Spidskålslasagne
Andet
- 300 g spidskål
- 2 tsk. olie til at smøre fadet med
- 150 g revet ost
1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
2. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien, indtil løget er gyldent. Kom oksekødet i gryden, og svits det, til det er brunet.
3. Skær de soltørrede tomater ud i tynde strimler, og kom dem ned til kødet sammen med alle krydderierne og kakaopulveret – rør i det i et par minutter.
4. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad kødsovsen stå og simre i mindst 15 minutter.
5. Snit spidskålen i fine strimler, og smør et lille ildfast fad med olie. Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af fadet, og bred halvdelen af spidskålen udover. Kom så 1/3 af kødsovsen over, dernæst resten af spidskålen samt den sidste 1/3 kødsovs. Det er vigtigt, at al spidskål er dækket af kødsovs.
6. Drys til sidst med revet ost, og bag lasagnen i mindst 15 minutter.
7. Servering: Nyd gerne lasagnen med en valgfri grøn salat.
Det børnevenlige twist
Brug laslasagneplader eller kogte pastaskruer i den ene ende af fadet til dit barn.