Aftensmad

Boller i karry

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Bollerne

  • 1 stk. løg
  • 400 g magert hakket svinekød
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 stk. æg
  • 2 tsk. salt
  • 2 l vand
4 person

Sovsen

  • 1 stk. blomkålshoved
  • 150 g sød kartoffel
  • 1 stk. æble
  • 1/2 dl olivenolie
  • 3 spsk. karry
  • 1 tsk. finthakket frisk chili (kan udelades)
  • 7 dl kogevand
  • 1/2 dl fløde
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. peber
4 person

Tilbehør

  • 1 stk. blomkål
4 person

Topping

  • friske koriander

1. Hak løget fint, og kom det i en skål sammen med 1 tsk. salt og alle de øvrige ingredienser til farsen.

2. Kom den anden tsk. salt i en gryde med vand, giv den mellemvarme, så vandet næsten koger.

3. Form 16 kødboller på størrelse med en golfbold, og kog dem i vandet i 10 minutter.

4. Skær blomkål, de søde kartofler og æble i mindre stykker, og steg dem i en gryde i olie i 2 minutter. Tilsæt karry og evt. chili under omrøring.

5. Tag kødbollerne op af kogevandet, og hæld 7 dl kogevand i sovsen. Tilsæt fløden og de hakkede tomater, og kog grøntsagerne i 15 minutter.

6. Blend sovsen, til den har en cremet konsistens, kom kødbollerne i sovsen, og lad det stå ved svag varme.

7. Hak blomkål til små stykker i en foodprocessor, så det bliver til blomkålsris.

8. Servering: Spis blomkålsris sammen med 4 stk. boller i karry.

Det børnevenlige twist

Server 75 g kogte ris i stedet for blomkålsris.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld