Aftensmad

Spidskålslasagne

Average rating 3.7 / 5. Vote count: 47

No votes so far! Be the first to rate this post.

3.7 47
4 person

Kødsovs

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 400 g hakket oksekød, maks. 10% fedt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 spsk. tørret timian
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. kakaopulver
  • 1 tsk. salt
  • 1/2 tsk. chili (kan udelades)
  • peber (smag til)
4 person

Andet

  • 300 g spidskål
  • 2 tsk. olie til at smøre fadet med
  • 150 g revet ost
4 person

Tilbehør

  • grøn salat

1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien, indtil løget er gyldent. Kom oksekødet i gryden, og svits det, til det er brunet.

3. Skær de soltørrede tomater ud i tynde strimler, og kom dem ned til kødet sammen med alle krydderierne og kakaopulveret – rør i det i et par minutter.

4. Tilsæt tomatpure og hakkede tomater, og lad kødsovsen stå og simre i mindst 15 minutter.

5. Snit spidskålen i fine strimler, og smør et lille ildfast fad med olie. Læg 1/3 af kødsovsen i bunden af fadet, og bred halvdelen af spidskålen udover. Kom så 1/3 af kødsovsen over, dernæst resten af spidskålen samt den sidste 1/3 kødsovs. Det er vigtigt, at al spidskål er dækket af kødsovs.

6. Drys til sidst med revet ost, og bag lasagnen i mindst 15 minutter.

7. Servering: Nyd gerne lasagnen med en valgfri grøn salat.

Det børnevenlige twist

Brug laslasagneplader eller kogte pastaskruer i den ene ende af fadet til dit barn.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld