Grøntsagsbrød
Det startede med broccolibrød dengang for 8 år siden, hvor den første MK camp blev formet. Jeg havde kæmpe optur over at have fundet på opskriften. At man kunne lave en brød-lignende sag, som kun indeholdt grøntsager og protein. Nul kulhydrater, få kalorier og et utal af muligheder. Så gik det op for mig, at man jo også kunne bruge andre grøntsager, og sådan blev grøntsagsbrødet en realitet.
Du kan bruge mange former for grøntsager. Jeg er stor fan af at bruge broccoli, blomkål, rødbeder eller gulerødder, som jeg har brugt her på billedet.
Du kan bruge grøntsagsbrødet til sandwich, toast, pizzabunde, burgerboller og faktisk også til madroulade. Så lader du bare være med at skære brødet ud i 8 stykker, og topper det med fx humus, kylling og tomat og ruller bunden sammen. MUMS!
Grøntsagsbrød
- 350 g broccoli
- 4 stk. æg
- 2 spsk. loppefrøskaller
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Kom grøntsagerne i en foodprocessor og kør dem til fine stykker. Kom herefter de resterende ingredienser i foodprocessoren og kør det hele til en ensartet masse. Lad det stå i 2 minutter.
3. Kom dejen på en beklædt bageplade og bred den ud.
4. Kom dejen i ovnen i 15-20 minutter og lad den køle af.
5. Skær 8 stykker og spis 2 stykker sammen med ½ knytnæve protein, 1 portion fedtkilde og grøntsager og du har et komplet MK-venligt måltid.
Tip
Du kan bytte den ene spsk. FiberHUSK ud med 4 spsk. havregryn, hvis du ikke er så meget til FiberHUSK. Vær OBS på, at du så får det der svarer til ¼ stk frugt.