Aftensmad

Kødboller i krydret tomatsovs

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Kødboller

  • 1/2 stk. rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket kylling
  • 2 spsk. havregryn
  • 1/2 spsk. oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 1/2 tsk. salt
  • peber
  • 1 spsk. olie til stegning
4 person

Krydret tomatsovs

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 stk. finthakket løg
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk. kanel
  • 1 spsk. spidskommen
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1/2 stk. revet squash
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1/2 spsk. paprika
  • 1 tsk. chilipulver (kan udelades)
  • 1/2 dl fløde
4 person

Tilbehør

  • 600 g broccoliris (evt. fra frost)
4 person

Topping

  • frisk basilikum

1. Varm olien op i en gryde ved høj varme, og svits løg, hvidløg, kanel og spidskommen i et minuts tid. Kom så resten af ingredienserne til sovsen i gryden, og lad den simre i 15-20 minutter.

2. Hak løg og hvidløg fint. Rør alle ingredienserne til kødbollerne sammen. Form 16 små kødboller, og steg dem i olie på alle sider. Kom herefter kødbollerne over i tomatsovsen, og lad dem simre i sovsen de sidste 5 minutter.

3. Hvis du bruger frisk broccoli, så hak den i småstykker i foodprocessoren. Hvis broccolien er fra frost, kan du komme klumperne på en tallerken og give dem et par minutter i mikroovnen.

4. Kom broccoliris på en tallerken som bund med tomatsovs og 4 stk. kødboller oven på. Top evt. med frisk basilikum.

Det børnevenlige twist

Server kogte ris i stedet for broccoliris

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld