Aftensmad Brød & pandekager Skyrbolledejen

Calzone

En god gammel 80'er sag. Fyldt pizza også kaldt calzone kan altså noget!

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.8 4
Til 12 personer

Fyld

1. Når du har lavet din skyrbolledej, lader du den hvile i minimum 10 minutter. Hvis dejen ikke bliver mere fast, skal du komme mere fiberhusk og havreklid i. Dette kan være på grund af at du har brugt store æg i stedet for medium størrelse æg.

2. Kog din pasta imens som det står bag på pakningen.

3. Skær løg, hvidløg og chili i mindre stykker og kom dem på en varm pande med olie på og steg i ca. 4 min.

4. Kom løgmassen over i en skål og bland det med tomatpuré, salt og peber. Når pastaen er færdig med at koge hælder du vandet fra og blander pastaen sammen med tomatpuré.

5. Kom lidt havreklid på et bagepapir og placér dejen derpå. Drys herefter dejen med lidt havreklid og kom et stykke bagepapir på toppen og begynd at rulle dejen ud mellem de to stykke bagepapir. Når dejen er ca.0,5 cm tyk hiver du forsigtigt det øverste stykke bagepapir af.

6. Drys halvdelen af den revne ost på midten af dejen, kom herefter pastafyldet på og slut af med at drysse resten af osten over pastaen. Fold nu dejen sammen som var det en pakke. Først tager du sidestykkerne op og derefter resten af dejen, så du samler dejstykkerne øverst på midten og maser dejstykkerne sammen, så du lukker pasta og ost inde i dejen.

7. Kom calzonen i ovnen ved 175 grader, varmluft i 30-40 min. Dejen skal være gylden, inden du tager den ud.

8. Spis et stykke calzone med gnavegrønt og 1/3 portion fedtkilde dertil.

Tip
Du kan bytte fyldet ud i calzonen så tosse som du ønsker. Det er kun fantasien som sætter grænser. Hvis du har problemer med at rulle dejen ud, så kom lidt mere fiberHUSK i samt kom mere mel på bagepapiret.

MK principperne 
1 stykke calzone svarer til: 2/3knytnæveprotein, 2/3 portion fedtkilde, ½ stykke frugt og grøntsager.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld
MK Principperne MK Principperne MK Principperne