Aftensmad

Cæsarsalat med spidskål, æble og nødder

Cæsarsalat er en rigtig salat klassiker. Her får du den i en MK version, hvor den er lavet på kål, æble og nødder, hvilket gør den dejlig sprød, sød og mættende. Dressingen er ret så god og kan bruges i et væld af salater. Den må du give et forsøg.

Average rating 3.3 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

3.3 3
4 person

Salat

  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1/2 stk. spidskålshoved
  • 1 stk. æble
  • 1 håndfuld frisk dild
4 person

Dressing

  • 1/2 stk. saft og skal af økologisk citron
  • 3 spsk. revet parmesan
  • 1 tsk. æggeblomme
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. lys balsamico
  • 2 spsk. frisk dild
  • salt (smag til)
  • stevia eller agavesirup (smag til)

1. Tænd for ovnen på 175 grader.

2. Fordel hasselnødderne i et lag på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10-15 min.

3. Skær spidskål og æbler fint. Bland æble, kål, nødder og dild i en skål.

4. Rør dressingen sammen, smag den til med salt og stevia. Hæld dressingen over grøntsagerne, og masser den ind i kålen i et par minutter, så spidskålen bliver lidt blød, eller dryp den på salaten i store portioner. Det første smager bedst, men det andet ser fantastisk ud.

Tip
Du kan sagtens bruge både grøn og lilla spidskål i denne opskrift.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld