Morgenmad
Creamy chiaskyr
4 person
Creamy chiaskyr
- 600 g skyr, neutral
- 2/3 dl chiafrø
- 1 dl mandeldrik
- 2 dl mandeldrik
- 22 g havregryn
- 2 spsk. mascarpone
- 1 knsp. stevia
4 person
Bærmos
- 400 g frosne blåbær
- 1 tsk. fintrevet frisk ingefær
- 1 knsp. stevia
- 1/8 tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. frisk rosmarin
4 person
Topping
- friske blåbær
- kokosflager
1. Kom blåbær i en gryde med de andre ingredienser og få blandingen op at koge under omrøring, hvorefter du skruer lidt ned for gryden, men stadig sikrer at der er blus under den.
2. Rør rundt hvert 5. min og hold øje med at det ikke brænder på.
3. Når blåbærmosen er kogt ind til den ønskede tykkelse tages den af blusse og køles af.
4. Rør alle ingredienserne sammen til chiaskyr og lad det stå og trække i minimum 30 min.
5. Fordel skyr og bærmos i 4 skåle og top med kokosflager, blåbær og evt. lidt frisk rosmarin.
Tip
Blandingen kan holde sig i 3 dage, og ud over at være rig på proteiner, så får du også ekstra calcium, og oveni hatten, de hamrende sunde omega-3 fedtsyrer fra de små chiafrø.