Morgengrød
Jeg elsker den her grød. Især på dage hvor det er koldt udenfor. Der er et æg i, og det kan jo lyde lidt mærkeligt. Men det smager godt og gør grøden mere mættende og cremet
1. Aftenen inden: Kom havregryn, chiafrø, mælk og 1 dl vand i en gryde, og sæt den i køleskabet.
2. Om morgenen: Skræl guleroden i tynde strimler med en grøntsagsskræller, eller riv den på et rivejern.
3. Kom den i gryden med grøden sammen med salt, stevia og vanilje.
4. Kog grøden op, til den hænger sammen (kom eventuelt mere vand i, hvis den er for tyk), og tilsæt æggene, mens du rører kraftigt.
5. Hæld grøden i 2 skåle, kom avocadoen og bær ovenpå, og så er det ellers bare at spise. Du kan gemme den ene portion til næste dag.
Tip
Havregryn er rige på kulhydrater, der er gode til dig, inden du skal ud på en løbetur. Desuden er denne grød rigere på protein end almindelig grød, fordi der er æg i. Du får derfor mere mæthed af denne grød, og så smager den tilmed dejligt.
Du kan udskifte stevia med 1 tsk. akaciehonning eller agavesirup.