MK Camps

Hjælp til vægttab – bootcamps og træning

Et vægttab er guleroden for mine MK campere. Og et vægttab er nærmest uundgåeligt, når du hopper med på en af mine camps, det lover jeg dig. Prøv engang at tjekke de mange før- og efterbilleder ud – jeg er simpelthen så stolt af mine campere. Vil du opnå et lignende vægttab, kræver det, at du har mod på at lave mad efter mine slankende og sunde opskrifter, og ikke mindst at du sætter dig godt ind i MK principperne, der danner fundamentet for min camps.

Der er flere at vælge imellem, nemlig MK online camp, MK Træningscamp og MK on the go-camp. Engang i mellem kører jeg en speciel edition-camp, og du kan være sikker på, at jeg pipper op, når der er en på trapperne. I anledning af MK’s 10 års jubilæum har vi arrangeret tre fysiske bootcamps som i de gode gamle dage. Du kan læse mere om dem her.

En lille snak om din motivation for at træne

”Mit budskab til dig er, at du skal vende blikket indad. Hvilke tanker gør du dig om træning?”

Tænk på træning som noget positivt. Noget, der holder dig ung, strammer dig op og frigiver hormoner, som får dig i skønt humør. Og glæd dig over, at du også nedsætter risikoen for at få stress. Lysten til at træne kommer typisk snigende, når du arbejder med dine tanker og bliver bevidst om din indre dialog – og måske får justeret lidt. Det er en helt normal proces at skulle igennem.

Ofte oplever jeg, at folks mål med træningen er at forbrænde kalorier. Men på den måde bliver din træning nærmest en straf – og det er der intet motiverende ved. Derfor er det så vigtigt for mig, at du forstår, at det er forkert at sætte lighedstegn mellem træning og vægttab. Så please drop træningen som primær strategi for at komme i mål med dit vægttab. Træning handler nemlig i ligeså høj grad om din mentale sundhed!

”Vi slår lige fast én gang for alle – du skal træne, fordi du vil gøre noget godt for dig selv og din bøtte, ikke fordi du vil forbrænde kalorier”.

Styrketræning fremmer dit vægttab

I stedet vil jeg bede dig om at fokusere på to ting: din kost og din muskelmasse. Så JO, træning er selvfølgelig en del af mine camps, da det generelt er en super god idé at styrketræne – især hvis du skal i gang med et vægttab. Du vil nemlig tabe noget af din muskelmasse, når du går ned i vægt, og det medfører, at forbrændingen også falder. Jo lavere din forbrænding er, jo lettere tager du på. Derfor skal vi sørge for, at du mister så lidt muskelmasse som muligt.

Jeg lover, at jeg er med dig hele vejen!

Træning med egen kropsvægt

Du skal styrketræne tre gange om ugen, og det bedste af det hele er, at du kan lave din styrketræning hjemme – den står nemlig på styrketræning med egen kropsvægt. Det er også det, vi kalder for funktionel træning, fordi vi træner vores naturlige bevægemønstre. Hvis du har tid og overskud til det, skal du også konditionstræne to gange om ugen. Jeg håber meget, at du vil prioritere at gøre det – især hvis du har et stillesiddende arbejde og ikke bevæger dig meget i løbet af hverdagen.

Kroppen vil juble – men husk, at den giver udryk for det på en ret mærkelig måde. Du vil med stor sandsynlighed føle dig øm og træt, men på sigt får du mere energi og overskud i hverdagen. Så gør dig selv den tjeneste at acceptere, at de første 3 uger kan være lidt af et bæst at komme igennem. Hvis du gør det, er du allerede nået langt! I sidste ende sparer du tid ved at træne, da du gerne skulle blive mere fokuseret og effektiv resten af dagen. Og husk, at der også er hviledage at se frem til.

Måske kan træning ligefrem blive noget, du ser frem til?

Fra fysiske bootcamps til vægttab online

Engang lavede jeg kun bootcamp-træning, hvor jeg selv var fysisk til stede. Og de blev afholdt i København, hvor jeg allerede dengang boede. Men så spurgte en kvinde fra min barndomsby, Aars, hvorfor alting skulle foregå i København. Hun ville nemlig gerne i gang med et vægttab. Mit svar var åbenlyst – der er virkelig langt at køre fra København til Aars på en hverdag, og jeg ville ikke kunne lave en bootcamp med fællestræning i løbet af ugen..

Eller kunne jeg?

Kvinden var ihærdig og blev ved med at spørge, og til sidst blev jeg så træt af at høre på hende, at jeg besluttede at lave en camp i Aars. Men kun denne ENE camp. Mest af alt for at lukke munden på hende. Det satte en masse tanker i gang, og jeg var nødt til at finde ud af, hvordan jeg kunne afvikle det meste over nettet – så jeg slap for at køre for mange gange tur/retur mellem Aars og København på de ni uger, campen varede. Og det gjorde jeg så. 30 kvinder deltog i campen, og de kom hver især i mål med et flot vægttab. Der gik ikke lang tid, før flere kvinder fra Aars efterspurgte en camp –  så jeg blev overtalt til at køre endnu en.

Ja, hvad gør man ikke for kvinders vægttab?

Aars kunne slet ikke følge med – byen blev tørlagt for skyr! Jeg bruger det ofte i mine opskrifter, da det er en let måde at få proteiner ind i kosten på. Så folk rev skyr ned fra hylderne i køleboksene og måtte køre til andre byer, da der hurtigt blev udsolgt”

De første 60 kvinder tabte sig tilsammen mere end 400 kilo – og før jeg fik set mig om, havde 300 kvinder fra Aars været på en MK bootcamp. Det var fem år med maaaange timer on the road, indtil jeg i oktober 2017 valgte at satse 100 procent på online camps. Jeg arbejdede nemlig på at udvikle en model, hvor jeg kunne afholde mine camps rundt omkring i Danmark uden at skulle sidde bag rattet de fleste af døgnets timer. Når det hele er digitalt, kan jeg følge deltagernes vægttab på en anden måde, og jeg giver dem mulighed for at indgå i et stort fællesskab online, plus de får mere af min viden.

Jeg får dagligt masser af nyttig feedback fra min MK-campere, og der lander ofte beskeder i min indbakke om succesfulde vægttab. Det gør mig SÅ glad indeni! Al responsen gør, at jeg hele tiden kan forbedre mine MK camps. I årenes løb har jeg fulgt mere end 80.000 kvinder i minimum fire uger på en rejse henimod et vægttab og fyldt deres hjerner med motivation og viden. Jeg har inspireret dem til, hvordan de kommer i mål med deres vægttab ved at følge MK principperne – så de har fået den sunde livsstil ind under huden for life. Det samme brænder jeg for at kunne gøre for dig, så du får succes med netop dit vægttab.

Nydelsesmåltider

MK NyhedsbrevTilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen