Aftensmad

Burger med bønnefritter

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Bøffer

  • 400 g hakket okse-eller kyllingekød
  • 1 tsk. salt
  • peber
4 person

Fyld

  • 8 stk. portobello svampe
  • 4 stk. store skiver hjertesalat
  • 16 skive agurk
  • 16 skive tomat
  • 8 skive rødløg
  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. ketchup
4 person

Bønnefritter

  • 700 g frosne grønne bønner
  • 1 1/2 spsk. olivenolie
  • 1 1/2 tsk. salt

1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

2. Kom de frosne grønne bønner på en bageplade beklædt med bagepapir, hæld olivenolie over dem, drys med salt, og kom dem i ovnen i 30-40 min., indtil de er blevet sprøde i enderne. Hvis du gerne vil have fritterne helt sprøde, skal du fordele bønnerne på to bageplader.

3. Form 4 bøffer af det hakkede kød, og krydder dem med salt og peber. Steg bøfferne på en pande ved høj varme i 2-3 minutter. Hvis du bruger portobellosvampe, skal de steges i 2 minutter på hver side.

4. Byg burgeren ved at komme ketchup på en portobellesvamp eller en spidskålsskive, kom så en skive hjertesalat, bøffen, tomater, agurk og rødløg i. Den anden svamp eller kålskive smører du med mayonnaise og bruger som top til burgeren.

Tip
I stedet for portobellosvampe kan du også bruge 8 skiver spidskål som "boller".

Det børnevenlige twist

Lav burgeren med en almindelig fuldkornsburgerbolle.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld