måltider til virkelig artige måltider. Opskrifterne finder du her i app’en.
Velbekomme.

Hej januar! Så kom du alligevel frem igen, selvom dagen i går virkede en smule uoverskuelig at kæmpe sig igennem. Jeg.Drikker.Aldrig.Igen.
I går aftes så jeg mig selv skrive til mit team, at deres boss først kunne overskue at møde kl 10.00 på grund af de skide tømmermænd. Den gode nyhed er, at jeg ved, jeg ikke var alene om at være total nedlagt i går, og det er som om, det er rart at vide, man ikke lider alene. Yes sådan en type er jeg.

Selvom det har været lidt op ad bakke med at komme igennem arbejdsdagen i dag (og arbejdet desværre også fortsætter i aften), så er det også virkelig skønt at være retur til hverdagen igen. Hverdage kan nu også et eller andet. Især når den inkluderer minus 2. dagstømmermænd

Det er forskelligt om folk enten elsker nytårsforsæt eller ser dem som noget Fanden har opfundet. Selv kan jeg godt li’ tanken om, at man bruger tid på at evaluere året der er gået, og tænker over, hvad man gerne vil forandre. Det betyder jo ikke, at man slet ikke må eller kan forandre noget i løbet af året. Det skal man endelig gøre, hvis der er noget, man virkelig gerne vil opnå eller ændre på, men når man tager hul på et nyt år, så er der også noget magisk over det. Det er lidt som at starte på en helt blank side, hvor alt er muligt.

Nogle af de nytårsforsæt som jeg har sat for 2020 startede allerede i slutningen af 2019. Jeg kan da lige starte med at pudse min glorie for sygt! Yes jeg kan også kalde mig en af de røv-artige, som nu har fået fikset en smart måde at lave affaldssortering på. Og så gider jeg ikke skrive mere om det, for selvom det er så vigtigt at snakke om bæredygtighed, og at vi skal passe på naturen, så er der også lidt en tendens til, at folk har lidt for travlt med at proklamere, hvor gode de er. Jeg har selv lige gjort det sammen, smukt…og så fletter jeg næbbet!

Ligesom en del andre danskere tager jeg på sundhedstrip i januar. Altså sådan for alvor. Nul sukker, nul alkohol, nul kaffe, nul tv, nul kød, nul gluten, nul laktose. Synes du det er for meget og jeg er lidt FOR røvsyg nu? Jamen det ville jeg også selv synes, så heldigvis er det en kæmpe løgn. Der er alt for mange, som sætter de mest sindsyge forsæt, hvor planen over hvad de ikke må, er længere end den som skriver det de kan gøre. Det fører til at de skal isolere sig total fra omverdenen for at leve op til målene. Så kan de sidder derhjemme nok så ensomme med deres kogende vand. Det gider vi ikke! Men jeg gider godt skrue ned for indtagelsen af sukker og alkohol i januar. Den har været noget højere i december end normalt og alt handler om balance. Så hvor december var overflod af sødmefyldte sager og sjusser, så er januar mere fyldt op af blomkål og kildevand. I februar kan vi så skrue lidt op for alkohol og de søde sager igen – dog uden at der går december-mood i den.

Derudover har jeg et forsæt som bliver rykket med over fra sidste år. Nemlig at holde mere fri. Det er gået ret fint i 2019. Ja ja jeg kunne da godt være lidt bedre, men i forhold til de forgangne 4 år, så har jeg været meget eksemplarisk i 2019, og  jeg har altså et mål om at blive utrolig god til det i 2020. Jeg starter godt ud. Selvom januar er en af de travleste måneder, så har jeg bestemt mig for at hoppe til Thailand om et par uger. Dels fordi de næste par uger bliver lidt gakkede arbejdsmæssigt, men også for at få ny inspiration og få fyldt energidepoterne op.  Jeg glæder mig simpelthen SÅ meget. Så hej hej til den pisse irriterende type på instagram, der kommer til at poste solrige billeder.
Jeg har et par andre mål for 2020, men dem holder jeg for mig selv. Det skulle nemlig også være så sundt ikke at sige alt højt :).

Og hvad skal der så ske i januar måned i MK biksen?
Den nye opskriftsbog er jo udkommet og kommet virkelig flot fra start. Det samme er den nye version af MK Universet app’en. Hurra for det.
På lørdag udkommer det nye MK online magasin. Det bliver skønt at få det ud til dig. Magasinet som vi har siddet og kæmpet med i hele november og december. Vi har samlet en masse god viden, opskrifter og inspiration til dig, så du én gang for alle kommer i mål med dine sunde nytårsforsæt. Du kan læse om indholdet i MK online magasinet her. 

På mandag smutter jeg i Aftenshowet for at tale om min nye bog. Du kan se med fra kl 19.00 på DR1.
Tirsdag morgen er jeg igen retur på Go´morgen DK for at give dig tips til den sunde livsstil og onsdag aften smutter jeg i G0 Live (det gamle Go´Aften DK).
Lørdag den 11. januar hopper jeg i Diva og Dario på P4. Du kan lytte med fra kl 14.-16.00.

Derudover begynder vi at gøre klar med de sidste forberedelser til at vores MK online campere skal starte op i weekenden den 11.-12. januar, så de er klar til start den 13. januar. Vi har stadig nogle pladser tilbage på hold 2, så hvis du skal med, så læs mere om indholdet her.


Nogle af de seje MK campere

På torsdag den 9. januar offentliggøre jeg det nye samarbejde med H&M. Det ser jeg virkelig frem til. Mest af alt fordi, det er noget ret så fint sportstøj vi kommer til at vise frem, og som du kan få fingrene i.

Ugen efter skal jeg holde 3 foredrag rundt omkring i landet og gerne have givet online træningscampen som kommer på app’en i februar en ordentlig én på lampen, så den begynder at være færdig og ja – så smutter jeg ellers til Thailand derefter. Og vupti – pludselig blev det februar.

Jeg håber, du er klar til at tage hul på det nye år. Jeg glæder mig til, at vi skal sundhedstrippe den sammen her i januar. Der er noget skønt ved at gøre ting sammen!

Godt nytår!

22. december 2019

Der skal lyde et stort og flot tak for et fantastisk 2019 til jer alle som følger med. Fra i dag af holder MK teamet juleferie og er først sådan rigtig tilbage på pinden den 2. januar. Indtil da vil vi holde os en meget velfortjent ferie efter, at især det sidste halve år har været fyldt med fart over feltet. Der er sket flere ting end vi kunne drømme om, og det er blandt andet på grund af dit trofaste følgeskab. Så stor tak for det.

I fredags holdte vi jo fest for MK Universet app’en samt vi gav også Mission sund mad bogen et lille hurra med på vejen, selvom den først udkommer den 27.12. Jeg kan stadig tænke tilbage på dagen med det største smil. Den var virkelig en dejlig dag. Her kan du se lidt fra formiddagens besøg.

Lars Jon havde pyntet smukt op med disse overdådige buketter. Han er  SÅ dygtig!

Udover at formiddagen var så hyggelig og fyldt med god mad (det kan du læse mere om her), så fik gæsterne en goodiebag med hjem med de skønneste produkter i. Jeg skal huske at sige, at det er reklame :).
Jeg synes selv, at jeg havde fundet på verdens sjoveste goodiebag. Teamet var “Kom godt igennem julen og det nye år” og posen indeholdte 4 pakker.

Den første pakke er til den 24. dec og er med rødt bånd. Hvor man skal være fin og ren.
Den indeholder skønne produkter fra Urtekram, chokolade fra Simply Chocolate, et fint hårspænde fra NiceHair og et armbånd fra Jane Kønig med folks fornavn på.

Den anden pakke er til den 31. dec og er med lilla bånd: Til årets sidste dag med glamour, glimmer og et godt afsluttende knald.
Den indeholder mascara og make-up fra L’oreal, neglelak fra Nail Kind, parfume fra CLEAN, øjenmaske fra Rodial og et piv frækt kondom.

Den trejde pakke er til den 1. januar og er med blåt bånd: Til dagen derop.
Den indeholder chips fra MÄT foods, en cola og en hovedpinepille.


Den fjerde pakke er til den 2. januar og var med grønt bånd: Til en sund og frisk start på et nyt år.
Den indeholder C-vitamin  fra Puori, genanvenlige og bæredygtige poser fra HAPS Nordic og min nye bog Mission sund mad.

Det var alt herfra. NU er der simpelthen dømt juleferie og teamet og jeg håber, at I får den dejligste jul. Og tak til Julie Bjarnhoff for de skønne billeder.

Rigtig glædelig jul og kom godt ind i det nye år. Vi ses i 2020 til et nyt, sundt og møg spændende år (Mette jeg elsker dit ansigtsudtryk her :-P).

Inden jeg starter, så skal jeg huske at understrege, at blogindlægget her indeholder reklame. Der var nemlig nogle MEGET søde mennesker, som sørgede for dejlig mad og drikke i går til den store fejringsfest af MK app’en og den nye bog.

Jeg sidder her i køkkenet. Klokken er snart 13.15 og mine søde forældre er lige kørt mod Nordjylland. De var så dejlige at komme hele vejen til København for at fejre, at MK Universet app’en havde 1 års fødselsdag, at den nye version af app’en er udkommet og at min nye bog Mission sund mad snart er ude. Det har været en ret så crazy uge, hvor der både er gået tid med at få alle forberedelser i hus til, at den nye app skulle gå live samtidig med, at andet arbejde skulle afsluttes inden juleferien kalder. Nå ja – så var der også lige et stort event som skulle forberedes.
Jeg må blank indrømme, at jeg er lidt mat i sokkerne i dag. Så er det vel nok heldigt, at jeg har juleferie lige rundt om hjørnet.

Først og fremmest skal der lyde en STOR tak til Chefmade og Resturant Metier. I var med til at gøre min morgen ekstra god med jeres geniale koncept. Det kan du læse mere om her, for jeg tror faktisk også du vil synes, det er ret så genialt.

Dagen i går var delt op i 2 hold kan man sige. Først kom der folk fra branchen og pressen forbi til morgenmad. Chefmade havde været så søde at diske op med nogle af deres dygtige restauranter. Inden gæsterne kom, dukkede der to kokke op med den mest overdådige morgenmad, som de begyndte at forberede. Det var folkene fra restauranten Mertier som kom og tryllede.  Der var alt hvad hjertet og smagsløgene kunne drømme om. Blandt andet fik vi:
– Sprøde pandekager.
– Lokal yoghurt, syltede solbær og granola
– Den SKØNNESTE gravad laks fra Fiskerikajen med friskost-creme, peberrod, sprød boghvede og dild.
– Hjemmelavede kanelsnegle samt en masse andre lækre sager.

Jeg er på røven over, at man har fået idéen til, at man sender en restaurant hjem i ens køkken og så står de ellers for alt. De havde sågar serveringsfade med. Dér i køkkenet stod der så to flotte fyre og jonglerede med maden, fremtryllede smukke og velsmagende retter og gjorde morgenen så rar for mig. Så kunne jeg bare læne mig tilbage og gøre klar til at tage imod gæsterne og vide, at der var 120% styr på maden.

Vi kommer også til at bruge Chefmade nytårsaften, hvor jeg skal fejre det med 23 andre mennesker. Her møder der igen kokke op fra en restaurant, som tryller i køkkenet. De lavede brunch buffet i går men normalt foregår det med portionsservering, hvor de selv serverer maden hos hver gæst. Altså ja – det er ligesom på en restaurant. Tænk sig at sidde hjemme og blive opvartet med lækker mad og god service. Det er da fantastisk. Så sidder man der med gode venner i trygge omgivelser. Jeg tror den nytårsaften bliver toppen! Morgenmaden var ihvertfald virkelig lækker i går, mmmmm!

Service havde jeg lånt af A table stories. De dækker normalt de smukkeste borde, men havde været søde at låne mig noget af deres service til brunch buffeten. Det er virkelig dygtige damer der er bag den biks. Tjek lige deres instagram her. Der er så mange flotte bordopdækninger!

Du kan læse mere om Chefmade konceptet på www.chefmade.dk. Det eneste du skal gøre, er at indtaste hvor du bor, antal gæster og ca. kuvertpris. Med andre ord finder du restauranter og menuer i alle prisklasser samt til alle typer anledninger inde på deres site. Det er smart! Så hvis du ikke har fikset en nytårsmenu eller en julefrokost endnu, så hop ind og tjek konceptet ud her :).

Også stor tak til Nespresso for dejlige kaffekapsler og Godmorgen smoothies  for læskende dråber.

Om eftermiddagen kom min familie, venner og folk fra Politikens forlag. Det var også en virkelig skøn dag. Ha´den dejligste lørdag. Jeg vender retur med et sidste pip i morgen herinde inden der går helt  juleferie i den.

Xx Michelle

Så kom dagen endelig!! HALLELUJA! Dagen hvor jeg højt og helligt kan brøle op om, at den nye version af MK Universet appen er ude. Den version som jeg on/off har arbejdet på i 3 år. I starten i en knap så lykkelig konstellation, men efter at jeg har fået nye IT-folk, så er der sgu sket noget i den helt rigtige retning!

Lad os lige skrue tiden et år tilbage. For ud over at den nye version af MK Universet appen er udkommet i dag, så har den altså også fødselsdag. Den bliver 1 år i dag. Den 2o. december 2018 udkom der en meget simpel app udgave, som indeholdte gratis opskrifter. Den blev mest lavet i en protest fra min side for at vise de gamle IT folk, at det faktisk var muligt at få en app ud på markedet. Ja det samarbejde var knap så kønt og endte med, at den app som jeg havde brugt en helvedes masse penge på, aldrig nogensinde kom til live.
Det viste sig, at I faktisk godt gad den simple opskriftsapp. På bare et døgn røg vi direkte ind som nummer 1 over de mest downloadede gratis apps i App Store. Det var meget overvældende!

I dag er det så den nye version af MK Universet appen, som ser dagens lys. Gratis opskrifterne er der stadig. Dog kan der være et par stykker, som er blevet proppet i en af de pakker, som du skal betale for. Men det drejer sig om 5%. Resten er stadig gratis som før.

Og hvad er så det nye ved MK Universet app’en? Jamen ud over at den stadig indeholder gratis opskrifter og er gratis at downloade, så har den fået et nyt look. Det look håber jeg, at du kan li´.

Derudover kan du nu tage en 4 ugers MK on-the-go camp på app’en. En 4 ugers camp, som minder om en MK online camp, men hvor du dels har al din information inde på app’en, hvor du kan samle dine målinger og før/efter billeder, hvor du får små motiverende pip fra mig hver dag og længere pip med mere omfattende viden 3 gange om ugen.
Det store fællesskab som er kernen i mine MK online camps er ikke en del af MK on-the-go campen, så hvis du ikke har behov for et stort fællesskab, ikke har facebook eller bare gerne vil have al information samlet på din app, så er denne camp lige dig. Plus du kan jo altid køre en camp med din veninde.
MK on-the-go campen koster 399 kr., og når du har deltaget på den én gang, så bliver indholdet ved med at være tilgængelig i tiden derefter.

Ligeledes kan du nu ENDELIG tilkøbe MK opskrifter inde på app’en. Allerede nu ligger der 4 opskriftspakker på priser fra 17-25 kroner på alt fra MK brød til smoothies og andet. Med tiden kommer der flere opskriftspakker.

Så er der selvfølgelig også alt det andet, der kommer til at ske derinde i fremtiden. Det meste af det holder jeg for mig selv lidt endnu, men du kan glæde dig til, at der i februar kommer en MK træningscamp. Så husk endelig at tjekke app’en ud løbende.

Jeg håber, at du bliver lige så begejstret for det nye look, som opskriftsdelen har fået samt for alle de andre nye tiltag, som jeg og resten af teamet er.

Du finder app’en inde i App Store eller Google Play alt efter telefontype, hvis du ikke har downloadet den endnu.
Nu vil jeg fiske det sidste og hoppe på jernhesten ind til kontoret, hvor hele dagen skal fejres med en masse søde folk, god mad og bobler. Du kan følge med inde på min insta story.

Xx Michelle

13. december 2019

Mange mennesker har tendens til at gå all ind i hele december måned. De skifter vand ud med snaps, gulerødder ud med æbleskiver og træningen ud med julehygge. Okay måske en smule sat på spidsen, men ikke desto mindre gør mange folk det endnu hårdere for sig selv at komme igennem januar måneds ”get-back-on-track”, og det vil jeg gerne hjælpe med ikke sker. Men inden jeg går videre, er det måske ret godt lige at vide, hvorfor det egentlig er en god idé at træne.

Derfor skal vi træne?
Bevars du forbrænder nogle kalorier under træningen, men jeg vil gerne have, at det ikke bliver den primære grund til at du træner. For så bliver træningen for de fleste noget negativt og fokus ligger det forkerte sted.

Kroppen er designet til at bevæge sig. Man skal kunne hoppe med lethed, gå op ad trapper uden man føler, at ens lunger er ved at kvæle én, nå sine fødder, når man står op og læner sig forover og generelt være rørig og smidig. Men det er de færreste mennesker der har sådan en krop, når de bliver voksne, fordi vi sidder ned det meste af dagen.

Kroppen former sig efter det, den gør mest. Mange mennesker tilbringer 8 timer i sengen, måske 3-4 timer på sofaen, 11 timer på en stol eller i en bil og resten bruges til at stå op og lave mad, købe ind, gå op toilettet o.a. Med andre ord bliver vi nødt til at planlægge at bevæge kroppen i løbet af dagen, da mange har en dagligdag, hvor det sker meget få gange.

Du bliver gladere og stærkere af at træne.
Når du træner udskiller du endorfiner, som også kaldes for kroppens naturlige lykkepille. Det jubler vi over. Derudover jubler vi også over, at knogler og muskler bliver stærkere, man bliver bedre til at holde fokus og man nedsætter risikoen for stress. Ligeledes sover man bedre med mindre, man træner lige op til sengetid. Det er dumt at gøre, hvis du gerne vil kunne falde i søvn på nul-komma-fem! Og så nedsætter du selvfølgelig også risikoen for diverse livsstilssygdomme, bliver lidt “strammere i betrækket” og får mere energi.

Det lyder jo alt sammen godt, men hvordan skal vi så komme i gang med at træne?

Vanens magt er stor. Hvis man ikke er vant til at træne, så skal der brydes en vane, og det kan være svært. Mest af alt fordi ca. 80% af hjernen synes det er lækkert at blive ved med at gøre alt det, den altid har gjort. Med andre ord er det kun 20% af hjernen, der jubler, når du vil ændre vaner og måske gerne vil i gang med at træne. Dog kan det lade sig gøre at rykke på den 20% fordeling, så du dermed får succes med din vaneændring.

Her får du 5 tips til at tage røven på din hjerne, ændre dine vaner og komme igang med træningen.

  1. Træn sammen med andre, så du opnår et fællesskab og glæder dig til at se folk og ikke føler dig ensom på rejsen. Derudover kommer de fleste afsted, hvis de ved, at der står en person og venter på dig.
  2. Træn om morgenen og drop at tænke på træningen hele dagen lang. Dog kræver det, at du laver ”vækkeurs-tricket”. Læg vækkeuret på gulvet om aftenen. Når det så ringer, så skal du hoppe ud af sengen for at slukke det. Med andre ord siger vi farvel til muligheden for at snooze.
  3. Pak tasken, slå hjernen fra og gør det uden at tænke for meget over det. En taske der er pakket eller træningstøj, som er lagt frem kan gøre stor forskel på om du kommer afsted eller ej.
  4. Accceptér at det ikke altid er sjovt. Lidt som med livet generelt. Nogle gange skal man gøre ting, der ikke er mega sjovt 24/7 for at få det godt på sigt.
  5. Gør det simpelt – træn hjemme på stuegulvet med din egen kropsvægt og gå eller løb en tur. Så har du både styrketræningen og konditionstræningen i hus og du skal ikke bruge tid på transporten.
  6. Sæt et mål for dig selv. At du de næste 4 uger fx vil træne 3 gange/ugen. Hvis du opfyldet det mål, så må du give dig selv en gave. Det kan også være, at du skal gå x-antal skridt eller løbe x-antal km på en uge. Her kan et løbeur være en god investering, så du kan holde øje med hvor meget du bevæger dig..

Det var alt herfra. Ha´den dejligste weekend!

Xx Michelle

12. december 2019

Vi er snart kommet dertil, hvor vi kan sætte en streg over 2019 og tager hul på et nyt år. Om ca. 3 uger står der 2020 i kalenderen, de nye nytårsforsæt skal til at begynde og et nyt år venter forude.

I år har jeg gjort noget, som jeg ikke har gjort de sidste 15 år. Jeg har skrevet julekort til de nærmeste og sendt det med posten. Ja du læste rigtigt. Jeg har skrevet et kort med min elendige håndskrift og sendt sådan et rigtig fysisk kort, som lander i postkassen. Det var simpelthen så hyggeligt at skrive julekort og skrive noget specielt til dem, som jeg holder ekstra meget af. Julekort kan noget magisk.
Jeg har lidt svært ved at sende julekort til hver og en af jer, men jeg vil så gerne sende en julehilsen til dig, ønske dig en god jul og et godt nytår og fortælle kort om årets højdepunkter, inden vi tager hul på et nyt år.
Så her har du et julekort fra mig til dig samt et stort tak for dit trofaste følgeskab i 2019. Jeg håber, at du bliver hængende som en del af MK familien i 2020.

2019 startede på en ret fin måde. Jeg skød gang i et stort samarbejde, som jeg havde lavet sammen med H&M. Hvor mine træningstøjs-favoritter hang nede i butikkerne, og som du kunne få fingre i. Derudover var jeg rundt i landet og holde foredrag med Sara Blædel og i slutningen af januar kunne jeg glad fortælle, at Netto og MK skulle til at samarbejde.

I februar hoppede jeg en tur til Thailand for at få ny inspiration, og fik blandt andet en førstegangs-forestilling med tarmskylning. I januar tager jeg igen afsted på inspirationstur. Denne gang dog uden tarmskylning…gudskelov! Men der skete også andet i Thailand. Jeg fik afleveret al manus til min første bog for Politikens forlag. De foregående bøger har jeg udgivet sammen med Lindhardt og Ringhof, men i november sidste år skrev jeg kontrakt med Politikens forlag, og det har indtil videre været et meget glædeligt samarbejde. Den første bog jeg udgav hos Politikens forlag indeholdt historien om Store Sonja, og jeg havde kastet mig ud i at skrive fakta-fiktion (tror jeg nok man kalder det). Et kæmpe sats som viste sig at være noget I virkelig godt kunne li´. I har taget meget godt imod Store Sonja og bogen ’Ny krop på 4 uger’. Tak for det.

I marts måned kunne MK online magasinet holde 1 års fødselsdag. Et par uger derefter åbnede vi for forudbestillingerne til maj magasinet, hvor jeg i den anledning havdet fundet på en opskrift, som skulle vise sig at komme til at fylde mere i min hverdag (og instagram feed) end jeg nogensinde havde regnet med. Skyrbollerne blev født, og danskerne gik amok!
Før marts måned 2019 var jeg hende, som var kendt fra Go´Morgen DK og MK camps. Efter marts 2019 blev jeg hende med skyrbollerne. Jeg har været flad af grin over modtagelsen på den opskrift, og også siddet helt måbende og tænkt hvad faen der egentlig skete. Det har været voldsomt på den skønne måde og den dag i dag er vi stadig mange, som har hænderne oppe i luften over de boller. Jeg har for eksempel lige spist en skyrbolle med ost til morgenmad i dag.

April måned gik med at forberede materiale til den nye version af MK on-the-go app’en, få de rettelser i hus til den nye bog  samt at lave en ny MK FITcamp e-bog. I slutningen af april udkom den nye MK FITcamp e-bog.
Nå ja – jeg fejrede også min fødselsdag og kunne endelig åbne op for det nye MK Univers site, som var oppe at køre igen efter sidste sommers hackerangreb, som lagde sitet helt ned og slettede alt indhold. En episode der stadig kan give mig lidt sved på panden og ondt i maven!

I maj udkom ’Ny krop på 4 uger’ bogen, endnu et nyt MK online magasin udkom og 25.000 mennesker startede op på en 4-ugers Netto x MK bootcamp. Jeg var også en smuttur på La Santa for at undervise deltagerne på Alt for damernes sundhedscamp, samt et smut i Barcelona med en veninde.

I juni kom de 25.000 deltagere igennem en MK online camp, jeg kørte rundt til alle Alt for damerne løb rundt i landet og holdte foredrag, knoklede derudaf med at få den nye version af app’en i hus og gjorde klar til at holde lidt sommerferie.

Juli måned gik med festivaler, udsolgte MK online camps, forberedelserne til at udgive endnu et MK online magasin og så begyndte jeg at skrive på bog nummer 2 om Store Sonja.

Og hvad så med resten af året 2019? Ja det kørte egentlig bare derudaf. 32.000 mennesker kom med på endnu en Netto x MK bootcamp i august, jeg fik skrevet den nye fiktionshistorie om Store Sonja færdig (og afleverede manus til redaktør i går, vuhu!) og to nye MK online magasiner udkom, hvoraf I stadig gik amok over opskrifter lavet på skyrbolledejen.
Den nye version af MK app’en kom endelig i hus og udkommer den 20. december og midt i det hele, blev der presset en ny bog ind fra højre. Min første opskriftsbog som udkommer den 27. december og indeholder 100 af mine bedste opskrifter.

Jeg fik også en ny agent i 2019, og blev en den af Confetti CPH holdet. Vi blev endnu gang blæst bagover af jeres store interesse for deltagelsen på udsolgte MK online camps og jeg forsatte som ernæringsekspert på Go´Morgen DK endnu et år, men fik også en ny rolle som sundhedsekspert på Fede Forhold serien, som sendes på DR1 i 2020. Lige nu har jeg 3 seje par i mine hænder, som alle gerne vil tabe sig. Det bliver spændende hvad de ender med at opnå i den periode, hvor jeg er i deres selskab.

Jeg har sikkert glemt en hel del, men der en ting, som jeg 100% ikke glemmer. Det er at sige en stor tak til dig, for at du har fulgt så flittigt med endnu et år. 2019 har været det bedste år for mig i mange år. Jeg har haft perioder, hvor jeg har kunne holde fri og nyde livet, der har ikke været SOS-ting, som er faldet ned som bomber fra himlen og jeg har haft tid til at tænke mere over, hvad det egentlig er, jeg gerne vil.

Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske i 2020. Jeg har en anelse om det, og vi har gang i nogle gode snakke og spændende møder. Hvis alt gør op i en højere enhed, så bliver 2020 det vildeste år i MKs historie, og så kommer vi til at kunne lave virkelig mange sjove ting sammen med dig. Vi ser hvad der sker, og mens vi venter, så må du have den bedste jul og komme godt ind i det nye år.
Jeg holder jul i det nordjyske med hele familien og glæder mig meget til det.

Inden der dog går helt juleferie og nytårsfest i den, så forsætter arbejdet altså lige et par uger endnu. Lige nu går al tid med forberedelserne til, at den nye version af MK app’en udkommer den 20. dec., min nye bog Mission Sund Mad udkommer den 27. dec. og årets første MK online magasin udkommer den 4. januar.

Glædelig jul til dig og tak for al din gode energi, som du sender min vej.
XX Michelle

Det er helt mærkeligt at skrive. At der i dag er åbnet for forudbestillingerne til MK online magasinet, som udkommer i januar 2020. Altså 2020!! Med andre ord går vi snart et nyt år i møde, og hvor bliver det spændende at se, hvad det har at byde på.
En ting er sikket. Teamet og jeg har endnu engang gjort os umage for at lave et magasin, som hjælper dig med at blive sundere og mindre forvirret i hverdagen, samt lavet en masse lækre MK-venlige opskrifter, som kan laves på nul-komma-fem. Så du får en sund og grøntsagsfyldt start på 2020!

I dag har vi åbnet for forudbestillingerne til det nye MK online magasin, som udkommer den 4. januar. Hvis du forudbestiller MK online magasinet inden den 4. januar, får du 3 eksklusive opskrifter på one pot pastaretter, for vi er ret vilde med one pot pastaretter. Så vilde, at vi både har udviklet 5 opskrifter til selve MK online magasinet, men også 3 eksklusive opskrifter, som du kun får ved forudbestilling af MK online magasinet. Opskrifterne tager max 15 min af din tid at tilberede og er lavet på bønnepasta, så du får færre kulhydrater og godt med mættende proteiner og kostfibre.

Forudbestillingen skal ske inden d. 4 januar 2020, og tillægget indeholder disse 3 opskrifter på MK one pot pasta retter, som ikke kommer i selve magasinet: Den røde baron, Kylling i karry, Den-uden-navn. Forudbestillingstillægget kan printes og du kan se en af opskrifterne, som du kan glæde dig til her. Det hele ned i en gryde, lidt kogende vand over, på blus og voila – nogle minutter derefter er der mad. Let, ik?

Du kan forudbestille MK online magasinet her.

Det indeholder selve MK online magasinet januar 2020 udgave

MK magasinet er et online magasin fyldt med inspiration til den sunde livsstil og opskrifter, som er udviklet efter MK principperne. Derudover får du spændende artikler om ny sundhedsviden, en masse skønne og simple opskrifter, viden om min hverdag og de redskaber, som jeg lærer mine MK campere og selv bruger i min hverdag for at holde den sunde livsstil og meget, meget mere!
Vær obs på at magasinet ikke kan printes. Det kan opskriftshæftet derimod godt.

Se indholdet her for MK online magasinets januar udgaven. Jeg har lagt lidt billeder ved på nogle af de opskrifter, som du kan glæde dig til. Resten må du vente med at se til, når magasinet udkommer, men du kan godt glæde dig. Jeg er personlig blevet SÅ pjattet med vores supper, mmmm.

Indholdsfortegnelsen

– Velkommen
– Gak eller genialt
– One pot pastaretter (5 opskrifter)

– Psykologens råd til at ændre vaner med succes
– Mission sund mad – min nye bog (4 opskrifter)

– Læs om en MK campers forvandling

– Sund med MK: Året der gik
– Disse vitaminer skal du skrue op for i vintermånederne
– Den nye MK app – din sundhed på farten

– Mød MK camper Pernille, der har tabt 25 kilo
– 5 produkter der kan øge din søvnkvalitet
– Super sunde og skønne supper (5 opskrifter)

– Vinterbadning – det får du ud af det
– Træningsformer du kan kaste dig over i vinteren
– Kendte kvinder og Claus Holms nytårsfortsæt
– 3 sundhedsretreats vi vil elske at komme på
– Dig og din menstruation – skal du bruge cup, tampon eller bind?
– Slut med kedelige kyllingeretter (4 opskrifter)

– Fit med MK – løb i de kolde og mørke måneder
– Kend dit sleep animal
– 4 vi kan li’

MK magasinet koster 49 kr. og kan forudbestilles her.

UDKOMMER D. 4 JANUAR 2020

Vær obs på at du ikke kan betale med mastercard. Smid os en mail på [email protected] – så finder vi en anden betalingsløsning.

Xx Michelle

30. november 2019

Reklame for Netto

Jeg har glædet mig noget så meget til, at jeg endelig med den bedste samvittighed kan sige GLÆDELIG JUL! NU må vi nemlig gerne! Så skal der eddermandeme hygges fra nu af og resten af året!
En af de måder hvorpå vi kan skrue rigtig op for hyggen, er ved at bage jule-agtige sager, som får duften af jul og traditioner til at sprede sig i hytten.

I dag skal du have opskriften på mine æbleskiver, hvor der rent faktisk er æble i. Hvis du ser på æbleskiverne, som du finder i fryseboksen, er meget få af dem med æble i. Ud over at æbleskiverne smager virkeligt lækre, så kan du også i denne uge få fingrene i en æbleskivepande og andre jule-sager til køkkenet i Netto. Min mor siger personligt en stor tak til Netto, da hun nu endelig kan få den æbleskivepande retur, som jeg lånte sidste år….og glemte at give retur, ups!

Du kan lave æbleskiverne glutenfrie ved at skifte fuldkornshvedemel ud med fuldkornsrismel, hvis du ikke kan tåle gluten.
Hvis du spiser ud fra de slankende MK principper, er disse æbleskiver et nydelsesmåltid.

Her får du opskriften:

Æbleskiver
Ca. 25 stk.

Æbleskiverne
1 æble, fintrevet
Skal fra ½ citron
½ tsk.vaniljepulver
3 spsk. akaciehonning
Evt. et drys stevia, max sød (for ekstra sødme)
4 æg
3 dl kærnemælk
1 1/2 tsk. kardemomme
En knivspids salt
2 dl fuldkornshvedemel (kan erstattes af fuldkornsrismel for glutenfri version)
1 1/2 dl mandelmel (eller ekstra fuldkornshvedemel i stedet)
2 tsk. fiberHUSK
Smør til stegning

Hindbærmarmeladen
300 g friske hindbær
Et drys stevia, max sød (eller 1 tsk. akaciehonning)
Et drys vanilje pulver

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, varm smørret i æbleskivepanden og bag nu æbleskiverne ved at fylde en klat i hvert hul i panden. Vend æbleskiverne med en strikkepind, og husk at vende dem så snart du kan se der er ved at komme ”kant”på æbleskiven, så den ikke får for meget varme på den ene side, da den så er meget svær at få fin rund. Mos hindbær sammen med stevia og vanilje, så det bliver til en bærmos. Servér 3 æbleskiver sammen med en stor klat hindbærmarmelade.
Æbleskiverne kan fryses.
Velbekomme!
Xx Michelle

Om lidt hopper jeg i bilen til Nordjylland. De næste par dage skal familien fejres. Far Polle går sgu på pension! Det er i sig selv helt vildt. At min far nu er sådan en type, som er pensionist. Omvendt ved jeg jo godt, at der ikke er så meget pensionist over hans tilværelse, da han bare begynder at arbejde mere med hans store passion – fodbolden. Ja der er en grund til at jeg er opkaldt efter den mandlige franske fodboldspiller Michel Platini.
Det skal fejres med manér, at manden skal stoppe som skolelærer efter så mange år, at jeg ikke har styr på dem. Derudover bliver Smøgdronningen 92 år på mandag og mor Aase fylder år i weekenden efter. Så vi slår hele molevitten sammen og fejrer far Polle hele dagen i morgen og Smøgdronningen og mor lørdag morgen/formiddag inden turen går retur til KBH.

Jeg skulle have været forbi min nye ”arbejdsfamilie” Confetti et par timer her inden afgang. Confetti er mit agentbureau og i aften holdes der julefrokost, men jeg måtte desværre melde afbud. Fordi min hjerne ikke kunne overskue det. Den havde pludselig brug for ro. Det er en af de ting, jeg stadig bærer med mig efter 3 år med konstant stress. At pludselig fra den ene time til den anden kan jeg begynde at føle de små tegn på stress, som på en måde er så irriterende og på den anden side er jeg så taknemmelig for, at de viser sig. Hvis jeg ikke tager dem alvorligt, så knækker de mig. Så meget har jeg trods alt lært.

Jeg har selv været en af dem. Som rystede på hovedet, når folk sagde, at de havde stress. For hvor alvorligt kunne det egentlig være. Jeg forstod det ikke indtil jeg selv fik det, og den dag i dag forventer jeg ikke, at folk som ikke har haft stress, forstår det. Selv mine venner og familie forstår det ikke. Men jeg vil gerne prøve at forklare det. Egentlig også overfor dem, da jeg har så svært ved at sætte ord på det, når jeg sidder overfor dem. Jeg ved, at der er så mange mennesker derude, som har stress og lignende lidelser derude som angst, PTSD o.a. Allermest vil jeg gerne have at ingen får hverken stress, angst eller andre psykiske lidelser. Fordi det hæmmer ens hverdag og glæden for livet. Men måske vi kan finde en ro i, at vi ikke er alene og det faktisk (og desværre) er blevet en helt normal lidelse i dagens Danmark.

Inden jeg går ind i beskrivelsen på hvad der sker, når jeg kan mærke stress og angst (som er en følgevirkning af min stress), vil jeg gerne tage dig kort med tilbage til, hvorfor jeg fik stress.

I 2015 var min virksomhed vokset enormt. Jeg havde 21 ansatte, en Bestyrelse og et kontor hjemme i min lejlighed. Det synes jeg var så smart. Så skulle jeg jo ikke gå særlig langt, når jeg skulle møde ind på arbejde. Det viste sig, at være verdens dummeste idé. 12 af de ansatte sad i Jylland og var konsulenter, som arbejdede på mine MK Bootcamps. Fysiske bootcamps som jeg kørte rundt i Danmark på det tidspunkt. Resten sad i København. Der var alt fra fuldtidsansatte, deltidsansatte og studerende. Nogle mødte tidligt kl 7.30 – andre kom først om eftermiddagen og smuttede om aftenen. Det var jo fint nok, hvis kontoret var adskilt fra min lejlighed, men da virksomheden var vokset enormt på kort tid sad folk i min stue og køkken, da kontoret var for lille. Jeg havde aldrig fri. Jeg arbejdede 120 timer om ugen. I weekenderne kørte jeg bootcamps i Jylland eller også var jeg så meget bagud med arbejde, at jeg sad og arbejdede i weekenden og nød stilheden til det.
Derudover var der 2 mænd i sundhedsbranchen, som så en stor ære i at få mig ned med nakken. Den ene mand lavede opslag med mig i hans store Facebook gruppe, hvor han skrev BULLSHIT i panden på mig. Den anden mand forsøgt at få mig i DR programmet Kontant, forsøgte at få Berlingske med på at lave en artikel om mig. En artikel som skulle fremhæve, at jeg gjorde alle de danske kvinder usikre, og han skrev diverse indlæg om mig på Facebook. Jeg har aldrig prøvet at blive hængt så groft ud før, og da slet ikke af folk som egentlig burde være mine kollegaer. Jeg var helt paf, og begyndte at frygte, at de hver dag hang mig ud på andre måder. Det stod på i et års tid.
Den dag i dag har jeg meget lidt respekt for de to mænd. Generelt kan jeg ikke li´ når folk ophøjer sig selv på andres bekostning, men det siger mere om deres egen situation end virkeligheden. Det skal man altid huske på, når folk ikke tør henvende sig til personen selv face-to-face, men har brug for at sige ubehagelige ting om dig på sociale medier. 9 ud af 10 gange handler det om dem selv og ikke om dig. Det kan være rart at tænke på.

I sommeren 2016 fik jeg stress første gang. Jeg kunne ikke trække vejret, var bange for at blive kvalt, når jeg var ude på løbeture, kunne græde hele tiden og generelt kan jeg kun huske meget lidt fra den tid. Jeg husker at jeg havde en konstant dårlig samvittighed overfor alle, at jeg troede alle folk ville vende mig ryggen og at min krop føltes som om den var forgiftet, fordi det gjorde ondt i alle led og den var fyldt med væske. En af de ledere, som skulle forestille sig at hjælpe mig og gøre mig klogere på businessdelen sagde til mig, at alle succesrige folk gik ned med stress, så det var et godt tegn. Så dum og forblændet som jeg var, troede jeg på det, og tænkte at jeg måtte tage mig sammen og efter 2 fridage kløede jeg på med arbejde igen. Ja dumt!
I resten af 2016 og hele 2017 var jeg stressramt. Ikke på den måde, at jeg ikke kunne komme ud af sengen, men jeg kunne ikke mærke min krop. Jo jeg kunne mærke, at den gjorde ondt, at jeg var virkelig træt og ked af det, men ellers var der lukket af. I perioder havde jeg det godt, men i de fleste perioder spillede jeg et spil fra galleriet. Jeg blev verdensmester i at spille et skuespil som handlede om, at jeg udadtil viste, at jeg var på toppen og var glad. Indeni havde jeg lyst til at køre galt og blive indlagt på et sygehus i nogle uger og få fred. Inderst inde var jeg ved at brække mig over mig selv. Jeg følte mig alt andet end sund. Vi var max presset på økonomien i MK, jeg arbejdede endnu mere for at få råd til lønninger og tilsidesatte alt for at få penge i kassen som ofte var helt tom på grund af de høje omkostninger vi havde sat os i.

Billedet øverst – som du også ser her er fra november 2017 og det andet til højre er fra april 2019.

Sådan kunne jeg fortsætte med at fortælle. Om hvordan jeg arbejdede mere og mere, lukkede ned for alle følelser og forsøgte desperat at redde virksomheden. Men det hele havde heldigvis en ende I sommeren 2018 endte det hele i et kæmpe brag. For jer der er trofaste følgere, I ved hvad der skete. For nye følgere – jeg orker nærmest ikke at fortælle det. Noget med at jeg havde været i hænderne på forkerte mennesker, MK var stort set gået konkurs (hvis ikke min nuværende partner havde reddet min røv), mit website blev hacket til småstykker, mennesker der var tæt på svigtede enormt, 2 års arbejde var væk, og jeg sad tilbage med en en følelse af, at jeg havde mistet det halve af mig selv. Endnu en periode uden bolig ventede og jeg skulle igen bo på sofaen hos min søster. Jeg blev savet midt over og al den stress jeg før havde haft, havde egentlig bare været barnemad! Jeg var lige til at lukke op og skide i, som man vil sige på godt nordjysk!
Og så startede perioden for at få bygget MK op på ny, samt at få mig selv bygget op på ny.
I alle disse år og i al den elendighed, frygt og ked-af-det-hed var der heldigvis også perioder, der var noget så dejlige. Og det var du kære følger en grund til. Det er mærkeligt at sige, men jeg havde aldrig overlevet alt det her uden din støtte. Det er jo derfor jeg aldrig gav op. Fordi jeg følte en forpligtelse overfor dig og de andre, og ligeledes også en stor støtte fra jer som var enorm. Jeg kan stadig blive rørt ind til knoglerne, når jeg tænker på, hvordan I reagerede, da jeg fortalte at mit website nu også var væk, at jeg ikke havde nogen bolig og at MKs pengekasse havde et yderst stort og stort hul. På 5 dage købte I en gammel kostplan som jeg satte ned til 150 kr., og det var I virkelig mange der gjorde. Jeg følte lidt at I købte den uden at I skulle bruge den. I gjorde det bare for at støtte. Så mange af jer købte den, at jeg havde tjent 300.000 kr. på 5 dage og dermed kunne jeg sikre, at MK overlevede. En dag når jeg er helt ovenpå igen, så håber jeg sådan, at jeg kan give igen ved at samle jer alle til et gratis event i en stor hal et sted. Det drømmer jeg om! Jeg skylder jer det!


Billede fra instagram den 25. juli 2018

MK biksen kører godt nu. Okay det er en underdrivelse. Det kører fandeme godt med den. Så godt at der er sket ting, som jeg først troede ville ske om to år. Jeg håber også, at du kan mærke at kvaliteten er helt anderledes. Min hjerne er blevet knivskarp igen og dejlig kreativ. Mit team er skønt. Vi har det så dejligt sammen og de er dygtige. Mine eksterne samarbejdspartnere er også gode mennesker, som jeg stoler på og jeg har gode folk omkring mig. Men jeg skal stadig passe på mig selv. I nogle perioder er jeg virkelig dårlig til det, men jeg går til en god psykolog og erhvervscoach, som hjælper mig med at blive bedre. Når arbejdet opsluger mig helt – når jeg synes det er enormt sjovt og jeg lader lidt for mange mennesker overskride mine grænser, så betaler jeg stadig prisen for det. Så begynder de små tegn på stress at pippe frem igen. Nu lytter jeg heldigvis til dem og der skal ikke mange rolige dage til før jeg er helt ovenpå igen.

Jeg tror det er forskelligt fra person til person, hvordan man føler stress. Jeg følte mig kvalt og jeg følte, at der var en person, som havde hevet mig ud af min egen krop og stillet mig ved siden af mig selv. Så jeg kunne stå der og se på mig selv. Jeg kunne på en og samme gang intet mærke og alligevel skreg min krop på søvn og afslapning og var smertefuld i alle led. Jeg kunne ikke træne, fordi jeg fik en dundrende hovedpine. Jeg kunne ikke lide, når folk ville røre ved mig og give mig et knus. De kom for tæt på og jeg havde så svært ved når folk ville vise omsorg for mig. Jeg havde mareridt hver nat i lange perioder og min krop rystede på en måde, som er så svær at forklare. Dig der har prøvet det, forstår mig. Det er så ubehageligt og første gang det sker, tænker man, at man har fået en form for rystesygdom. Jeg har haft hylelyde i mine øre og tabt øjenbryn. For ikke at tale om min krop, som har lignet en oppustet ballon på grund af al den væske, som trickede endnu flere stresstanker, da det ikke er fedt at ligne en oppustet ballon, når man står på en scene foran 300 mennesker og snakker om sundhed. Og mest af alt følte jeg mig helt alene i verdenen, og også en smule sindssyg. Jeg var sikker på at alle jeg elskede ville skride deres vej eller dø. Ja utrolig konstruktive tanker! Jeg følte ingen forstod mig, og hvordan skulle de også det? Alle sagde, at jeg skulle passe på mig selv, men jeg vidste ikke hvordan. Den dag i dag hader jeg sætningen ”pas på dig selv”. Jeg vil hellere have at folk spørger, om de kan hjælpe på nogen som helst måde. Især os personlighedstyper, som har så svært ved at bede om hjælp. En sætning om at nogen tilbyder deres hjælp eller bare insisterer på at komme forbi og bare være der – det kan være guld værd.

I dag har jeg heldigvis sagt farvel til mange af symptomerne og fået andre gode gaver med mig. Jeg har stadig et øjenbryn, som ikke er helt sig selv endnu. Der mangler stadig hårstrå et sted. Jeg har desværre fået angst for store menneskemængder. Det værste du kan gøre ved mig er at presse mig ind i et lokale med mange mennesker og som virker indelukket. Så bliver jeg ked af det, og har svært ved at trække vejret uden jeg ved hvorfor. Jeg håber snart, at jeg kan sige farvel og tak til den side af mig selv og jeg prøver at udfordre mig selv hele tiden. For eksempel skal jeg til koncert i weekenden. Det kan gå to veje – enten blive en stor succes eller blive helt frygteligt. Jeg håber på det første.
Og sidst men ikke mindst kan jeg mærke, når min hjerne bare har fået nok og jeg skal trække stikket. Så begynder jeg at blive ked af det uden grund, få meget ondt i min nakke og trykken for brystet og frygter at alle jeg elsker og som er tæt på mig forlader mig. Virkelig dumme tanker men også tanker som er gode alarmklokker for, at jeg skal drosle ned, og dem takker jeg for.

Men jeg har også fået gode ting med mig. Jeg er blevet mere benhård. Jeg siger nej til mere end jeg siger ja til og ved hvad jeg er værd. Der er ikke så meget pis! Jeg har begravet meget af mit pleaser-gen og hold kæft hvor er det fedt! Men det er faktisk meget jeres skyld. Jer der følger så meget med. For jeg ved, at jeg gør det rigtige, når jeg uge efter uge modtager diverse mails for jer om at I har tabt jer, sagt farvel til smertestillende medicin, fået øjnene op for den sunde mad osv. Så igen – jeg siger en stor tak til dig derude. Jeg elsker det makkerskab vi har gang i. Jeg giver dig inspiration til den sunde livsstil og du giver mig så meget god energi retur, som jeg suger til mig og som hjælper mig med at fylde batterierne op. Det er da smukt!
Jeg har stadig ting der skal ændres på, men det tror jeg vi alle har gennem hele livet. Det er kun godt. Så bliver vi ved med at udvikle os og lære. Og jeg ved at jeg indenfor meget nær fremtid kan sige helt farvel til angst og de sidste stresssymptomer. Det bliver rart.
En ting er sikkert – nu vil jeg sætte mig i bilen hjem mod Nordjylland, ligge arbejdet på hylden de næste dage og være nærværende og hygge sammen med familien.

Tak for du er en del af MK familien. Det betyder mere end du aner!

De kærligste tanker og en kæmpe svedig high five fra mig til dig!