Andet til salaten
- 1 stk. tykstegsbøf
- 1 tsk. olie til stegning
- 1/4 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. salt
- peber
- 100 g spidskål
Tahindressing
- 3/4 tsk. tahin
- 2 spsk. vand
- 40 g cremefraiche, 18%
- 1/4 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. salt
- peber
- 1/2 tsk. flydende honning
🌾 Sund version
- 1/2 dl quinoa
1. Tænd ovnen på 190 grader, varmluft.
2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i små tern. Fordel ternene på en beklædt bageplade, og vend de søde kartofler med olie, salt og paprika. Bag de søde kartoffeltern i ca. 20 minutter.
3. 🌾 Kog quinoa efter anvisning på posen.
4. Dup tykstegsbøfferne med køkkenrulle, så væsken fra pakningen fjernes, og skær dem i strimler. Varm en pande med olie op, og steg bøfstrimlerne i ca. 5 minutter, drys med spidskommen, salt og peber.
5. Rør tahin og vand sammen, og rør derefter de resterende ingredienser til dressingen ned i blandingen.
6. Snit spidskålen fint, og bland sammen med de bagte søde kartofler og bøfstrimler.
7. 🌾 Bland kogt quinoa i salaten.
8. Top salaten med tahindressing, og spis den lun - eller snup salaten kold med i madpakken.
Tip
Man kan ofte finde tykstegsbøffer på tilbud til 10 kr. stykket, og så er det pludselig en ret billig proteinkilde. Du kan også ersatte tykstegsbøffen med kogte kidneybønner fra dåse – så skal du blot skylle bønnerne, og blande dem i salaten.