Aftensmad

Grapedampet laks med grønt og hollandaise

Laks er altid en vinder. Især hvis man formår at peppe den op på nye måder, så den smager godt. Derudover er laks også fyldt med de gode fedtsyrer, som vi utrolig gerne vil ha’ mere af i vores kost. Laks kan bruges i et hav af forskellige retter, men i denne omgang får du den altså grapedampet og serveret med en skøn MK-venlig hollandaise. Ja tak!

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.3 4
4 person

Hollandaise

  • 1/2 stk. saft fra grape
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 3 stk. æggeblommer
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 spsk. cayennepeber
  • 1 knsp. stevia
4 person

Laks

  • 16 stk. asparges
  • 2 stk. fennikel
  • 1 stk. rødløg
  • 1/2 stk. saft fra grape
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. peber
  • 4 stk. laksefilet
  • 1 dl vand
  • 4 stk. juicy dadler (uden sten)

1. Giv grapesaft og hvidvinseddike et opkog i en gryde, skru blusset ned på lav varme, og pisk æggeblommerne i en af gangen.

2. Kom lidt efter lidt olivenolien i sovsen under kraftig omrøring. Husk at piske godt, så du undgår klumper. Pisk i 5-10 min., indtil hollandaisen bliver tyk. Tilsæt krydderierne og sovsen er klar.

3. Rens asparges, skær fennikel og løg i tynde skiver. Steg grøntsagerne på en pande sammen med grapesaft og krydderier i ca. 5 min. ved svag varme.

4. Læg laksefileterne oven på grøntsagerne, hæld 1 dl vand ved, kom dadler i, og lad det simre ved svag varme under låg i 10 min. Servér straks med den gode hollandaise til!

Tip
Du kan også servere laksen med anden tilbehør. Kun fantasien sætter grænser, men der er noget med dadler til laks. Det smager virkelig godt!

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld