Bælgfrugter
Tilberedning
Bælgfrugter er betegnelsen for bl.a. linser, bønner og kikærter. Bælgfrugter kan både købes spises på dåser/kartoner eller tørrede, hvor du selv skal iblødsætte og koge dem. Hvis du selv iblødsætter og koger dine bælgfrugter, er det vigtigt at tilberede dem korrekt, da de kan indeholde lektiner, som muligvis kan gøre dig syg. Lektinerne forsvinder når du iblødsætter og koger bælgfrugterne som anvist på pakken. Bælgfrugter kan bruges på mange måder fx i gryderetter, i salater, i bagværk, vegetar-deller, plantebøffer, hummus mm.
Bælgfrugter findes også som pasta form i flere supermarkeder fx bønnepasta eller linsepasta.
Næringsindhold
Bælgfrugter er en god kilde til plantebaseret protein samt kostfibre, vitaminer og mineraler.
MK principperne
60 g tørrede / 120 g kogte bælgfrugter (150-200 g kogt for edamame bønner) svarer til 1 knytnæve protein.
Hvis bælgfrugterne spises som fx falafel, plantedeller/bøffer er det 100 g svarende til 1 knytnæve protein.