Fisk

Tilberedning
Fisk er en vigtig spise sundhedsmæssigt. Fisk kan tilberedes på mange forskellige måder bl.a. dampes i ovn, steges på pande, bages i ovn, laves til fars, grilles mm. Fede fisk har et fedtindhold på mere end 8 g fedt pr. 100 g. Eksempler på fede fisk er fx laks, ørred, makrel og sild, som indeholder de gode fedtstoffer omega-3.

De magre fisk har mindre end 2 g fedt pr. 100 g. Eksempler på magre fisk er fx sej, torsk, rødspætte, kulmule, rødfisk og skaldyr.

Fisk kan også spises i form af fiskepålæg fx torskerogn, røget laks, makrel i tomat, dåsetun mm. Fødevarestyrelsen anbefaler at man spiser 350 g fisk om ugen, heraf 200 g fede fisk. Alle former for fisk og skaldyr tæller med i de 350 g om ugen.

Næringsindhold
Fisk er en vigtig kilde til D-vitamin og omega-3. Fisk bidrager med protein, sunde fedtstoffer (især fede fisk) og vitaminer og mineraler bl.a. selen og jod.

MK principperne
100-150 g fisk, fiskefars og skaldyr tæller som 1 knytnæve protein.

 

MK Nyhedsbrev



Tilmeld