Morgenmad

Sød kartoffel- og æblegrød

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
2 portion
2 portion

Til ovnen

2 portion

Topping

  • 1 æble
  • 300 g skyr
  • vvt. lidt kanel

1. Et par timer før eller dagen før: Kom valnødder og mandler i vand, og lad dem stå i blød natten over.

2. På dagen: Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.

3. Skræl de søde kartofler, og skær kartofler og æblet i mindre stykker. Kom dem i et ildfast fad. Kom salt, timian og ½ dl vand ved. Kom stanniol eller et låg over.

4. Bag det i ca. 30 minutter alt efter størrelsen på kartoffel- og æblestykkerne. De er færdige, når du kan stikke en gaffel igennem med lethed.

5. Mos kartofler og æbler med agavesirup og vanilje. Hæld vandet fra nødderne, og kør dem til små stykker i en foodprocessor. Rør nødderne sammen med mosen, og servér grøden med æbler skåret i skiver samt skyr og evt. et drys kanel.

Tip
Hvis du undlader at lægge nødderne i blød, så kommer der lidt mere bid i grøden. Den er så dejlig lun og hyggelig at spise, mmm.

MK Universet

MK Universet appen MK Universet appen MK Universet appen