Proteinkilder
Kategorien proteinkilder indeholder de forskellige fødevarer, som har et højt indhold af protein – deraf betegnelsen proteinkilder. Der er særligt to kategorier man kan dele proteinkilderne op i: de vegetabilske proteinkilder og de animalske proteinkilder.
Animalske proteinkilder kommer fra dyreriget, og er f.eks. æg, skyr, kød, fisk og kylling.
Vegetabilske fedtkilder kommer fra planteriget, og er f.eks. tørrede bønner, edamamebønner, kikærter og tofu. Proteinkilder med et lavt indhold af fedt, er gode til at give en stor mæthed for en lille mængde energi.
MK principperne
Til hvert hovedmåltid skal der indgå omkring 1 knytnæve proteinkilde, og til snackmåltidet skal der evt. indgå ½ knytnæve proteinkilde. 1 knytnæve betyder, at du skal bruge din knyttede hånd som målestok for, hvor meget de proteinholdige madvarer skal fylde. Altså ikke den lille smule, du kan have inde i en knyttet hånd, men en volumen svarende til hele din knytnæve.