Aftensmad

Wok med grøn chilipasta og rejer

Wok smager skønt og denne hjemmelavede chilipasta kan man godt blive lidt afhængig af. Du må ikke blive skræmt af, at du skal bruge frisk citrongræs, for det kan undlades men ellers er det nemt at bruge, og det giver en fantastisk smag til din wok. Hvis du ikke har tid til at lave din egen chili pasta, kan du erstatte den med grøn karrypasta fra supermarkedet. Er du ikke så vild med rejer, kan denne ret også nemt laves med kylling.

Average rating 4.5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

4.5 2
4 person

Grøn chilipasta (kan også købes)

  • 3 stk. citrongræs stilke
  • 3 stk. grøn chili
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk. frisk ingefær
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 4 stk. forårsløg
  • 1 stk. saft fra lime
  • 3 spsk. soja
  • 1 spsk. risvinseddike
  • 1 håndfuld friske koriander
4 person

Blomkålsris

  • 1 stk. blomkålshoved
4 person

Fyld

  • 1 spsk. olivenolie
  • 600 g tigerrejer
  • 1 spsk. sesamolie
  • 250 g asparges
  • 200 g sukkerærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber

1. Slå citrongræs med en kødhammer eller kniv, så du får løsnet lidt og strimlet.

2. Kør blomkålen fint i en foodprocessor, så det bliver som ris, eller riv det på et rivejern. Rengør foodprocessoren let.

3. Kør nu herefter alle ingredienserne til pastaen i foodprocessoren.

4. Varm en wok op, kom lidt olie i, og hæld pastaen i wokken. Tilsæt rejer og sesamolie, og steg ved høj varme i 5 min.

5. Skær aspargesene i strimler, halvér sukkerærterne, og steg begge dele sammen med rejerne.

6. Hæld kokosmælken i blandingen, og lad det simre ved svag varme i et par minutter.

7. Smag til med salt og peber. Drys med frisk koriander, og servér blomkålsris til.

Tip
Du kan sagtens erstatte rejerne med en anden proteinkilde som f.eks. kylling og du må også meget gerne købe en grøn chilipasta i stedet for at lave en helt fra bunden.

250 gram asparges svarer ca. til 1 bundt.

MK Universet

MK Nyhedsbrev



Tilmeld