Banangranola
Sovs
- 4 stk. bananer
- 22 stk. juicy dadler (uden sten)
- 2 dl vand
- 1 1/4 spsk. peanutbutter
Fyld
- 200 g hørfrø
- 240 g solsikkekerner
- 250 g mandler, groft hakkede
Morgenmad til 1 person
- 200 g skyr
- 1/2 stk. valgfri frugt
1. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
2. Blend ingredienserne til sovsen sammen til en ensartet masse. Rør sovsen sammen med ingredienserne til fyldet, og fordel det på 2 bageplader beklædt med bagepapir.
3. Bag granolaen i ovnen i 1 ½ - 2 ½ timer, alt efter hvordan din ovn bager.
4. Rør rundt i granolaen hvert 15. minut. Når granolaen er knasende, er den færdig og skal tages ud til afkøling. Når granolaen er kølet af, er den klar til at blive spist.
Tip
3 spsk. granola svarer til 1 portion fedtkilde.
1 portion morgenmad er 200 g skyr med ½ stk. valgfrit frugt og 3 spsk. granola.
Opbevar granolaen i en lufttæt beholder i op til 1 måned. Det er vigtigt at granolaen er bagt til den er helt knasende, for hvis den stadig er lidt blød, kan den ikke holde sig så længe pga. for høj vandaktivitet.