Rå Ramen
- 150 g bønne-eller linsepasta, ukogt
- 1 stk. squash
- 2 stk. gulerødder
Tahin-thaidressing - 4 portioner
- 100 g tahin
- 1 håndfuld frisk persille
- 2 spsk. soya
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. akaciehonning
- 1/4 tsk. peber
- 3/4 dl vand
1. Kom alle ingredienser til dressingen i en blender eller foodprocessor sammen med ½-1 dl vand, alt efter hvor flydende du vil have den. Kør det hele til en ensartet masse.
2. Kog bønnepastaen efter anvisningen på pakken. Når pastaen er færdigkogt, skyller du den i koldt vand. På den måde bliver pastaen ikke smattet.
3. Kør squash og gulerødder i strimler på en spiralizer, eller skær dem i meget tynde strimler.
4. Vend dressingen med pasta og grøntsager, og fordel salaten på 2 tallerkner.
5. Drys med frisk persille (kan undlades), og så er det spisetid.
Tip
Der er dressing til 4 portioner, da det er svært at blende en mindre portion. Gem halvdelen af dressingen i køleskabet, og brug det til en salat senere på ugen. Du kan også dyppe gnavegrønt deri til et snackmåltid.
Dressingen kan holde sig i 3 dage i køleskabet.