Vegetarisk

I MK er vi vilde med vegetariske retter. Det kan nemlig sagtens laves både sundt og smagfuldt. Mange mennesker synes det kan være svært, at komme på hvad man kan lave af vegetariske retter, men frygt ej, det har vi faktisk allerede udviklet en masse af!

Jeg kan godt li’ tanken om den vegetariske livsstil – at vi skal passe på naturen og dyrene. At vi skal gøre noget godt for os selv, og tænke på, hvad vi propper i kroppen og at meget af det kød der findes ude på markedet ikke er meget værd.

Vegetariske retter er godt for både vores helbred og for klimaet. I de nye kostråd fra Fødevarestyrelsen er der øget fokus på danskernes kost skal være både sund og klimavenlig. Det betyder blandt andet, at vi skal spise mindre rødt kød til fordel for fisk, bælgfrugter, nødder og kerner. Og som altid skal vi have masser af grøntsager indenbords, vi skal vælge de sunde fedtkilder og gå efter de tætpakkede kulhydrater, nemlig fuldkornsprodukterne.

Sundhedsmæssigt skal man ikke være bekymret for vegetariske retter. Man snakker meget om, om man nu får alle de vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer kroppen skal bruge, når man spiser vegetarisk, men gør man.
Spiser man udelukkende vegetarisk, så spiser de fleste også både mejeriprodukter, æg og fisk, men holder sig fra kød og fjerkræ, og det sker der intet ved. Man bør dog være OBS på, om man får jern nok. Rødt kød er en rig kilde til jern, og jern er vigtigt for kroppen, da jernunderskud vil kunne medføre træthed. Heldigvis finder du også jern i f.eks. grønne grøntsager og dadler, men indholdet af jern pr 100 g. er noget mindre end ved rødt kød.

Vi har gjort det nemt for dig at spise vegetariske retter, da vi har en antiinflammatorisk kostplan, der i høj grad fokuserer på en mere planterig kost. Her får du 41 sunde opskrifter, hvoraf de 29 er vegetariske.

Du finder nedenfor en masse opskrifter på vegetariske retter. Nogle af dem er endda også veganske.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen