Fedtkilder

Jeg gør mig altid umage for at få en form for fedt ind i mine sunde opskrifter. Fedt har ligesom protein en gavnlig effekt på blodsukkeret. Det hjælper med at holde blodsukkeret stabilt. Fedt har også en anden smuk evne – det hjælper os nemlig med at optage de fedtopløselige vitaminer. Sidst men ikke mindst giver fedt smag og tekstur til en ret.

Det er simpelt at angive mængder for proteinkilder, fordi du kan bruge din knytnæve som målestok. Det er sværere med fedtet, da der findes mange forskellige typer af fedt.

Nogle fedtkilder må du få mere af end andre – det afhænger af kalorieindholdet. Husk, at du altid kan mixe fedtkilderne, alt efter lyst. For eksempel er 12 oliven og 35 gram mozzarella = 1 portion.

Udover MK principperne har jeg altid fire punkter i tankerne, når jeg laver opskrifter:

✔️ Protein og fedt
✔️ Grøntsager
✔️ Æg (binder ingredienser sammen)
✔️ fiberHUSK og loppefrøskaller

Her kan du finde alle MK Universets opskrifter – til din sunde livsstil eller dit vægttab. Hvis du skal tabe dig og har familie, kan du sagtens slippe for at lave to forskellige retter mad. Mine opskrifter tager hensyn til, at alle i familien skal have den rigtige næring. Få fingrene i MK’s 4-ugers kostplan for hele familien. De 37 opskrifter er lavet efter de slankende MK principper og med et børnevenligt twist.

Liste over fedtkilder:

1 portion fedtkilde svarer til …

Mejeri

Smør
1½ spsk., 22 g

Feta
60 g

Skiveost, 45%
2 skiver, 50 g

Fløde, 18%
¾ dl

Fløde, 38%
½ dl

Frisk mozarella, 21%
55 g

Smøreost, naturel
4 spsk. uden top, 60 g

Mascarpone
2½ spsk., 35 g

Cremefraiche, 18%
6 spsk., 80 g

Cremefraiche, 38%
3 spsk., 45 g

Gedeost
45 g

Revet ost, 30%
60 g

Parmesanost
6 spsk., 45 g

Planter

Oliven
110 g

Soltørrede tomater i olie
70 g

Avocado
½ stk., 90 g

Kokosmælk
1 dl

Kakaonibs
25 g

Kokosnød
40 g

Kokosmel
4 spsk., 25 g

Nødder, kerner og nøddesmør

Mandler, hassel- & cashewnødder
20 stk., 28 g

Hele val- & pekannødder
6 stk., 25 g

Frø & kerner
3½ spsk., 25 g

Peanuts, saltede
3 spsk., 25 g

Stenalderbrød
1 skive, 30 g

Nøddesmør & tahin
1½ spsk. uden top, 25 g

MK granola
3 spsk.

Olier

Oliven-, raps-, sesam-, avocado- & hørfrøolie
1½ spsk.

Kokosolie
1½ spsk. uden top, 20 g

Andet

Købe-hummus
3 spsk. med top, 55 g

Mørk chokolade, min. 70%
25 g

Pesto
3 spsk. uden top, 40 g

Remoulade
4 spsk. uden top, 40 g

Mayonnaise
2 spsk. uden top, 24 g

Bearnaisesauce
3 spsk. uden top, 50 g

Bacon
5 skiver, 60 g

Chorizo
35 g

Købe-dressing
2 spsk., 45 g

—-

Mange har spurgt, hvilke overvejelser jeg gør mig, når jeg udvikler nye sunde opskrifter. Først og fremmest skal opskriften følge MK principperne. De baner vejen for en varig sund livsstilsændring og er et evigt farvel til slankekure. Det jubler vi over! Jeg undgår visse fødevarer og ingredienser i mine opskrifter, for eksempel raffineret sukker og hvedemel. Men det betyder ikke, at du aldrig må indtage mad med disse ingredienser. Læs gerne afsnittet om nydelsesmåltider. God fornøjelse med opskrifterne.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld