De tætpakkede kulhydrater
I kategorien tætpakkede kulhydrater, finder du de fødevarer, som har et højt indhold af kulhydrater pr. 100 gram. Det er f.eks. brød, pasta, gryn, quinoa og ris, som findes i denne kategori. Fuldkornsvarianterne er en god kilde til kostfibre, så vælg gerne dem. Kulhydrater fra kostfibre er gavnlige for både din mæthed, fordøjelse og dit blodsukker, så derfor skal du vælge fuldkornsvarianterne.
MK principperne
De tætpakkede kulhydrater skal tilføjes til det sidste måltid inden en træning. Tilføj ½ knytnæve kulhydrater, hvis træningen varer under 30 minutter, og 1 hel knytnæve kulhydrater hvis træningen varer over 30 minutter. De tætpakkede kulhydrater skal altså spises som en del af de 3 hovedmåltider eller snackmåltidet.
Tætpakkede kulhydrater kan også spises 1-2 gange sammen med et måltid, hvis man ikke ønsker at tabe sig, men blot at leve sundt. Find listen over sunde tætpakkede kulhydrater her.