Stegte bønner med kylling
- 2 stk. kyllingebryst
- 8 g frisk ingefær
- 2 fed hvidløg
- 1/2 g rødløg
- 300 g friske grønne bønner (eller fra frost)
- 2 stk. gulerødder
- 1 1/2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. soya
- 1 spsk. østerssauce
- 1 knsp. peber
1. Skær rødløget i skiver, skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Nip enderne af bønnerne, hvis de er friske. Lad dem tø op, hvis du bruger frosne bønner.
2. Skræl ingefæren, og hak den fint. Hak også hvidløget fint, og skær kyllingebrysterne i strimler
3. Varm ½ spsk. olie i en wok eller på en stor stegepande, og steg kyllingestykkerne ved høj varme i 3 minutter. Kom halvdelen af hvidløget og al ingefæren ved, og steg videre i 3 minutter.
4. Kom kyllingen i en skål, og steg rødløg, hvidløg, grønne bønner og gulerødder i ca. 5 minutter i den samme wok eller pande.
5. Kom kyllingen i grøntsagsblandingen, og tilsæt soya og østerssauce. Lad det simre i ca. 5 minutter.
6. Servér retten med cashewnødder som topping.