Aftensmad

Bønnepasta med svampe

Bønnepasta er et genialt alternativ til den almindelige pasta. Det smager godt og har et højt indhold af protein, som medfører, at du ikke behøver at tilføre kød eller anden form for proteinkilde til dig måltid. Det kan bruges til et væld af retter og kan nemt indgå som erstatning for de klassiske pastaretter. Denne opskrift er med en svampe. Hvis du ikke kan li' svampe, så kan du sagtens bytte med spinat, tomat eller andet.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
Til 4 personer

Ingredienser

  • 200 g sort bønnepasta (eller anden type bønnepasta) (kan købes i de fleste større supermarkeder)
  • 150 g bøgehatte
  • 100 g enokisvampe
  • 200 g kantareller
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. tamari
  • 1 dåse kokosmælk
  • Salt og peber
  • 4 tomater – eller 16 cherrytomater

Pynt

1. Rengør svampene med pensel og kniv.

2. Steg dem på panden i olie og tamari i ca. 10 min. til al væsken er trukket ud og forsvundet helt.

3. Kom kokosmælk, salt og peber i blandingen, og steg videre i 10 min.

4. Kog pastaen i 6-8 min. Anret pastaen med svampesauce og tomater, pynt med frisk timian, og server straks. Supplér evt. med gnavegrønt, hvis du er mere sulten.

Tip
Prøv at komme andre grøntsager i retten end svampe. Det smager også dejligt med tomater, spinat, rød peberfrugt, gulerødder eller lignende.

MK principperne
1 portion svarer til:
2/3 knytnæve protein (bønnepasta), 1 portion fedtkilde (kokosmælk og olie) og grøntsager.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne