Kombucha

Tilberedning
Kombucha er en kold fermenteret te. Kombucha brygges på te, sukker og en såkaldt SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast) som danner en lille mængde alkohol, når sukkeret omdannes under fermenteringen. Kombucha kan både købes færdiglavet i store supermarkeder, men kan også laves selv, hvis man får fingrene i en SCOBY. For hver kombucha-bryg dannes der en ny SCOBY, som man kan give videre til en anden person. Kombucha smager perlende og sødt og kan drikkes som erstatning for sodavand eller alkoholiske drikke.

Næringsindhold
Selvom kombucha brygges på en del sukker, indeholder det færdige produkt ikke særlig meget sukker. Det sukker som tilsættes ved start brygning, bliver nemlig omdannet af SCOBY’en til organiske syrer og en lille smule alkohol. Derfor indeholder den færdige kombucha ikke særlig meget sukker. Det er denne kemiske proces, som kaldes for fermentering. Derfor er kombucha, ligesom mange andre fermenterede produkter fyldt med probiotika (levende mikrober), som er et hit for tarmbakterierne.

MK principperne
Du kan drikke et glas kombucha om dagen, men det skal ikke erstatte vand.

MK Nyhedsbrev



Tilmeld