Søde eller salte vafler
Du kan lave dem søde med hokkaidogræskar og honning. Eller komme banan i for ekstra sødme. Du kan også lave dem til salte vafler, der er geniale til aftensmaden med laks og avocado ovenpå. Og sidst men ikke mindst, kan du komme en klat skyr ovenpå, og drysse med frugt, for en overdådig weekend morgenmad.
Vafler
- 250 g hokkaido græskar
- 4 stk. æg
- 1/2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. loppefrøskaller
- 1 knsp. stevia
- 1/4 tsk. vaniljepulver
- 3 spsk. mandelmel
- 1 dl havregryn
- 1 tsk. stødt kanel
Andet
- 1 tsk. kokosolie til vaffeljernet
- 1 spsk. akaciehonning til ovenpå vaflerne (1 tsk. pr. vifte/person)
1. Skær græskarret i mindre stykker, og kog til de er møre. Det tager cirka 20 min. alt efter størrelsen på stykkerne.
2. Lad dem køle af. Blend alle ingredienserne sammen.
3. Smør kokosolie på vaffeljernet, og kom en stor klat dej ned på det varme vaffeljern.
4. Steg vaflen til den begynder at blive gylden og let sprød. Den er lidt skrøbeligt, så tag den forsigtigt af jernet og vær OBS på at den jo ikke bliver 'hvedemelssprød´. Kan fryses.
Tip
Du kan sagtens skifte hokkaido græskar ud med 2 modne bananer i stedet, for enten at droppe brug af honning eller for at gøre vaflerne endnu sødere. Du kan også lave vaflerne til salte vafler ved at komme rå finthakket blomkål i i stedet for græskar. Og undlade honning, kanel og vaniljepulver og i stedet tilsætte 1/2 tsk salt. Så kan vaflerne bruges til frokost og aftensmad. Smart, ikke :)?
Hvis ikke du har mandelmel kan det erstattes med 1 ekstra spsk. FiberHUSK.
Du kan også erstatte den tsk. FiberHusk, der bruges i dejen, med 1 spsk. Havregryn.