Rodotto
Denne opskrift er fra min bog ‘Ny krop på 4 uger’, og er en af de retter, som Store Sonja, bogens fiktive figur, bliver lykkelig overrasket over. For den lyder nemlig lidt mystisk, men når du så først sætter tænderne i den, så jubler du…. Forhåbentlig!
Rodotto
- 1 stk. knoldselleri
- 70 g stærk chorizopølse
- 3 tsk. smør
- 1 1/2 dl lunkent vand
- 2 spsk. revet parmesanost
- 1/2 tsk. salt
- peber (smag til)
Tilbehør
- 1 tsk. smør
- 2 stk. æg
- frisk koriander (kan udelades)
- 1/4 tsk. fintrevet citronskal
1. Skræl sellerien med en god kniv og riv den herefter på rivejernets grove side.
2. Skær chorizopølsen i mindre stykker. Smelt smørret i en gryde, kom chorizostykkerne i og svits i 3 minutter.
3. Kom sellerien i gryden og svits det sammen med pølsen i 4 minutter. Hvis det begynder at lægge an til at brænde på, så skal du skrue ned for blusset.
4. Kom parmesanost, vand og salt og peber i og rør rundt i 1 minuts tid, hvorefter du lader blandingen simre i 2 minutter ved svag varme.
5. Kom smør på en varm pande og slå de 2 æg ud til spejlæg. Lad dem stege i 2 minutter, til hviden har sat sig.
6. Fordel rodottoen på 2 tallerkener, top med 1 spejlæg og drys med koriander og revet citronskal.
Tip
Hvis du ikke er til chorizopølse, og gerne vil lave retten vegetarisk, så kan den godt droppes. Men den giver en god krydret smag. Rodottoen må du love mig, at du prøver. Den er cremet, og du vil ikke tænke over, at du spiser en knoldselleri.