Gluten

De fleste kender nok til ’gluten’, men det er faktisk de færreste, der ved, hvad gluten er.

Gluten er et protein der findes i korntyperne hvede, byg og rug. Havre er naturligt fri for gluten, men kan fra marken eller kværnemøllen indeholde små mængder af de glutenholdige korntyper, f.eks. fra marken eller møllen. Man kan få glutenfri havregryn, som er dyrket i et miljø, der er sikret mod at blive kontamineret med gluten.

Gluten er for langt de fleste et protein vi godt kan tåle. Få personer har glutenallergien cøliaki, og kan derfor ikke tåle gluten. Andre er glutenintolerante og kan derfor godt tåle gluten, men de reagerer på gluten i højere eller mindre grad.

MK principperne
Hvis du godt kan tåle gluten, så er det ikke sundere at vælge glutenfrit. Når du spiser, brød og hvis du kan tåle gluten, så er det ofte det sundeste at vælge brødvarianterne med gluten. De glutenfri købebrød eller pasta har ofte også et meget lavt indhold af fibre.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld