Is-sandwich
Bund
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl chiafrø
- 1 1/2 dl skyr
- 3 spsk. kakao
- 2 dl vand
- 1 spsk. agavesirup
- 1 knsp. stevia maxsød
- 1 knsp. vaniljepulver
Bananis
- 4 stk. frosne bananer
- 2 tsk. peanutbutter
- 1/4 dl mandeldrik
- 8 stk. friske jordbær
1. Sæt ovnen på 200 grader.
2. Kør havregryn til mel i din foodprocessor. Rør alle ingredienserne til bunden sammen i en skål, og lad det stå og trække i 10 minutter.
3. Bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den danner en rektangulær form, cirka ½ cm tyk.
4. Bag den i 30-40 minutter. Skær den ud i 12 bunde, og lad dem køle af.
5. Kom de frosne bananer til bananisen i en blender sammen med peanutbutter og mandelmælk. Hold eventuelt lidt mandelmælk tilbage, for isen skal være tyk i konsistensen. Kør den til en ensartet masse.
6. Læg bundene sammen to og to med bananis og jordbær imellem. Spis dem med det samme – evt. med en ske, for isen smelter hurtigt.
7. Du kan godt fryse is-sandwichene ned og spise dem en anden dag, men de er bedst, når de lige er lavet. Der danner sig krystaller i bananisen, når den bliver frosset, så derfor anbefaler jeg, at du spiser den med det samme.
Tip
Bananis er min yndlings is. De smager lidt af softice med banansmag og jeg spiser den også en fredag aften med en topping af bagte hasselnødder og godt med mørk, hakket chokolade.