Din MK træning

Du skal træne, fordi din hjerne elsker det,
fordi din krop elsker det og fordi du fortjener det.

I MK anbefaler vi, at du styrketræner 3 gange om ugen. Al styrketræning kan laves hjemme, og du har kun brug for din egen kropsvægt og evt. en træningsmåtte for komfortens skyld. Hvis du har overskuddet og tiden til det, så skal du også konditionstræne 2 gange/ugen. Det håber jeg meget, du vil prioritere at gøre. Især hvis du har et meget stillesiddende arbejde og ikke bevæger dig meget i løbet af hverdagen. Kroppen vil juble, men den siger det på en ret mærkelig måde. Den første uge eller to vil den kvittere med lidt… okay, måske meget ømhed. Du vil også på sigt opleve mere energi og overskud i hverdagen. Så i sidste ende skulle du gerne spare tid ved at træne, da du bliver mere fokuseret og effektiv resten af dagen.
En træningsuge kunne se sådan ud:

Når du skal træne 3-5 gange om ugen, er det vigtigt at prioritere og nyde dine fridage, hvor kroppen skal restituere og sikre, at du ikke får skader. Restitution bringer dig i bedre form.

Der skal nok sidde nogle af jer derude, der tænker, at I gerne vil træne hver dag og andre, der mener, at 3-5 gange træninger om ugen er enormt meget. De af jer, som gerne vil træne mere, det er især jer, som jeg taler til nu: det er SÅ vigtigt, at I overholder hviledagene. Det er dem, der skal sikre, at I ikke bliver skadet og dem, der skal sikre, at I restituerer med lynets hast og bliver klar til næste træningsuge.


 

Cardio- vs styrketræning

 

Kroppen vil juble – men husk, at den giver udryk for det på en ret mærkelig måde. Du vil med stor sandsynlighed føle dig øm og træt, men på sigt får du mere energi og overskud i hverdagen. Så gør dig selv den tjeneste at acceptere, at de første 3 uger kan være lidt af et bæst at komme igennem. Hvis du gør det, er du allerede nået langt! I sidste ende sparer du tid ved at træne, da du gerne skulle blive mere fokuseret og effektiv resten af dagen. Og husk, at der også er hviledage at se frem til.

MK NyhedsbrevTilmeld