- 200 g cherrytomater
- 250 g broccoli
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 25 g solsikkekerner
- 1 1/2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. akaciehonning
- 1/4 stk. økologisk citron, saft og skal
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. peber
1. Tænd ovnen på 110 grader, varmluft.
2. Halver tomaterne, læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 1½ time.
3. Skær broccolien i buketter, og hak persille. Kom halvdelen af olien på en varm pande, og steg broccolien, til de får lidt brune kanter. Tag broccolien af panden, og steg herefter solsikkekernerne i 3-5 minutter, indtil de er gyldne.
4. Rør honning samt saft og skal fra citronen sammen med olien, og vend det sammen med grøntsager, persille, salt og peber.
5. Servér salaten i to skåle, og top med solsikkekernerne. Spis din salat med 1 valgfri proteinkilde pr. person, fx en laksefilet.
Tip
Spis en knytnæve protein til denne salat for at få et fuldendt MK-måltid. Vælg for eksempel ristede kikærter, falafler, 2 hårdkogte æg eller andet fra din proteinkildeliste. Velbekomme.