Dej
- 50 g smør
- 450 g skyr, naturel
- 4 æg
- 185 g havreklid
- 4 spsk. loppefrøskaller
- 3 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1/4 tsk. safran
- 2 spsk. flydende honning
1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
2. Smelt smørret i en kasserolle, og tag det af varmen. Kom så safrantrådene op i.
3. Kom æg og skyr i en skål, og pisk det godt sammen. Kom så de resterende ingredienser samt safransmørret i, og rør det hele sammen til en ensartet masse.
4. Lad dejen stå og hvile i 15 minutter, så loppefrøskallerne og havreklid kan suge væske til sig.
5. Lav så 10 luciabrød ved at forme pølsen som et 'S'. Dejen er lidt klistret, men du kan med lidt snilde godt dele dejen i 10, og rulle 10 pølser med hænderne. Fugt evt. hænderne, så er dejen nemmere at arbejde med.
6. Pensl brødene med mælk, og pynt med rosinerne. Bag bollerne i 15-20 minutter, og lad dem køle af.
7. Spis 1 luciabolle som snackmåltid, som den er, eller smør lidt smør på. Hvis du er mere sulten, kan du spise grøntsager sammen med.
Tip
MK’s luciaboller er et lidt større snackmåltid end normalt, men så kan du så fint bare spise en lidt mindre mængde protein til fx aftensmaden. De kan holde sig på køl i op til 3 dage, og de kan fryses.