Aftensmad

Kyllingedeller på squash

Kyllingedeller er et godt alternativ til de traditionelle frikadeller. Det skulle være så sundt at minimere indtagelsen af rødt kød, og jeg vil vove at påstå, at disse er lige så gode, som de traditionelle frikadeller. Vi må se, om du er enig!

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Kyllingedeller

  • 370 g pastinak
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • 450 g hakket kyllingekød
  • 1/2 spsk. fiberhusk
  • 60 g feta
  • 3 stk. æg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber
  • olie til panden
4 person

Avocadocreme

  • 2 stk. avocado
  • 2 stk. juicy dadler (uden sten)
  • 1/2 dl mandler
  • 1 stk. tomat
  • 1/2 stk. saft og skal fra økologisk citron
  • 1/4 tsk. stødt cayennepeber
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/4 tsk. stevia
  • 1 1/2 stk. squash
  • 1 håndfuld frisk basilikum

1. Kør pastinak, hvidløg og løg fint i en foodprocessor. Hæld det i en skål, og rør det sammen med de øvrige ingredienser. Lad blandingen trække i 20 min., så fiberHUSK suger væsken.

2. Form 16 boller, og bag dem i ovnen ved 175 grader i 15-20 min., eller steg dem på panden i olie i 10-15 min. i alt.

3. Kør alle ingredienserne til avocadocremen i foodprocessoren til en cremet konsistens.

4. Halver squashene, og skær de halve squash op i 4 skiver på langs til otte sandwichbrød i alt.

5. Smør avocadocreme på alle skiverne, læg basilikum under hver kyllingebolle, læg to boller på en squashskive, og spis to hver.

Tip
Du kan udskifte 1/2 spsk. fiberHUSK med 3 spsk. havregryn. Du kan også bruge okse- eller svinefars, hvis du er mere til det.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld