Fedtkilder

Fedt har ligesom protein en gavnlig effekt på blodsukkeret og er med til at holde det stabilt. Desuden hjælper fedt os med at optage fedtopløselige vitaminer i kosten, og ikke mindst giver fedt smag og tekstur til en ret.

Med fedtkilderne kan vi ikke rigtig bruge vores knytnæve som målestok. Nogle fedtkilder må du få mere af end andre – det afhænger af kalorieindholdet. Husk, at du altid kan mixe fedtkilderne, alt efter lyst. For eksempel er 12 oliven og 35 gram mozzarella = 1 portion fedtkilde.

Liste over fedtkilder:

1 portion fedtkilde svarer til …

Mejeri

Planter

Nødder, kerner og nøddesmør

Olier

Andet

Når Michelle udvikler sunde opskrifter, stræber hun efter, at opskrifterne skal indeholde: protein, fedt, grøntsager, æg, FiberHUSK og loppefrøskaller.

Få overblikket over alle MK Universets sunde opskrifter til din sunde livsstil og dit vægttab. Opskrifterne tager hensyn til, at alle i familien får den rigtige næring. Du kan altid lave et børnevenligt twist eller byttehandler alt efter smag og behag.

Uanset om du lever efter de slankende eller de sunde principper, skal du til hvert hovedmåltid have omkring 1 portion fedtkilde, og til snackmåltiderne skal du enten have en ½ portion fedtkilde eller en ½ knytnæve proteinkilde.

MK principperne baner vejen for en varig sund livsstilsændring og et farvel til slankekure. Det jubler vi over. MK Universets sunde opskrifter er overvejende antiinflammatoriske, men det betyder ikke, at du aldrig må spise mad med fx raffineret sukker og hvedemel. Læs gerne afsnittet om nydelsesmåltider.

De slankende principper uden vægttab De sunde principper uden vægttab

MK NyhedsbrevTilmeld