Chiaalamande med jordbærsovs
Denne lækre opskrift er et dejligt alternativ til den traditionelle risalamande! Den indeholder færre kulhydrater, da den er lavet uden ris samt mindre sukker.
Sovsen kan du sagtens lave på andre bær end jordbær – og prøv også at smække nogle krydderier i, hvis du er til det.
Bon appetit – og husk nu den hele mandel!
Grød
- 1 1/2 dl chiafrø
- 3 dl mandelmælk
- 2 dl skyr
- 1 knsp. stevia max sød
- 3/4 tsk. vaniljepulver
- 2 dl piskefløde
- 50 g hakkede mandler
Sovs
- 600 g frosne jordbær
- 1/2 tsk. vaniljepulver
1. Bland chiafrø med mælk, skyr, stevia og vanilje, og lad det trække minimum 20 minutter. Rør rundt efter 10 minutter.
2. Pisk fløden stiv i en skål og rør de øvrige ingredienser i. Tilsæt evt. lidt mælk, hvis grøden skal være tyndere.
3. Giv jordbær og vanilje et opkog, og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter til sovsen er dejligt tyk.
4. Husk den hele mandel, hvis du bruger den til dessert.
Tip
Hvis du tager en lille portion, som svarer til 1/10 af portionen (ca. 80 g), så vil retten udgøre 1 portion fedtkilde til dit hovedmåltid samt 1/2 stk frugt. Hvis du tager en fuldvoksen portion, så er retten et nydelsesmåltid.
I stedet for stevia max sød kan du bruge 2 spsk. honning.