13. december 2019

Mange mennesker har tendens til at gå all ind i hele december måned. De skifter vand ud med snaps, gulerødder ud med æbleskiver og træningen ud med julehygge. Okay måske en smule sat på spidsen, men ikke desto mindre gør mange folk det endnu hårdere for sig selv at komme igennem januar måneds ”get-back-on-track”, og det vil jeg gerne hjælpe med ikke sker. Men inden jeg går videre, er det måske ret godt lige at vide, hvorfor det egentlig er en god idé at træne.

Derfor skal vi træne?
Bevars du forbrænder nogle kalorier under træningen, men jeg vil gerne have, at det ikke bliver den primære grund til at du træner. For så bliver træningen for de fleste noget negativt og fokus ligger det forkerte sted.

Kroppen er designet til at bevæge sig. Man skal kunne hoppe med lethed, gå op ad trapper uden man føler, at ens lunger er ved at kvæle én, nå sine fødder, når man står op og læner sig forover og generelt være rørig og smidig. Men det er de færreste mennesker der har sådan en krop, når de bliver voksne, fordi vi sidder ned det meste af dagen.

Kroppen former sig efter det, den gør mest. Mange mennesker tilbringer 8 timer i sengen, måske 3-4 timer på sofaen, 11 timer på en stol eller i en bil og resten bruges til at stå op og lave mad, købe ind, gå op toilettet o.a. Med andre ord bliver vi nødt til at planlægge at bevæge kroppen i løbet af dagen, da mange har en dagligdag, hvor det sker meget få gange.

Du bliver gladere og stærkere af at træne.
Når du træner udskiller du endorfiner, som også kaldes for kroppens naturlige lykkepille. Det jubler vi over. Derudover jubler vi også over, at knogler og muskler bliver stærkere, man bliver bedre til at holde fokus og man nedsætter risikoen for stress. Ligeledes sover man bedre med mindre, man træner lige op til sengetid. Det er dumt at gøre, hvis du gerne vil kunne falde i søvn på nul-komma-fem! Og så nedsætter du selvfølgelig også risikoen for diverse livsstilssygdomme, bliver lidt “strammere i betrækket” og får mere energi.

Det lyder jo alt sammen godt, men hvordan skal vi så komme i gang med at træne?

Vanens magt er stor. Hvis man ikke er vant til at træne, så skal der brydes en vane, og det kan være svært. Mest af alt fordi ca. 80% af hjernen synes det er lækkert at blive ved med at gøre alt det, den altid har gjort. Med andre ord er det kun 20% af hjernen, der jubler, når du vil ændre vaner og måske gerne vil i gang med at træne. Dog kan det lade sig gøre at rykke på den 20% fordeling, så du dermed får succes med din vaneændring.

Her får du 5 tips til at tage røven på din hjerne, ændre dine vaner og komme igang med træningen.

  1. Træn sammen med andre, så du opnår et fællesskab og glæder dig til at se folk og ikke føler dig ensom på rejsen. Derudover kommer de fleste afsted, hvis de ved, at der står en person og venter på dig.
  2. Træn om morgenen og drop at tænke på træningen hele dagen lang. Dog kræver det, at du laver ”vækkeurs-tricket”. Læg vækkeuret på gulvet om aftenen. Når det så ringer, så skal du hoppe ud af sengen for at slukke det. Med andre ord siger vi farvel til muligheden for at snooze.
  3. Pak tasken, slå hjernen fra og gør det uden at tænke for meget over det. En taske der er pakket eller træningstøj, som er lagt frem kan gøre stor forskel på om du kommer afsted eller ej.
  4. Accceptér at det ikke altid er sjovt. Lidt som med livet generelt. Nogle gange skal man gøre ting, der ikke er mega sjovt 24/7 for at få det godt på sigt.
  5. Gør det simpelt – træn hjemme på stuegulvet med din egen kropsvægt og gå eller løb en tur. Så har du både styrketræningen og konditionstræningen i hus og du skal ikke bruge tid på transporten.
  6. Sæt et mål for dig selv. At du de næste 4 uger fx vil træne 3 gange/ugen. Hvis du opfyldet det mål, så må du give dig selv en gave. Det kan også være, at du skal gå x-antal skridt eller løbe x-antal km på en uge. Her kan et løbeur være en god investering, så du kan holde øje med hvor meget du bevæger dig..

Det var alt herfra. Ha´den dejligste weekend!

Xx Michelle

12. december 2019

Vi er snart kommet dertil, hvor vi kan sætte en streg over 2019 og tager hul på et nyt år. Om ca. 3 uger står der 2020 i kalenderen, de nye nytårsforsæt skal til at begynde og et nyt år venter forude.

I år har jeg gjort noget, som jeg ikke har gjort de sidste 15 år. Jeg har skrevet julekort til de nærmeste og sendt det med posten. Ja du læste rigtigt. Jeg har skrevet et kort med min elendige håndskrift og sendt sådan et rigtig fysisk kort, som lander i postkassen. Det var simpelthen så hyggeligt at skrive julekort og skrive noget specielt til dem, som jeg holder ekstra meget af. Julekort kan noget magisk.
Jeg har lidt svært ved at sende julekort til hver og en af jer, men jeg vil så gerne sende en julehilsen til dig, ønske dig en god jul og et godt nytår og fortælle kort om årets højdepunkter, inden vi tager hul på et nyt år.
Så her har du et julekort fra mig til dig samt et stort tak for dit trofaste følgeskab i 2019. Jeg håber, at du bliver hængende som en del af MK familien i 2020.

2019 startede på en ret fin måde. Jeg skød gang i et stort samarbejde, som jeg havde lavet sammen med H&M. Hvor mine træningstøjs-favoritter hang nede i butikkerne, og som du kunne få fingre i. Derudover var jeg rundt i landet og holde foredrag med Sara Blædel og i slutningen af januar kunne jeg glad fortælle, at Netto og MK skulle til at samarbejde.

I februar hoppede jeg en tur til Thailand for at få ny inspiration, og fik blandt andet en førstegangs-forestilling med tarmskylning. I januar tager jeg igen afsted på inspirationstur. Denne gang dog uden tarmskylning…gudskelov! Men der skete også andet i Thailand. Jeg fik afleveret al manus til min første bog for Politikens forlag. De foregående bøger har jeg udgivet sammen med Lindhardt og Ringhof, men i november sidste år skrev jeg kontrakt med Politikens forlag, og det har indtil videre været et meget glædeligt samarbejde. Den første bog jeg udgav hos Politikens forlag indeholdt historien om Store Sonja, og jeg havde kastet mig ud i at skrive fakta-fiktion (tror jeg nok man kalder det). Et kæmpe sats som viste sig at være noget I virkelig godt kunne li´. I har taget meget godt imod Store Sonja og bogen ’Ny krop på 4 uger’. Tak for det.

I marts måned kunne MK online magasinet holde 1 års fødselsdag. Et par uger derefter åbnede vi for forudbestillingerne til maj magasinet, hvor jeg i den anledning havdet fundet på en opskrift, som skulle vise sig at komme til at fylde mere i min hverdag (og instagram feed) end jeg nogensinde havde regnet med. Skyrbollerne blev født, og danskerne gik amok!
Før marts måned 2019 var jeg hende, som var kendt fra Go´Morgen DK og MK camps. Efter marts 2019 blev jeg hende med skyrbollerne. Jeg har været flad af grin over modtagelsen på den opskrift, og også siddet helt måbende og tænkt hvad faen der egentlig skete. Det har været voldsomt på den skønne måde og den dag i dag er vi stadig mange, som har hænderne oppe i luften over de boller. Jeg har for eksempel lige spist en skyrbolle med ost til morgenmad i dag.

April måned gik med at forberede materiale til den nye version af MK on-the-go app’en, få de rettelser i hus til den nye bog  samt at lave en ny MK FITcamp e-bog. I slutningen af april udkom den nye MK FITcamp e-bog.
Nå ja – jeg fejrede også min fødselsdag og kunne endelig åbne op for det nye MK Univers site, som var oppe at køre igen efter sidste sommers hackerangreb, som lagde sitet helt ned og slettede alt indhold. En episode der stadig kan give mig lidt sved på panden og ondt i maven!

I maj udkom ’Ny krop på 4 uger’ bogen, endnu et nyt MK online magasin udkom og 25.000 mennesker startede op på en 4-ugers Netto x MK bootcamp. Jeg var også en smuttur på La Santa for at undervise deltagerne på Alt for damernes sundhedscamp, samt et smut i Barcelona med en veninde.

I juni kom de 25.000 deltagere igennem en MK online camp, jeg kørte rundt til alle Alt for damerne løb rundt i landet og holdte foredrag, knoklede derudaf med at få den nye version af app’en i hus og gjorde klar til at holde lidt sommerferie.

Juli måned gik med festivaler, udsolgte MK online camps, forberedelserne til at udgive endnu et MK online magasin og så begyndte jeg at skrive på bog nummer 2 om Store Sonja.

Og hvad så med resten af året 2019? Ja det kørte egentlig bare derudaf. 32.000 mennesker kom med på endnu en Netto x MK bootcamp i august, jeg fik skrevet den nye fiktionshistorie om Store Sonja færdig (og afleverede manus til redaktør i går, vuhu!) og to nye MK online magasiner udkom, hvoraf I stadig gik amok over opskrifter lavet på skyrbolledejen.
Den nye version af MK app’en kom endelig i hus og udkommer den 20. december og midt i det hele, blev der presset en ny bog ind fra højre. Min første opskriftsbog som udkommer den 27. december og indeholder 100 af mine bedste opskrifter.

Jeg fik også en ny agent i 2019, og blev en den af Confetti CPH holdet. Vi blev endnu gang blæst bagover af jeres store interesse for deltagelsen på udsolgte MK online camps og jeg forsatte som ernæringsekspert på Go´Morgen DK endnu et år, men fik også en ny rolle som sundhedsekspert på Fede Forhold serien, som sendes på DR1 i 2020. Lige nu har jeg 3 seje par i mine hænder, som alle gerne vil tabe sig. Det bliver spændende hvad de ender med at opnå i den periode, hvor jeg er i deres selskab.

Jeg har sikkert glemt en hel del, men der en ting, som jeg 100% ikke glemmer. Det er at sige en stor tak til dig, for at du har fulgt så flittigt med endnu et år. 2019 har været det bedste år for mig i mange år. Jeg har haft perioder, hvor jeg har kunne holde fri og nyde livet, der har ikke været SOS-ting, som er faldet ned som bomber fra himlen og jeg har haft tid til at tænke mere over, hvad det egentlig er, jeg gerne vil.

Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske i 2020. Jeg har en anelse om det, og vi har gang i nogle gode snakke og spændende møder. Hvis alt gør op i en højere enhed, så bliver 2020 det vildeste år i MKs historie, og så kommer vi til at kunne lave virkelig mange sjove ting sammen med dig. Vi ser hvad der sker, og mens vi venter, så må du have den bedste jul og komme godt ind i det nye år.
Jeg holder jul i det nordjyske med hele familien og glæder mig meget til det.

Inden der dog går helt juleferie og nytårsfest i den, så forsætter arbejdet altså lige et par uger endnu. Lige nu går al tid med forberedelserne til, at den nye version af MK app’en udkommer den 20. dec., min nye bog Mission Sund Mad udkommer den 27. dec. og årets første MK online magasin udkommer den 4. januar.

Glædelig jul til dig og tak for al din gode energi, som du sender min vej.
XX Michelle

Det er helt mærkeligt at skrive. At der i dag er åbnet for forudbestillingerne til MK online magasinet, som udkommer i januar 2020. Altså 2020!! Med andre ord går vi snart et nyt år i møde, og hvor bliver det spændende at se, hvad det har at byde på.
En ting er sikket. Teamet og jeg har endnu engang gjort os umage for at lave et magasin, som hjælper dig med at blive sundere og mindre forvirret i hverdagen, samt lavet en masse lækre MK-venlige opskrifter, som kan laves på nul-komma-fem. Så du får en sund og grøntsagsfyldt start på 2020!

I dag har vi åbnet for forudbestillingerne til det nye MK online magasin, som udkommer den 4. januar. Hvis du forudbestiller MK online magasinet inden den 4. januar, får du 3 eksklusive opskrifter på one pot pastaretter, for vi er ret vilde med one pot pastaretter. Så vilde, at vi både har udviklet 5 opskrifter til selve MK online magasinet, men også 3 eksklusive opskrifter, som du kun får ved forudbestilling af MK online magasinet. Opskrifterne tager max 15 min af din tid at tilberede og er lavet på bønnepasta, så du får færre kulhydrater og godt med mættende proteiner og kostfibre.

Forudbestillingen skal ske inden d. 4 januar 2020, og tillægget indeholder disse 3 opskrifter på MK one pot pasta retter, som ikke kommer i selve magasinet: Den røde baron, Kylling i karry, Den-uden-navn. Forudbestillingstillægget kan printes og du kan se en af opskrifterne, som du kan glæde dig til her. Det hele ned i en gryde, lidt kogende vand over, på blus og voila – nogle minutter derefter er der mad. Let, ik?

Du kan forudbestille MK online magasinet her.

Det indeholder selve MK online magasinet januar 2020 udgave

MK magasinet er et online magasin fyldt med inspiration til den sunde livsstil og opskrifter, som er udviklet efter MK principperne. Derudover får du spændende artikler om ny sundhedsviden, en masse skønne og simple opskrifter, viden om min hverdag og de redskaber, som jeg lærer mine MK campere og selv bruger i min hverdag for at holde den sunde livsstil og meget, meget mere!
Vær obs på at magasinet ikke kan printes. Det kan opskriftshæftet derimod godt.

Se indholdet her for MK online magasinets januar udgaven. Jeg har lagt lidt billeder ved på nogle af de opskrifter, som du kan glæde dig til. Resten må du vente med at se til, når magasinet udkommer, men du kan godt glæde dig. Jeg er personlig blevet SÅ pjattet med vores supper, mmmm.

Indholdsfortegnelsen

– Velkommen
– Gak eller genialt
– One pot pastaretter (5 opskrifter)

– Psykologens råd til at ændre vaner med succes
– Mission sund mad – min nye bog (4 opskrifter)

– Læs om en MK campers forvandling

– Sund med MK: Året der gik
– Disse vitaminer skal du skrue op for i vintermånederne
– Den nye MK app – din sundhed på farten

– Mød MK camper Pernille, der har tabt 25 kilo
– 5 produkter der kan øge din søvnkvalitet
– Super sunde og skønne supper (5 opskrifter)

– Vinterbadning – det får du ud af det
– Træningsformer du kan kaste dig over i vinteren
– Kendte kvinder og Claus Holms nytårsfortsæt
– 3 sundhedsretreats vi vil elske at komme på
– Dig og din menstruation – skal du bruge cup, tampon eller bind?
– Slut med kedelige kyllingeretter (4 opskrifter)

– Fit med MK – løb i de kolde og mørke måneder
– Kend dit sleep animal
– 4 vi kan li’

MK magasinet koster 49 kr. og kan forudbestilles her.

UDKOMMER D. 4 JANUAR 2020

Vær obs på at du ikke kan betale med mastercard. Smid os en mail på [email protected] – så finder vi en anden betalingsløsning.

Xx Michelle

30. november 2019

Reklame for Netto

Jeg har glædet mig noget så meget til, at jeg endelig med den bedste samvittighed kan sige GLÆDELIG JUL! NU må vi nemlig gerne! Så skal der eddermandeme hygges fra nu af og resten af året!
En af de måder hvorpå vi kan skrue rigtig op for hyggen, er ved at bage jule-agtige sager, som får duften af jul og traditioner til at sprede sig i hytten.

I dag skal du have opskriften på mine æbleskiver, hvor der rent faktisk er æble i. Hvis du ser på æbleskiverne, som du finder i fryseboksen, er meget få af dem med æble i. Ud over at æbleskiverne smager virkeligt lækre, så kan du også i denne uge få fingrene i en æbleskivepande og andre jule-sager til køkkenet i Netto. Min mor siger personligt en stor tak til Netto, da hun nu endelig kan få den æbleskivepande retur, som jeg lånte sidste år….og glemte at give retur, ups!

Du kan lave æbleskiverne glutenfrie ved at skifte fuldkornshvedemel ud med fuldkornsrismel, hvis du ikke kan tåle gluten.
Hvis du spiser ud fra de slankende MK principper, er disse æbleskiver et nydelsesmåltid.

Her får du opskriften:

Æbleskiver
Ca. 25 stk.

Æbleskiverne
1 æble, fintrevet
Skal fra ½ citron
½ tsk.vaniljepulver
3 spsk. akaciehonning
Evt. et drys stevia, max sød (for ekstra sødme)
4 æg
3 dl kærnemælk
1 1/2 tsk. kardemomme
En knivspids salt
2 dl fuldkornshvedemel (kan erstattes af fuldkornsrismel for glutenfri version)
1 1/2 dl mandelmel (eller ekstra fuldkornshvedemel i stedet)
2 tsk. fiberHUSK
Smør til stegning

Hindbærmarmeladen
300 g friske hindbær
Et drys stevia, max sød (eller 1 tsk. akaciehonning)
Et drys vanilje pulver

Sådan gør du:
Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, varm smørret i æbleskivepanden og bag nu æbleskiverne ved at fylde en klat i hvert hul i panden. Vend æbleskiverne med en strikkepind, og husk at vende dem så snart du kan se der er ved at komme ”kant”på æbleskiven, så den ikke får for meget varme på den ene side, da den så er meget svær at få fin rund. Mos hindbær sammen med stevia og vanilje, så det bliver til en bærmos. Servér 3 æbleskiver sammen med en stor klat hindbærmarmelade.
Æbleskiverne kan fryses.
Velbekomme!
Xx Michelle

Om lidt hopper jeg i bilen til Nordjylland. De næste par dage skal familien fejres. Far Polle går sgu på pension! Det er i sig selv helt vildt. At min far nu er sådan en type, som er pensionist. Omvendt ved jeg jo godt, at der ikke er så meget pensionist over hans tilværelse, da han bare begynder at arbejde mere med hans store passion – fodbolden. Ja der er en grund til at jeg er opkaldt efter den mandlige franske fodboldspiller Michel Platini.
Det skal fejres med manér, at manden skal stoppe som skolelærer efter så mange år, at jeg ikke har styr på dem. Derudover bliver Smøgdronningen 92 år på mandag og mor Aase fylder år i weekenden efter. Så vi slår hele molevitten sammen og fejrer far Polle hele dagen i morgen og Smøgdronningen og mor lørdag morgen/formiddag inden turen går retur til KBH.

Jeg skulle have været forbi min nye ”arbejdsfamilie” Confetti et par timer her inden afgang. Confetti er mit agentbureau og i aften holdes der julefrokost, men jeg måtte desværre melde afbud. Fordi min hjerne ikke kunne overskue det. Den havde pludselig brug for ro. Det er en af de ting, jeg stadig bærer med mig efter 3 år med konstant stress. At pludselig fra den ene time til den anden kan jeg begynde at føle de små tegn på stress, som på en måde er så irriterende og på den anden side er jeg så taknemmelig for, at de viser sig. Hvis jeg ikke tager dem alvorligt, så knækker de mig. Så meget har jeg trods alt lært.

Jeg har selv været en af dem. Som rystede på hovedet, når folk sagde, at de havde stress. For hvor alvorligt kunne det egentlig være. Jeg forstod det ikke indtil jeg selv fik det, og den dag i dag forventer jeg ikke, at folk som ikke har haft stress, forstår det. Selv mine venner og familie forstår det ikke. Men jeg vil gerne prøve at forklare det. Egentlig også overfor dem, da jeg har så svært ved at sætte ord på det, når jeg sidder overfor dem. Jeg ved, at der er så mange mennesker derude, som har stress og lignende lidelser derude som angst, PTSD o.a. Allermest vil jeg gerne have at ingen får hverken stress, angst eller andre psykiske lidelser. Fordi det hæmmer ens hverdag og glæden for livet. Men måske vi kan finde en ro i, at vi ikke er alene og det faktisk (og desværre) er blevet en helt normal lidelse i dagens Danmark.

Inden jeg går ind i beskrivelsen på hvad der sker, når jeg kan mærke stress og angst (som er en følgevirkning af min stress), vil jeg gerne tage dig kort med tilbage til, hvorfor jeg fik stress.

I 2015 var min virksomhed vokset enormt. Jeg havde 21 ansatte, en Bestyrelse og et kontor hjemme i min lejlighed. Det synes jeg var så smart. Så skulle jeg jo ikke gå særlig langt, når jeg skulle møde ind på arbejde. Det viste sig, at være verdens dummeste idé. 12 af de ansatte sad i Jylland og var konsulenter, som arbejdede på mine MK Bootcamps. Fysiske bootcamps som jeg kørte rundt i Danmark på det tidspunkt. Resten sad i København. Der var alt fra fuldtidsansatte, deltidsansatte og studerende. Nogle mødte tidligt kl 7.30 – andre kom først om eftermiddagen og smuttede om aftenen. Det var jo fint nok, hvis kontoret var adskilt fra min lejlighed, men da virksomheden var vokset enormt på kort tid sad folk i min stue og køkken, da kontoret var for lille. Jeg havde aldrig fri. Jeg arbejdede 120 timer om ugen. I weekenderne kørte jeg bootcamps i Jylland eller også var jeg så meget bagud med arbejde, at jeg sad og arbejdede i weekenden og nød stilheden til det.
Derudover var der 2 mænd i sundhedsbranchen, som så en stor ære i at få mig ned med nakken. Den ene mand lavede opslag med mig i hans store Facebook gruppe, hvor han skrev BULLSHIT i panden på mig. Den anden mand forsøgt at få mig i DR programmet Kontant, forsøgte at få Berlingske med på at lave en artikel om mig. En artikel som skulle fremhæve, at jeg gjorde alle de danske kvinder usikre, og han skrev diverse indlæg om mig på Facebook. Jeg har aldrig prøvet at blive hængt så groft ud før, og da slet ikke af folk som egentlig burde være mine kollegaer. Jeg var helt paf, og begyndte at frygte, at de hver dag hang mig ud på andre måder. Det stod på i et års tid.
Den dag i dag har jeg meget lidt respekt for de to mænd. Generelt kan jeg ikke li´ når folk ophøjer sig selv på andres bekostning, men det siger mere om deres egen situation end virkeligheden. Det skal man altid huske på, når folk ikke tør henvende sig til personen selv face-to-face, men har brug for at sige ubehagelige ting om dig på sociale medier. 9 ud af 10 gange handler det om dem selv og ikke om dig. Det kan være rart at tænke på.

I sommeren 2016 fik jeg stress første gang. Jeg kunne ikke trække vejret, var bange for at blive kvalt, når jeg var ude på løbeture, kunne græde hele tiden og generelt kan jeg kun huske meget lidt fra den tid. Jeg husker at jeg havde en konstant dårlig samvittighed overfor alle, at jeg troede alle folk ville vende mig ryggen og at min krop føltes som om den var forgiftet, fordi det gjorde ondt i alle led og den var fyldt med væske. En af de ledere, som skulle forestille sig at hjælpe mig og gøre mig klogere på businessdelen sagde til mig, at alle succesrige folk gik ned med stress, så det var et godt tegn. Så dum og forblændet som jeg var, troede jeg på det, og tænkte at jeg måtte tage mig sammen og efter 2 fridage kløede jeg på med arbejde igen. Ja dumt!
I resten af 2016 og hele 2017 var jeg stressramt. Ikke på den måde, at jeg ikke kunne komme ud af sengen, men jeg kunne ikke mærke min krop. Jo jeg kunne mærke, at den gjorde ondt, at jeg var virkelig træt og ked af det, men ellers var der lukket af. I perioder havde jeg det godt, men i de fleste perioder spillede jeg et spil fra galleriet. Jeg blev verdensmester i at spille et skuespil som handlede om, at jeg udadtil viste, at jeg var på toppen og var glad. Indeni havde jeg lyst til at køre galt og blive indlagt på et sygehus i nogle uger og få fred. Inderst inde var jeg ved at brække mig over mig selv. Jeg følte mig alt andet end sund. Vi var max presset på økonomien i MK, jeg arbejdede endnu mere for at få råd til lønninger og tilsidesatte alt for at få penge i kassen som ofte var helt tom på grund af de høje omkostninger vi havde sat os i.

Billedet øverst – som du også ser her er fra november 2017 og det andet til højre er fra april 2019.

Sådan kunne jeg fortsætte med at fortælle. Om hvordan jeg arbejdede mere og mere, lukkede ned for alle følelser og forsøgte desperat at redde virksomheden. Men det hele havde heldigvis en ende I sommeren 2018 endte det hele i et kæmpe brag. For jer der er trofaste følgere, I ved hvad der skete. For nye følgere – jeg orker nærmest ikke at fortælle det. Noget med at jeg havde været i hænderne på forkerte mennesker, MK var stort set gået konkurs (hvis ikke min nuværende partner havde reddet min røv), mit website blev hacket til småstykker, mennesker der var tæt på svigtede enormt, 2 års arbejde var væk, og jeg sad tilbage med en en følelse af, at jeg havde mistet det halve af mig selv. Endnu en periode uden bolig ventede og jeg skulle igen bo på sofaen hos min søster. Jeg blev savet midt over og al den stress jeg før havde haft, havde egentlig bare været barnemad! Jeg var lige til at lukke op og skide i, som man vil sige på godt nordjysk!
Og så startede perioden for at få bygget MK op på ny, samt at få mig selv bygget op på ny.
I alle disse år og i al den elendighed, frygt og ked-af-det-hed var der heldigvis også perioder, der var noget så dejlige. Og det var du kære følger en grund til. Det er mærkeligt at sige, men jeg havde aldrig overlevet alt det her uden din støtte. Det er jo derfor jeg aldrig gav op. Fordi jeg følte en forpligtelse overfor dig og de andre, og ligeledes også en stor støtte fra jer som var enorm. Jeg kan stadig blive rørt ind til knoglerne, når jeg tænker på, hvordan I reagerede, da jeg fortalte at mit website nu også var væk, at jeg ikke havde nogen bolig og at MKs pengekasse havde et yderst stort og stort hul. På 5 dage købte I en gammel kostplan som jeg satte ned til 150 kr., og det var I virkelig mange der gjorde. Jeg følte lidt at I købte den uden at I skulle bruge den. I gjorde det bare for at støtte. Så mange af jer købte den, at jeg havde tjent 300.000 kr. på 5 dage og dermed kunne jeg sikre, at MK overlevede. En dag når jeg er helt ovenpå igen, så håber jeg sådan, at jeg kan give igen ved at samle jer alle til et gratis event i en stor hal et sted. Det drømmer jeg om! Jeg skylder jer det!


Billede fra instagram den 25. juli 2018

MK biksen kører godt nu. Okay det er en underdrivelse. Det kører fandeme godt med den. Så godt at der er sket ting, som jeg først troede ville ske om to år. Jeg håber også, at du kan mærke at kvaliteten er helt anderledes. Min hjerne er blevet knivskarp igen og dejlig kreativ. Mit team er skønt. Vi har det så dejligt sammen og de er dygtige. Mine eksterne samarbejdspartnere er også gode mennesker, som jeg stoler på og jeg har gode folk omkring mig. Men jeg skal stadig passe på mig selv. I nogle perioder er jeg virkelig dårlig til det, men jeg går til en god psykolog og erhvervscoach, som hjælper mig med at blive bedre. Når arbejdet opsluger mig helt – når jeg synes det er enormt sjovt og jeg lader lidt for mange mennesker overskride mine grænser, så betaler jeg stadig prisen for det. Så begynder de små tegn på stress at pippe frem igen. Nu lytter jeg heldigvis til dem og der skal ikke mange rolige dage til før jeg er helt ovenpå igen.

Jeg tror det er forskelligt fra person til person, hvordan man føler stress. Jeg følte mig kvalt og jeg følte, at der var en person, som havde hevet mig ud af min egen krop og stillet mig ved siden af mig selv. Så jeg kunne stå der og se på mig selv. Jeg kunne på en og samme gang intet mærke og alligevel skreg min krop på søvn og afslapning og var smertefuld i alle led. Jeg kunne ikke træne, fordi jeg fik en dundrende hovedpine. Jeg kunne ikke lide, når folk ville røre ved mig og give mig et knus. De kom for tæt på og jeg havde så svært ved når folk ville vise omsorg for mig. Jeg havde mareridt hver nat i lange perioder og min krop rystede på en måde, som er så svær at forklare. Dig der har prøvet det, forstår mig. Det er så ubehageligt og første gang det sker, tænker man, at man har fået en form for rystesygdom. Jeg har haft hylelyde i mine øre og tabt øjenbryn. For ikke at tale om min krop, som har lignet en oppustet ballon på grund af al den væske, som trickede endnu flere stresstanker, da det ikke er fedt at ligne en oppustet ballon, når man står på en scene foran 300 mennesker og snakker om sundhed. Og mest af alt følte jeg mig helt alene i verdenen, og også en smule sindssyg. Jeg var sikker på at alle jeg elskede ville skride deres vej eller dø. Ja utrolig konstruktive tanker! Jeg følte ingen forstod mig, og hvordan skulle de også det? Alle sagde, at jeg skulle passe på mig selv, men jeg vidste ikke hvordan. Den dag i dag hader jeg sætningen ”pas på dig selv”. Jeg vil hellere have at folk spørger, om de kan hjælpe på nogen som helst måde. Især os personlighedstyper, som har så svært ved at bede om hjælp. En sætning om at nogen tilbyder deres hjælp eller bare insisterer på at komme forbi og bare være der – det kan være guld værd.

I dag har jeg heldigvis sagt farvel til mange af symptomerne og fået andre gode gaver med mig. Jeg har stadig et øjenbryn, som ikke er helt sig selv endnu. Der mangler stadig hårstrå et sted. Jeg har desværre fået angst for store menneskemængder. Det værste du kan gøre ved mig er at presse mig ind i et lokale med mange mennesker og som virker indelukket. Så bliver jeg ked af det, og har svært ved at trække vejret uden jeg ved hvorfor. Jeg håber snart, at jeg kan sige farvel og tak til den side af mig selv og jeg prøver at udfordre mig selv hele tiden. For eksempel skal jeg til koncert i weekenden. Det kan gå to veje – enten blive en stor succes eller blive helt frygteligt. Jeg håber på det første.
Og sidst men ikke mindst kan jeg mærke, når min hjerne bare har fået nok og jeg skal trække stikket. Så begynder jeg at blive ked af det uden grund, få meget ondt i min nakke og trykken for brystet og frygter at alle jeg elsker og som er tæt på mig forlader mig. Virkelig dumme tanker men også tanker som er gode alarmklokker for, at jeg skal drosle ned, og dem takker jeg for.

Men jeg har også fået gode ting med mig. Jeg er blevet mere benhård. Jeg siger nej til mere end jeg siger ja til og ved hvad jeg er værd. Der er ikke så meget pis! Jeg har begravet meget af mit pleaser-gen og hold kæft hvor er det fedt! Men det er faktisk meget jeres skyld. Jer der følger så meget med. For jeg ved, at jeg gør det rigtige, når jeg uge efter uge modtager diverse mails for jer om at I har tabt jer, sagt farvel til smertestillende medicin, fået øjnene op for den sunde mad osv. Så igen – jeg siger en stor tak til dig derude. Jeg elsker det makkerskab vi har gang i. Jeg giver dig inspiration til den sunde livsstil og du giver mig så meget god energi retur, som jeg suger til mig og som hjælper mig med at fylde batterierne op. Det er da smukt!
Jeg har stadig ting der skal ændres på, men det tror jeg vi alle har gennem hele livet. Det er kun godt. Så bliver vi ved med at udvikle os og lære. Og jeg ved at jeg indenfor meget nær fremtid kan sige helt farvel til angst og de sidste stresssymptomer. Det bliver rart.
En ting er sikkert – nu vil jeg sætte mig i bilen hjem mod Nordjylland, ligge arbejdet på hylden de næste dage og være nærværende og hygge sammen med familien.

Tak for du er en del af MK familien. Det betyder mere end du aner!

De kærligste tanker og en kæmpe svedig high five fra mig til dig!

Reklame for Netto

Må jeg godt sige glædelig jul? Jeg har SÅDAN en lyst til det, for hvis der er noget jeg elsker, så er det julen. Hvorfor ikke tage lidt forskud på den og starte med at lave konfekt til dagene i december allerede nu? Man kan jo altid også liiiige prøvesmage nougatkuglerne i november.

I denne uge, i din lokale Netto, finder du en masse dejlige sager til at lave konfekt med. Jeg kunne for eksempel endelig sige farvel til min alternative chokoladesmeltning, som jeg før i tiden har udført ved at placere en tallerken med chokolade på over en gryde med kogende vand. Det er altså noget lettere, og giver mindre svineri, at smelte chokoladen i en chokoladesmelter. Sådan en ejer jeg nemlig nu, og sådan en finder du blandt andet i Netto fra i dag.

I dag skal du have opskriften på nougatkugler, som er en af mine favorit dadelkugler. De kan overraske de fleste med deres bløde og hasselnøddeagtige smag, og er her hos mig fast inventar på julens konfektfad. Her får du opskriften.

Nougatkugler
24 stk.

Kuglerne
60 gram 70% chokolade
2 dl hasselnødder
16 dadler
¼ tsk vanilje
24 hele hasselnødder

Topping
100 gram smeltet 70% chokolade
150 gram hasselnødder, finthakket

Sådan gør du
Kom alle hasselnødderne på en bradepande og bag dem i 12-15 minutter i ovnen ved 175 grader, varmluft.
Lad dem køle af.
Kom chokoladen og hasselnødderne til kuglerne i en foodprocessor og kør dem til mindre stykker.
Kom herefter dadler og vanilje deri og kør det hele sammen til en ensartet masse.
Fordel dejen i 24 lige store dele. Rul hver en del rundt om en hel hasselnød, så nødden er inde i midten af kuglen.
Dyp derefter kuglen i chokolade og rul i hasselnødder.
Stil et køligt sted så chokoladen kan størkne.
Opbevares på køl og kan fryses. Jeg har puttet kuglerne i en dejlig juleæske, som du også kan finde i Netto i denne uge.

Velbekomme og rigtig dejlig søndag!

I dag skal du møde en af mine seje MK campere og læse om hendes rejse med at ændre livsstil og tabe en hulens masse centimeter og kilo.
____________

Navn: Pernille Bertelsen
Alder: 26 år.
Civil status: Single

Hvornår startede du på MK online camp?

Jeg begyndte den 8. april på min første camp og det er det bedste jeg har gjort for mig selv.

Hvordan spiste du før, du startede på MK livsstilen?

Jeg forsøgte at spise sundt i form af skyr og salat, men jeg spiste alt for store portioner, og jeg snackede meget når jeg lavede mad. Før MK tænkte jeg ikke så meget over hvad jeg proppede ind i hovedet og jeg spiste gerne rundstykker hver weekend eller fredags slik en onsdag. Mine største frygter i forhold til kosten, da jeg begyndte på MK principperne var, at jeg kunne spise pasta/spaghetti nærmest døgnet rundt og drikke 2 dåser Pepsi max om dagen, hvilket jo ikke er ”tilladt” på MK principperne.

Hvordan spiser du nu?

Efter at min livsstil er blevet ændret ved hjælp af MK online boot camps, så tænker jeg meget mere over hvad jeg spiser og hvor meget jeg spiser. Jeg elsker at spise skyr om morgen og en let salat til frokost. Det forenkler min hverdag, at det er nemt at spise sundt.
Jeg synes faktisk, at efter 7 måneder på MK så spiser jeg det alle andre dansker gør, men jeg gør det med måde, hvilket kræver meget selvdisciplin. Jeg tænker over hvad jeg steger mit kød i og så undgår jeg pasta, kartofler, ris og brød med undtagelse i når jeg har trænet. Jeg har i skrivende stund ikke drukket sodavand i 204 dage, hvilket jeg er pave stolt af.

Hvorfor meldte du dig til?

Jeg kiggede lidt rundt på Facebook og faldt tilfældigvis over de famøse før og efter billeder, hvilket vækkede et eller andet inde i mig. Jeg havde længe været ked af mit udseende og jeg manglede i den grad selvtillid. Men da jeg faldt over de billeder tænkte jeg, at hvis andre kan tabe så meget på så kort tid, så kan jeg også og 5 minutter senere havde jeg tilmeldt mig min første boot camp.

Hvad har du opnået efter du startede på MK livsstilen?

Jeg har på de 7 måneder der er gået fået mere selvdisciplin, selv indsigt, meget mere energi og mit humør har aldrig været bedre. Derudover har jeg tabt 22 kg og 135 cm. fordelt på målestederne. Jeg synes selv, jeg er blevet meget mere udadvendt og jeg har lært at elske mig selv.

Hvad har det største wake-up call været for dig? 

Det største wake-up call jeg har fået på de camps jeg har været med på nu, er hvor vigtigt den Facebook gruppe faktisk er for en. Jeg troede ikke jeg ville få brug for den, men det er så motiverende at se hvordan det går andre, som er i samme båd som en selv. Facebook grupperne bliver i de 4 uger en camp vare nærmest ens familie, fordi de mennesker som er i gruppen kender til de udfordringer man selv sidder med, og fordi de har læst alt det materiale vi modtager. Jeg synes hver gang der har været en camp, at det er lidt vemodigt at gruppen delvis lukkes efterfølgende.

Har det sværeste ved at ændre livsstil været?

Jeg synes det sværeste har været folks reaktionerpå mine valg. Forstået på den måde, at folk der aldrig har hørt om MK eller læst hvad det går ud på, kommentere med at det ikke er sundt og at jeg skal tænke på mig selv osv. For mig er det her det bedste jeg nogen sinde har gjort og jeg ville ikke være det foruden for min krop har aldrig haft det bedre. Folk må have alle de kommentar de vil omkring min livsstil, for jeg kan skrive under på at MK virker hvis man sætter sig ind i det.
Ligeledes kæmper jeg en del med min samvittighed, hvis jeg så falder lidt i, men jeg er jo kun et menneske.

Hvordan har din omgangskreds reageret?

Da jeg fortalte min familie at jeg havde meldt mig til den her boot camp hvor min kost skulle ændret og jeg skulle lave træning der hjemme, blev jeg blandt andet mødt af kommentaren at det kunne jeg ikke overholde og at det var spild af penge. Jeg ved ikke om den sætning gav mig blod på tanden, men det var og er ikke spild af penge for mit vedkommende.
Jeg synes min omgangskreds har taget pænt imod min nye livsstil og jeg får da også komplimenter med på min vej.

Hvordan spiser du på en almindelig hverdag?

Jeg får morgenmad, som i hverdagene består af cremet chia skyr med hjemmelavet rabarbere/jordbær kompot. Så får jeg middagsmad 5-6 timer senere som i hverdagene består af en let salat og gerne tun rørt op i mayonnaise. Cirka 7 timer senere får jeg så aftensmad som kan være alt hvad hjertet begær.
Jeg har valgt ikke at spise eftermiddags snack, da jeg har arbejde som overassistent og det er ret så stille siddende.


Pølsehorn lavet af skyrbolledejen. Du finder opskriften her.


Tacoskaller lavet efter MK principperne. Du finder opskriften i MK online magasinets august udgave lige her
Hokkaidosuppe fra MK Universet app’en.

Faster du og hvis ja – hvordan har det været at starte på det?

Jeg faster gerne 1-2 gange i uge i 24 timer af gangen og jeg elsker det. Jeg tænkte ikke så meget over det i starten, da det jo skulle prøves jævnfør mit hoved og det gik over alt forventning. Jeg faster fordi det giver de ekstra nydelsesmåltider, skaber balance i maven og jeg faster også fordi de sidste timer er ren fedtforbrænding, hvilket tiltaler mig meget.

Hvilke opskrifter bruger du mest?

Det er nok cremet chia skyr, skyrboller og bananpandekage opskrifterne jeg benytter mest. (chia skyr og bananpandekager finder du i MK Universet app’en. Skyrbollerne finder du i MK magasinet, som findes her).


Skyrboller lavet til franskbrød

Spiser du så aldrig slik eller burgere eller drikker alkohol? Er det kun broccoli du spiser i stride strømme?

Jeg spiser stadig slik og andre ”forbudte” ting, og det er præcis det der er godt ved at faste, fordi jeg på den måde tillader mig at spise over stregen andre gange. Jeg har dog mange samtaler med min samvittighed, som ikke altid er enig. Jeg får dog ikke slik en gang i ugen og mine nydelsesmåltider går ikke kun til pomfritter og pizza.

Kan dit hoved følge med dit vægt tab?

Jeg har tilladt mig at tilføje dette spørgsmål, da jeg kæmper rigtig meget med mit hoved, som ikke kan følge med. Jeg ser stadig mig selv veje knap 92 kg, da mit vægttab har gået hurtigere end jeg lige havde regnet med. Det bliver dog bedre og bedre, men jeg synes selv jeg mangler meget at tabe.

Har du haft nogle delmål i dit forløb?

Mit første delmål, som jeg allerede satte da jeg begyndte, var at jeg gerne ville veje 70 kg pr. 31.12.2019 og at jeg ville veje omkring 63 kg. 1. april 2020.
Jeg har i dag haft veje dag igen, og den sagde under 70 kg. Så jeg har noget mit mål 2 måneder før tid, hvilket jeg kun er glad for og meget stolt af.

Til slut: Har du et godt råd til alle der er træt af deres krop og ønsker at ændre på det?

Spring ud i det. Hvis jeg kan, så kan du også og ikke mindst klø på. Det er det bedste du kan gøre for dig selv.

_______

STOR tak til dig Pernille for at du ville være med og give andre et indblik i din rejse med MK principperne. Du er møg sej!

Hvis du skal med på næste MK online camp, så kan du læse mere her.

Jeg er pt lige så begejstret, som du ser mig på billedet her over, og det er der ret så god grund til. MK åbner op for den første MK online træningscamp om en uge. En 6 ugers træningscamp for dig, der liiiiige skal have et kærligt og motiverende spark i rumpetten for at komme igang med træningen. Med andre ord er der 100% fokus på træningen.

Tilmeld dig campen her

Jeg sidder lige nu med rumpetten på en bænk i Central Park. Senere i dag vender jeg snuden hjem mod Danmark igen, og det glæder jeg mig faktisk virkelig meget til. Jeg er ved at være mættet af indtryk og af larm, og jeg er egentlig også ved at være utrolig mættet af mit eget selskab efter 9 dage alene. Mere interessant er det sgu ikke i det lange løb, ha! Jeg glæder mig SÅ meget til at komme hjem til mit eget køkken igen, til mine skyrboller og fyldige salater, men også til familien og vennerne. Det er et godt tegn, at jeg savner.

Sidste måltid herovre inden turen går hjemad

I ugerne inden jeg tog afsted til NYC, havde jeg møg hamrende travlt. Jeg lavede en opskriftsbog på rekordtid (som du kan læse mere om her) samtidig med, at jeg havde de normale daglige arbejdsopgaver i MK, som skulle passes. I 8 uger arbejdede jeg dagen lang alle ugens dage og aftenerne med. Jeg fik presset lidt træninger ind hist og her, men der var ikke meget kvalitet over det, og jeg følte både min styrke- og løbeform var gået pænt meget ned ad bakke. Så tog jeg herovre, og gav mig selv et spark i røven, og i guder hvor har det været fedt at føle, at formen bliver bedre igen, at mine smerter i skuldre og nakke over for meget stillesiddende arbejde er væk, og jeg føler mig sund og ovenpå igen.

Jeg ved, at jeg ikke er ene om at have perioder i livet, hvor nogen eller noget spænder lidt ben for én. Hvor man glemmer alt om sig selv og tilsidesætter træningen, eller hvor man aldrig rigtig er kommet igang. Det vil jeg SÅ gerne lave om på. For træning kan noget magisk, som kun meget få andre ting kan. Det kan give dig en følelse af gå-på-mod og af at du kan klare det meste. Den følelse kan hjælpe dig igennem mange af hverdagens bump.
Derudover udskiller du lykkehormoner, når du træner. Du bliver altså både gladere, kommer i bedre form, bliver sundere og strammer kroppen op. Jeg kunne blive ved med at skrive op og ned om, hvor godt træning er, men noget siger mig, at du allerede godt ved det.

Jeg skrev for en uge siden på instagram, at nu skulle jeg altså igang med træningen igen Mange af jer responderede, at det ville I gerne være med til. Og sådan gik det til, at den første MK online træningscamp opstod. Fordi jeg ikke er alene om at have brug for et spark i rumpetten og komme igang. Så nu gør vi det sammen, og det bliver fedt!

Et eksempel på hvordan noget af dit styrketræningsprogram ser ud 🙂

Vi starter den 21.oktober og slutter den 1. december. Alle styrketræningsprogrammerne kan udføres hjemme med egen kropsvægt. Din konditionstræning kan være alt fra løb, cykling, raske gåture, svømmeture o.a. der får pulsen op.

Du skal træne 3-5 gange/ugen alt efter hvad dit program tillader og træningen varer mellem 25-35 minutter. Et enkelt af ugens programmer varer 45 minutter.

Du får:
– Min MK FITcamp vol 2 træningsplan, da vi skal træne efter denne (ja jeg hopper jo selvfølgelig selv med).
– Et afkrydsninsskema med dine træninger (mest fordi jeg selv ELSKER at sætte kryds, når jeg skal opnå et mål).
– En liste med hvad du kan skifte dine faste træninger ud med i programmet (hvis du går til en bestemt form for træning, så skal du ikke droppe denne. Den kan passes ind i skemaet og du skifter bare nogle af de andre træninger ud i programmet. Det skriver jeg mere om i det materiale, du får, når vi går igang.).
– 3 mails/ugen i alle 6 uger med tips fra mig til, hvordan du kommer igang med træningen, fastholder træningen, hvilket træningstøj som er bedst til kolde novemberdage, viden om træning, motivation o.a.
– Et par små videoer med udstrækning, yoga o.a.

Alt dette koster kun 199 kr. (e-bogen i sig selv koster 160 kr), så du får altså en del for pengene. Mest fordi jeg gerne vil have så mange med som overhovedet muligt, så vi kan inspirere og heppe på hinanden på de sociale medier.
Jeg laver et hashtag til jer der er med, så vi kan holde øje med hinanden på instagram 😀

Skal du med? Du kan læse mere og tilmelde dig her. 

Ha´en dejlig søndag derhjemme. Tak for I har flugt så flittigt med på Instagram og Facebook.

Xx Michelle

 

 

Reklame for Netto

Dengang jeg var lille, var der især to ting, der kendetegnede efterårsferien. Det ene var kage og den anden var den årlige idrætsdag, som var startskuddet til ferien, og som mit konkurrence-gen elskede. Selvom jeg vejede noget mere end resten af klassens piger, så var jeg altid en af dem, der løb flest runder. Fordi jeg ville vinde. Ikke at der var nogen decideret konkurrence – kun oppe i mit eget hoved (ja kære følger – du fornemmer måske jeg stadig har det konkurrence-gen i mig :)).
Efter idrætsdagen vidste jeg, at der ventede kage hjemme. Jeg fik aldrig kage i hverdagen, med mindre det var ferie, og derfor elskede jeg ferien. Fordi jeg så måtte bage kage på en mandag sammen med min mor, og smage på den bagefter. Jeg elskede at bage, jeg elskede at pynte og jeg elskede at spise alt det søde. Sådan har jeg det stadig den dag i dag lige på nær, at jeg i dag ser en stor glæde i at twiste opskrifterne, så de stadig smager godt, men også indeholder mindre sukker og flere gode næringsstoffer.

I dag skal du have opskriften på min gulerodskage, som du kan forvandle til den fineste talkage og pynte til en uendelighed. Du kan også lave kagen til muffins. Både talskabeloner og muffinforme finder du i denne uge i din lokale Netto sammen med en masse andet dejligt grej til køkkenet (der er bl.a. også et vaffeljern! Hvis du får fingrene i det eller har et i forvejen, så skal du altså prøve mine mættende morgenvafler, som du finder opskriften på her).

Gulerodskage
16 stk.

600 gram gulerødder
60 gram kokosmel
1,5 dl havregryn
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kanel
1 tsk. stødt nelliker
1 tsk. vaniljepulver (kan undlades)
½ tsk. salt
1 banan
10 æg
100 gram smeltet kokosolie eller olivenolie
12 dadler

Frosting
250 gram mascapone
250 gram skyr
2 spsk. akaciehonning
¼ tsk. vaniljepulver
Evt. saft og skal fra 1 økologisk lime

Topping
Fx frisk mynte og frysetørrede hindbær

Riv gulerødderne fint. Bland kokosmel, havregryn, bagepulver, kanel, nelliker, vaniljepulver og salt sammen i en skål. I en anden skål moser du bananen og pisker den derefter sammen med æg. Kør dadlerne sammen med kokosolie i en foodprocessor til en cremet masse. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Kom dejen på en beklædt bageplade og bag kagen ved 180 grader i 30-45 minutter alt efter størrelsen på din bradepande. Lad kagen køle af.

Bland alle ingredienserne sammen til frosting. Læg talskabelonen på kagen og skær den ud. Pynt kagen med frosting, frisk mynte og frysetørrede hindbær eller gå all in og pynt med friske bær, mørk chokolade og hakkede nødder.

Rigtig god efterårsferie hvis du har det og husk endelig at dele din talkage med os på instagram. Tag @nettodk og @michellekristensen.dk.

Xx Michelle

Jeg sidder pt i New York på en café med Lana Del Ray i ørene. Her er en summen af mennesker. De virker glade. Måske fordi det snart er weekend. Måske fordi de er et sted i livet, som vil dem godt. Jeg er også glad, heldigvis. Jeg begynder også at glæde mig til at komme hjem igen og se dem, som jeg holder af, være sammen med teamet og ikke mindst snakke med folk igen og komme retur til mit eget køkken. Jeg SAVNER at lave mad her på dag 7 i NYC, men det er kun et godt tegn, for jeg var total fyldt op af madlavningen, inden jeg smuttede afsted efter at have lavet 100 retter på 4 dage til den nye Mission sund mad opskriftsbog. Nu er jeg klar til at forme skyrboller og snitte grøntsager igen, hurra.

Det er min første rejse alene i lang tid, hvor jeg ikke har været ked af det nogle af dage i løbet af turen. Det er nyt, og det er virkelig rart. Jeg er et godt sted i livet, som endelig viser sig fra sin fine side uden at byde på for mange rutchebaneture, som det har gjort før i tiden. Rutcheture som jeg stadig hver dag bliver mindet om, men som jeg begynder at se noget magisk i.

Nogen vil nok kalde mig mærkelig, når jeg tager alene afsted på rejser. Egentlig er jeg en virkelig social person. Jeg elsker fester og middage, men mest når jeg ikke har meget arbejde om ørene. Mit drømmescenarie ville være at bo på en stor gård lige udenfor København. Hvor der var en masse natur, hvor mine venner og familie boede på samme grund og hvor der stadig var plads til at være sig selv, men hvor man også vidste, at der altid var én at drikke vin med, løbe en tur med, snakke med og bare være i rum med unden at en aftale skulle i en kalender. Jeg er ved at gå så kold i, at alt skal arrangeres i en kalender, men den snak tager vi en anden dag.

Hvorfor så tage afsted alene, når jeg er så social, og når jeg på de mange tidligere ture, som jeg har været på, altid er blevet lidt (eller meget!) ked af det på et tidspunkt? For det første er det altid arbejdsrelaterede ture, som jeg tager på alene. Fordi alenetid kan noget magisk hos mig, og der er sgu ikke mange, som gider med i Wholefoods og gå rundt i 3 timer eller besøge diverse gakkede sundhedscaféer hver gang der skal spises noget herovre. Det er for alvor på aleneture, hvor jeg lærer noget om mig selv, fordi jeg har tid til at tænke. Det er også her, hvor jeg få de mærkeligste (oooog ret gode, hvis jeg nu selv skal sige det :-P) idéer til at lave nye arbejdsmæssige tiltag. Når ingen afbryder mine tanker og hjerne med snak og spørgsmål, så begynder den at køre i et tempo, hvor der er konfettikanoner og trylletricks involveret.
Men der er også den hårde side af aleneturene, fordi der netop er meget tid til at tænke, og hvor jeg ikke bare kan flygte fra tankerne ved at være sammen med venner.

Der har været perioder, hvor jeg har været virkelig ked af det på mine aleneture. Fordi jeg har haft tid til at mærke efter, hvordan jeg egentlig havde det og tænke over mit liv, arbejdsmæssige situation og hverdagen. Jeg har haft det ad helvedes til en del gange. Hvis du har fulgt med på instagram, så ved du også, at jeg har skulle igennem nogle kæmpe bump de sidste 4 år. Jeg har aldrig helt fortalt hele forløbet. Jeg burde måske fortælle mere om, hvor magisk OG møg hårdt det var på 5 måneder fra august 2018 til december 2018 at ændre et underskud på 1.1 millioner til et overskud på 1.2 mio kr. Hvad det indebar, hvad der egentlig skete og hvilke omkostninger det havde. Måske jeg tænker, at det er tid til at fortælle det en dag. Én ting er sikker: det stunt har jeg ærlig talt ikke behov for at udføre igen, men takke være dig kære følger, så fik vi sgu MK biksen til at overleve, og jeg kom af med personer som fuckede godt og grundigt op i mit selvværd og tankegang. I år skal jeg SÅ meget holde julehygge allerede fra november og hele december måned, for julen eksisterede nærmest ikke for mig sidste år. Jeg arbejdede 24/7 for at redde min virksomhed.

I mandags modtog jeg billederne til den nye opskriftsbog. Det første jeg fik øje på var mit øjenbryn. Jeg er muligvis den eneste, der har SÅ meget fokus på det skide bryn, og takke være tatovering af øjenbrynet, så kan man ikke se, hvor mange hår jeg reelt mangler. Men man kan stadig se, at der er et lille hul. Et hul lige dér, hvor jeg har fået bivirkningen af den binyrebarkhormon indsprøjtning, som jeg fik for at fremprovokere hårene frem. Ja jeg er typen som får en allergisk reaktion eller en bivirkning ved det meste, så selvfølgelig skulle jeg også have det her :). Min hud begyndte at gå indad, og lavede sådan en fin men dyb “skibakke” i øjenbrynet. Den bule er der stadig. De siger, at den med årene nok skal gå i sig selv igen, og forhåbentlig kommer hårene snart retur af sig selv.
Først blev jeg lidt irriteret over, at jeg kunne se det hul, men så tænkte jeg fandeme nej! Jeg skal være piv stolt af det fra nu af, for hold nu kæft hvor har de tabte hår lært mig meget og været grundlag for, at jeg er den, jeg er i dag. At MK er blevet så stort som det er, og jeg har lært ting, som de fleste på min alder først lærer i en meget sen alder. Jeg sad muligvis heller ikke her og var glad, hvis der ikke var sket det, som er sket de sidste år.

Allerede i 2003 mistede jeg hår fra mit øjenbryn først gang. Det skete efter 4 1/2 måneders ophold i Ghana, som var ret intens, da jeg og en veninde boede ligesom de knap så velhavende ghanesere. Vi havde intet vand de første 2 måneder, og kunne ikke lave mad. Oveni det hele fik jeg en meget slem maveinfluenza, som varede 2 måneder og som gjorde, at jeg tabte mig alt for meget. På intet tidspunkt tænkte vi på at trække stikket og tage hjem. Nu havde vi sagt ja til det her, og så skulle det gennemføres. En mentalitet som kendetegner mig. Jeg giver ikke op, når jeg først er gået i gang med noget, med mindre jeg kan se, at det er helt umuligt. Jeg er opdraget til at man færdiggør det, man er startet på. Også selvom det ikke er sjovt. Nogle gange ville jeg ønske, at jeg var bedre til at give op.

Siden da er øjenbrynet røget en håndfuld gange. Det sker når jeg kommer ud for situationer, hvor jeg bliver meget bange, og tilsidesætter mit private jeg 100% i en lang periode, æder mig selv og lukker ned for alle signaler på stress eller andet. Med andre ord knokler jeg røven ud ad bukserne 24/7 i en længere periode, som kun de færreste kan, har jeg fundet ud af. Jeg har gjort det en del gange, men det koster også på den private konto, og jeg har lovet mig selv, at jeg aldrig kommer til at gøre det igen. Men det har været nødvendig at gøre igen sidste år. Ellers havde jeg mistet min virksomhed og min store passion.
Jeg kan stadig have kortere perioder, hvor jeg har travlt. Det havde jeg for eksempel inden jeg tog til NYC. Det var 6 uger som stort set kun bestod af arbejde. Men jeg vidste, at jeg havde en tur til NYC i sigte, hvor der var ro på og derefter ville der komme 3 måneder, hvor der heller ikke er travlt, og hvor der er dejlig meget tid til hygge. Så kan jeg godt arbejde intens i en periode, selvom det ikke er så sjovt, mens det står på. MEN den periode jeg var igennem, inden jeg smuttede til NYC, giver nu så meget mening, når jeg så vågner op til en sms i morges fra bossen for hele svineriet på Politiken og fra min redaktør, som begge kunne meddele, at jeg lå nr. 1 på Saxo’s bestsellerliste, fordi I har været så søde og trofaste at forudbestille bogen allerede, selvom den først udkommer den 27. dec. TAK!!

Du kan forudbestille bogen her.

Tilbage til nutidens øjenbryn og status pt. Jamen jeg har simpelthen bestemt mig for, at jeg vil kysse det hul med den største kærlighed. For ved du hvad? Det er jo egentlig blandt andet kommet af, at mange mennesker har tabt sig og blevet sundere. Jeg har arbejdet en del for, at det er blevet muligt at inspirere rigtig mange mennesker og give jer de redskaber, som er nødvendige for at tabe sig på en sund og vedholdende måde. At jeg så i perioden glemte mig selv fuldstændig, det bliver vi nødt til at sige “så lærte jeg det på den hårde måde” til, og glæde os over, hvor meget jeg har læt og ændret på arbejdsfronten og min måde at tænke på.

Jeg kan stadig godt blive bedre til at prioritere mig selv endnu mere og forkæle mig selv. Det er blevet SÅ meget bedre end før, men jeg er stadig ikke god nok. Jeg øver mig hver uge i at fejre noget. For der er en del af fejre for tiden, og de sidste mange år har jeg været ELENDIG til at fejre, stoppe op og nyde. Det øver jeg mig i. Jeg øver mig også i at prioritere min træning i højere grad. Ikke at jeg ikke træner, men det har mere været sådan noget la-la træning de sidste måneder. Fordi jeg har været træt, uoplagt og faktisk ikke gidet. Det kan jeg mærke har kostet på formen. Jeg gider ikke føle, hvad dårlig eller ingen træning gør ved min krop, humør og energiniveau. Jeg får blandt andet ondt i skuldrene, nakken og lænden, når jeg ikke træner, fordi jeg sidder meget ned til daglig. Det er ikke værd for mig ikke at træne. Herovre er jeg heldigvis kommet igang igen, og det skal fortsætte, når jeg lander i DK. Af samme grund har jeg lavet en MK online træningscamp. Den første af slagsene. Fordi jeg gerne vil have dig med på et 6 ugers simpelt træningsforløb, da jeg ved, at jeg ikke er ene om at stå i en situation, hvor træningen har været svær og uoverskuelig at prioritere.
Vi starter allerede mandag i uge 43, så hvis du skal med, så skal du tilmelde dig nu.

Jeg skal nok skrive mere om træningscampen i næste uge, men du kan også se mere her. Du skal vælge forløbet til 199 kr., hvis du ikke har MK FITcamp vol 2 e-bogen i forvejen. Den skal du nemlig bruge. Hvis du har MK FITcamp vol 2, skal du købe forløbet til 109 kr.

Du kan tilmelde dig MK online træningscamp her.

Go´fredag aften til dig og tak for du læste med.

Xx Michelle

 

MK NyhedsbrevTilmeld